android
Go Back   abi>>forums > MP3 Players By Brand > SanDisk Sansa > Sansa e200 > Sansa e200 Hacks & Mods

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #141  
Old 03-18-2008, 06:09 PM
DiSS DiSS is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 10
Default

At me the same problem

Control message (-71, Protocol error)
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #142  
Old 04-22-2008, 03:51 PM
Taktak Taktak is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1
Default I need some assistance.

I'm not quite sure how to get the rom file for my player.
Reply With Quote

  #143  
Old 04-22-2008, 04:17 PM
advcomp2019's Avatar
advcomp2019 advcomp2019 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 4,838
Default

You can look here: http://daniel.haxx.se/sansa/mi4.html
Reply With Quote

  #144  
Old 06-08-2008, 07:16 AM
zouter zouter is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 10
Default

im confused.

I don't get how do you recover. (STEP 5)
And.... how do i get e200tool to work?
Im using Windows and have the compiled version of it. I also have the Makefile of it.
How do i use it?

Last edited by zouter; 06-08-2008 at 07:29 AM.
Reply With Quote

  #145  
Old 08-09-2008, 03:53 PM
TooSexyJah TooSexyJah is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1
Default Mine Was bricked for over a year.. Just fixed it on Windows PC ONLY

need help... To all those who helped me here I'll be happy to help anyone out.. You just NEED TO HAVE the drivers installed for the PC (windows) to pick up the device in the e200tool.. Rest was pretty straightforward.. Nerds helping nerds take over the world.. Promo@TooSexyJah.com.. Nice to have my music back.. wish I went here earlier.. lol

Jah
www.TooSexyJah.com
Reply With Quote

  #146  
Old 08-09-2008, 07:49 PM
carpenter940 carpenter940 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 347
Default

I didn't find the e200tool at http://daniel.haxx.se/sansa/e200.html. Where can I find a copy?
__________________
My Themes:
dancing cat Miss LED BECScope Mickey Heavy Metal
Reply With Quote

  #147  
Old 08-09-2008, 07:58 PM
advcomp2019's Avatar
advcomp2019 advcomp2019 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 4,838
Default

It is still there, but on a different page: http://daniel.haxx.se/sansa/e200tool.html
Reply With Quote

  #148  
Old 08-10-2008, 06:00 PM
carpenter940 carpenter940 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 347
Default

I'm sorry advcomp, I meant to put I was looking for the executable for windows. They removed the link from that page.
__________________
My Themes:
dancing cat Miss LED BECScope Mickey Heavy Metal
Reply With Quote

  #149  
Old 08-10-2008, 07:18 PM
advcomp2019's Avatar
advcomp2019 advcomp2019 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 4,838
Default

Yea, I think they removed the Windows one because it was old, buggy, and out of date.
Reply With Quote

  #150  
Old 08-15-2008, 12:26 AM
krazykuul krazykuul is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 50
Default

Quote:
Originally Posted by Goof View Post
Are there any other secret 'modes' for this player? I can understand what the recovery mode is for, but is this the only thing you can do with "manufacturing mode".
if you switch the player to hold (lock) while off, and then hold down the center button and turn on the player, only the scroll wheel will light up. the screen backlight will stay off. basically, your player is a flashlight, only powering the led's to the scrollwheel and nothing else.
Reply With Quote

  #151  
Old 09-01-2008, 12:20 PM
clalanca clalanca is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1
Default Sansa e270

I have the same problem... does someone have any idea?...

thank you..
Quote:
Originally Posted by zouter View Post
im confused.

I don't get how do you recover. (STEP 5)
And.... how do i get e200tool to work?
Im using Windows and have the compiled version of it. I also have the Makefile of it.
How do i use it?
Reply With Quote

  #152  
Old 09-01-2008, 01:28 PM
advcomp2019's Avatar
advcomp2019 advcomp2019 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 4,838
Default

Clalance, are you using Linux or Windows? The Linux one works fine. Like I said before the Windows one was old, buggy, and out of date.
Reply With Quote

  #153  
Old 09-03-2008, 10:35 AM
PsYx PsYx is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 5
Default

hey, i have a big problem wit my sansa e260. I had a problem so i tried to fix it with the the e200tool (http://daniel.haxx.se/sansa/e200tool/i2c.bin) i put the file on the sansa in recovery mode and but now the sansa wont start anymore. When i press the ON/OFF button the wheel lights but nothing happens. I can't enter the Recovery Mode either need help
Reply With Quote

  #154  
Old 09-03-2008, 11:10 AM
advcomp2019's Avatar
advcomp2019 advcomp2019 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 4,838
Default

PsYx, you might need to use the e200tool in Linux since it seem to work fine.
Reply With Quote

  #155  
Old 09-03-2008, 11:21 AM
WalkGood's Avatar
WalkGood WalkGood is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2006
Location: FL
Posts: 12,579
Default

Quote:
Originally Posted by advcomp2019 View Post
PsYx, you might need to use the e200tool in Linux since it seem to work fine.
These instructions here include Ubuntu instructions too.
__________________
WalkGood,
Ramón

abi >> | Forum Rules | Glossary | Why Rockbox | FLAC or MP3? | irc
Reply With Quote

  #156  
Old 09-03-2008, 01:00 PM
PsYx PsYx is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by WalkGood View Post
These instructions here include Ubuntu instructions too.
Ok but now i have a Problem.
I hold the select Button 5 secs then i put in the USB Cable and then I hold the rec Button 5 secs, but nothing happens... then i tried to use sudo ./e200tool recover BL_SD_BOARDSUPPORTSD.rom in the terminal (all 4 files are in the home directory) but it just says: "sudo: unable to execute ./e200tool: No such file or directory"

What should i do? :\


edit: Now i donwloaded the e200 tool again and now it says: "sudo: ./e200tool: command not found"


edit˛: I now know whats the problem -.-:
When i type "lsusb" there is written: "Bus 001 Device 017: ID 0b70:0003 PortalPlayer, Inc." (I know that this is my sansa because when u plug off the sansa and type lsusb again it is not more there ^^.
Usally there has to be written: ID 0781:0720 SanDisk Corp.

Why it shows me the wrong ID? I did all the things that i had to but it shows wrong??

Last edited by PsYx; 09-03-2008 at 01:40 PM.
Reply With Quote

  #157  
Old 09-03-2008, 03:35 PM
advcomp2019's Avatar
advcomp2019 advcomp2019 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 4,838
Default

Sounds like something else is wrong. It sounds like the i2c might needs to be replaced, but I might be wrong since I have not ran into this.
Reply With Quote

  #158  
Old 09-04-2008, 08:06 AM
PsYx PsYx is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 5
Default

can u tell me what i2c is and how I can replace it?
Reply With Quote

  #159  
Old 09-04-2008, 01:46 PM
advcomp2019's Avatar
advcomp2019 advcomp2019 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 4,838
Default

Here is a link that talks about the i2c.
Reply With Quote

  #160  
Old 09-04-2008, 02:26 PM
PsYx PsYx is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 5
Default

Thats the reason why it doesnt work. I had a Problem because i wanted to use a custom Firmware and then the Sansa didn't start anymore (there was the sansa screen and then a yellow screen and then bam nothing else happens.) So i put i2c.bin Euro e260 on my sansa because I thought that it could help. But after that the mp3 player only shows the blue ring And if i put the USB cable in the sansa my Pc says New device --> I tried to install but id doesnt work so i cant connect the sansa and put another file on it
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 07:19 PM.