android
  #1  
Old 10-08-2012, 08:59 PM
surfguy17 surfguy17 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 70
Default sansa 280 frozen in rockbox

hey my e280 is frozen for some odd reason. i connected it to my computer and on the screen it shows usb keypad mode: multimedia and when i disconnected it, it shows the same thing and i cant get it to turn off or respond. what do i do?
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 10-08-2012, 09:09 PM
skip252 skip252 is offline
Administrator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chicago
Posts: 5,264
Default

Holding the power button will turn it off. It may take 30 seconds or more.

"In Rockbox" doesn't say much. What build is installed? What where you doing immediately before you disconnected? Did you safely disconnect? Have you used whatever in built drive checking facility your OS provides to check for file problems?

The more details you supply, the more likely it is you'll get meaningful responses.

Last edited by skip252; 10-08-2012 at 09:14 PM.
Reply With Quote

  #3  
Old 10-08-2012, 09:38 PM
surfguy17 surfguy17 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 70
Default

tried the power button and it worked no problem. i am using the latest build and i was changing settings for the resume playback when i disconnected it and it froze. yes i did disconnect it properly
Reply With Quote

  #4  
Old 10-09-2012, 07:21 AM
The DarkSide's Avatar
The DarkSide The DarkSide is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Qns Vlg, NYC
Posts: 16,046
Default

Quote:
Originally Posted by surfguy17 View Post
tried the power button and it worked no problem. i am using the latest build and i was changing settings for the resume playback when i disconnected it and it froze. yes i did disconnect it properly
You had it connected to the comp while changing settings??? Oh brother,...you really didn't do that, did you???
Reply With Quote

  #5  
Old 10-09-2012, 08:31 AM
skip252 skip252 is offline
Administrator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chicago
Posts: 5,264
Default

Making changes to the settings while connected to the computer shouldn't be a problem. I frequently do that with my Rockboxed players while they are connected in USB charging mode. I usually just play music that way, but you should be able make changes to the settings or do any of the things you would do if it wasn't connected to a PC.

BTW, when you post what build you're using it's better to list the version number. You can find that info under Main Menu=>System=>Rockbox Info.
Reply With Quote

  #6  
Old 10-09-2012, 08:38 AM
surfguy17 surfguy17 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 70
Default

ok i will thanks. i had another question but didnt want to make a new thread about it since i am in my own thread as it is. i was wondering if i could change the screen of when the player is connected to the computer. i have a different theme but that doesnt change that specific screen
Reply With Quote

  #7  
Old 10-09-2012, 09:06 AM
skip252 skip252 is offline
Administrator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chicago
Posts: 5,264
Default

You can mix and match different WPS (While Playing Screens) and themes.http://download.rockbox.org/daily/ma...ml#x12-1580009

You're looking for the options under "While Playing Screen". Be sure you have any fonts installed needed for the both the WPS and theme you want to use. If you don't, either the WPS or the rest of the theme won't display properly.
Reply With Quote

  #8  
Old 10-09-2012, 09:25 AM
surfguy17 surfguy17 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 70
Default

its not the WPS where all the track info is that i want to change (i dont think) its the screen right when u connect it (shows a USB plug) that i want to change.

is it easy to do or a pain?
Reply With Quote

  #9  
Old 10-09-2012, 09:51 AM
WalkGood's Avatar
WalkGood WalkGood is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2006
Location: FL
Posts: 12,579
Default

Psychic WalkGood or should I say clairvoyant sees another 11+ page thread in the works
__________________
WalkGood,
Ramón

abi >> | Forum Rules | Glossary | Why Rockbox | FLAC or MP3? | irc
Reply With Quote

  #10  
Old 10-09-2012, 09:57 AM
surfguy17 surfguy17 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 70
Default

haha u wish. well now that u mention it hmmmmm....
Reply With Quote

  #11  
Old 10-09-2012, 10:12 AM
WalkGood's Avatar
WalkGood WalkGood is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2006
Location: FL
Posts: 12,579
Default

Quote:
Originally Posted by surfguy17 View Post
haha u wish. well now that u mention it hmmmmm....
Well you picked the right site, there is loads of information on the e200 series here and on the rockbox site. Unfortunately we lost our e200 series mod a few years back before all of the information was re-arranged/cleaned up for easier access but once you start reading it, I think you’ll agree with me that everything is covered there.

Even if some of the info isn’t appropriate for you yet, it will certainly let you know things you may need down the line. Personally I think the e200 series are really cool players and you’ve re-animated me to start playing with mine again so what you waiting for start reading and if you have questions you can post them here.
__________________
WalkGood,
Ramón

abi >> | Forum Rules | Glossary | Why Rockbox | FLAC or MP3? | irc
Reply With Quote

  #12  
Old 10-09-2012, 10:28 AM
skip252 skip252 is offline
Administrator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chicago
Posts: 5,264
Default

AFAIK, that image is part of the build itself. If I'm right that would mean you would have to pull the source code, make the changes there, then compile your own build.
Reply With Quote

  #13  
Old 10-09-2012, 12:03 PM
Tapeworm's Avatar
Tapeworm Tapeworm is offline
Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: California, the Granola State
Posts: 481
Default

Quote:
Originally Posted by skip252 View Post
AFAIK, that image is part of the build itself. If I'm right that would mean you would have to pull the source code, make the changes there, then compile your own build.
In other words, most likely a bit beyond your scope of expertise. Live with it; everyone else does.
Reply With Quote

  #14  
Old 10-09-2012, 12:14 PM
surfguy17 surfguy17 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 70
Default

ok np. just thought maybe it was easy to change
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 11:33 PM.