android
  #1  
Old 12-17-2012, 09:54 PM
kazeyu kazeyu is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2
Default Cowon z2 with poweramp

Hey guys,

I've just gotten my cowon z2 with poweramp installed. I realized a couple of problems:

Enabling fading of songs auto or manually options causes hissing and noises most of the time at the beginning of songs.

Once in awhile,the playing song will have a punch of noise for less than a sec normally at the start of the song.

Is it cowon's or poweramp's problem? Anyone has any solution to these problems?

Thanks in advance.
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 12-19-2012, 01:15 PM
hpilot hpilot is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 62
Default

So far, no problems for me. It seems the FF,Pause and Rev hard buttons only work with the Z2 Player - bummer...
Reply With Quote

  #3  
Old 12-20-2012, 01:55 AM
kazeyu kazeyu is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2
Default

Are you using the poweramp on the z2?Seems to be having noises at random timing.
Reply With Quote

  #4  
Old 12-20-2012, 08:04 AM
hpilot hpilot is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 62
Default

Quote:
Originally Posted by kazeyu View Post
Are you using the poweramp on the z2?Seems to be having noises at random timing.
Yes I am. So far no problems. I turned off all the sound enhancements.
Reply With Quote

  #5  
Old 12-24-2012, 09:23 AM
Leroy Bad's Avatar
Leroy Bad Leroy Bad is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 468
Default

Are the BBE options still availible for PowerAmp and Nuetron Players?
__________________
Current Gear: Cowon J3; iPod Touch 4G; Sony XBA-3; HiFiMan RE-272; Sennheiser HD558; Bose AE2
Reply With Quote

  #6  
Old 01-29-2013, 12:13 AM
hailuashare hailuashare is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1
Default

Hi everyone!

I also am using COWON Z2 and Poweramp player software.
My machine has been ROOT guided at http://iaudiophile.net/forums/showthread.php?t=40423 forum

Quote:
Originally Posted by kazeyu View Post
Hey guys,

I've just gotten my cowon z2 with poweramp installed. I realized a couple of problems:

Enabling fading of songs auto or manually options causes hissing and noises most of the time at the beginning of songs.

Once in awhile,the playing song will have a punch of noise for less than a sec normally at the start of the song.

Is it cowon's or poweramp's problem? Anyone has any solution to these problems?

Thanks in advance.
I set the Fade, Crossfade and Gapless
I do not have any problems with this software.





Quote:
Originally Posted by hpilot View Post
So far, no problems for me. It seems the FF,Pause and Rev hard buttons only work with the Z2 Player - bummer...

The hard buttons will work when you freeze the default media player COWON Z2.
To freeze the default Music software, you can use the Link2SD software.




Quote:
Originally Posted by Leroy Bad View Post
Are the BBE options still availible for PowerAmp and Nuetron Players?
The JetEffect sound options still work fine if you disable the function Equalizer and Tone / Vol in program Poweramp




My English is not good, if you say anything wrong hope you understand!

Thank all!
Reply With Quote

  #7  
Old 01-31-2013, 11:35 AM
RugbyPlayer RugbyPlayer is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 6
Default

Is rooting the device the only way to get poweramp installed on the Z2?
Reply With Quote

  #8  
Old 02-06-2013, 07:13 AM
S1M0N S1M0N is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: WA12 9JY UK
Posts: 8
Default

Quote:
Original posted by RugbyPlayer
Is rooting the device the only way to get poweramp installed on the Z2?
No, I have not rooted my device and have poweramp installed on it.
Hook up the Z2 to your PC
Turn on USB storage
Navigate to the APK file in the file system of the Z2 (not of the micro sd card you have inserted - if you indeed have one inserted)

Now, navigate here: Forum thread
and download the zip file.
Copy these files (3 of them I think) into the APK folder above

Turn off USB storage on the Z2 and you should automatically be prompted to install. Select Yes and install.

This will give you the Google Market, where as long as you have an account, you can install any app you like.

Head over to Poweramp and install the main version and the unlocker (2.45 I think).

There you have it, Poweramp on your Z2, and if you want to uninstal the APK's for the google market then you can do afterwards i think - just double check this as I have left them installed on mine.

Hope this helps.
Reply With Quote

  #9  
Old 02-06-2013, 01:20 PM
thespidey thespidey is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4
Default

Quote:
Originally Posted by hpilot View Post
So far, no problems for me. It seems the FF,Pause and Rev hard buttons only work with the Z2 Player - bummer...
Actually dude the N7 player fully supports use of the media buttons without playing about, its a great player i'd recommend it.
Reply With Quote

  #10  
Old 02-08-2013, 09:16 AM
hpilot hpilot is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 62
Default

Quote:
Originally Posted by thespidey View Post
Actually dude the N7 player fully supports use of the media buttons without playing about, its a great player i'd recommend it.
Well, on your advice I bought N7. So far it is a total disaster. It just doesn't work at all. It is very very slow to even run. Doesn't show album art. It makes the player very hot to the touch. As far as I can tell it has no support for Replay Gain or Cross Fade. It crashed the Z2. What a mess. What am I missing here??
Reply With Quote

  #11  
Old 02-08-2013, 10:46 AM
hpilot hpilot is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 62
Default

Quote:
Originally Posted by hpilot View Post
Well, on your advice I bought N7. So far it is a total disaster. It just doesn't work at all. It is very very slow to even run. Doesn't show album art. It makes the player very hot to the touch. As far as I can tell it has no support for Replay Gain or Cross Fade. It crashed the Z2. What a mess. What am I missing here??
Now it doesn't play at a all - it just makes a loud crackling sound. I had to uninstall it - what a waste. Looks like I will be rooting the Z2....
Reply With Quote

  #12  
Old 02-08-2013, 12:27 PM
thespidey thespidey is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4
Default

hey dude, sorry to hear you had issue. Did you have power app still installed? maybe that conflicted. I only have N7 and the default player on mine and haven't had any issues. Speed is fine, Album art exacts from mp3s, folder.jpgs or it can automatically download missing artwork from from the web



Last edited by thespidey; 02-08-2013 at 12:46 PM.
Reply With Quote

  #13  
Old 02-10-2013, 08:25 AM
hpilot hpilot is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 62
Default

Yes, I still have it installed. I hate to get rid of it 'cause it works so well. Maybe I'll give it another shot. Looks like it works fine for you...

Last edited by hpilot; 02-10-2013 at 08:35 AM.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 03:54 PM.