android
  #1  
Old 11-14-2009, 08:16 PM
DeadmanIncWorldWide DeadmanIncWorldWide is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 36
Default What's going on with my Zune HD?

Today, I was working out. I was on the treadmill and I was listening to my Zune HD. Then suddenly, the music just stops and the screen goes blank. I've been trying to get it to come back on for about an hour now. Has anybody else had this issue or experienced anything similar to this?

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 11-14-2009, 08:19 PM
JoshRead's Avatar
JoshRead JoshRead is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Parkersburg, WV
Posts: 266
Default

I assume you've plugged it into your PC? If so, I have no idea. Seems weird.

  #3  
Old 11-14-2009, 08:28 PM
DeadmanIncWorldWide DeadmanIncWorldWide is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 36
Default

Yeah, I've tried plugging it into my computer. And when I do that, the Zune software will come up but it'll say that the ZHD is not connected.

  #4  
Old 11-14-2009, 09:38 PM
Olley Olley is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4,894
Default

Did it get wet with sweat during your workout?

  #5  
Old 11-14-2009, 10:16 PM
DeadmanIncWorldWide DeadmanIncWorldWide is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 36
Default

I didn't get it wet. Basically, I pushed for a playlist to play. After that, I put it in a little tray on the treadmill, that's designed to hold mp3 players like the Zune and Ipod. After doing that, I didn't touch it again. I don't ever touch any of my devices(including my cell phone) while working out, b/c I know that I'll have sweat on my hands. Then I got on the treadmill and started my thing. Then out of nowhere it just stopped playing and the screen went off. I thought it was pretty weird. At first I thought that it was doing one of those "sleep" numbers but when it didn't come back on after 15mins I had a gut feeling that somethng was wrong. Luckily, I was able to contact the customer care at Amazon.com and they will be sending me a new ZHD in the next couple of days...which is awesome b/c I'll be able to get in time for the Twitter update. (assuming that it's on the 17th lol) Even if it happens to randomly come back on, I'm still going to replace it. For it to go off like that for no reason...and stay off for hours is obviously not normal. It wasn't just doing the annoying "sleep" thing. B/c when it does that, it doesn't stay off for hours. So I think that something may be wrong with my ZHD's internal hardware or something. I realize that shit happens but atleast I'm able to replace it for free. lol

Last edited by DeadmanIncWorldWide; 11-14-2009 at 10:26 PM.

  #6  
Old 11-14-2009, 11:06 PM
VagabonDOOM VagabonDOOM is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 57
Default

Did you try holding the power button for 10 seconds? Mine did the same thing (wouldn't respond to anything, even plugging it in to computer). You have to hold the power button for a what seems like a crazy long time to restart it...

  #7  
Old 11-15-2009, 01:10 AM
DeadmanIncWorldWide DeadmanIncWorldWide is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 36
Default

Quote:
Originally Posted by VagabonDOOM View Post
Did you try holding the power button for 10 seconds? Mine did the same thing (wouldn't respond to anything, even plugging it in to computer). You have to hold the power button for a what seems like a crazy long time to restart it...
Yeah, I tried that to. But it didn't work.

  #8  
Old 11-15-2009, 11:21 AM
McDougal's Avatar
McDougal McDougal is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 2,375
Default

Can you connect it to the Zune software? If you can, than I'd suggest restoring it. First, make sure you have a backup of your music in case anything bad happens, even though restoring isn't supposed to delete your content. Then, connect your Zune, open the Zune software, and hold down the Power button and the Media button on the side together for 15 seconds. Then it should start the restore process.

Let me know if this works,

-McDougal
__________________
iPod Touch 4G 32GB; Google Nexus 7 32GB
JVC HAS600B;Pioneer SE-M390;Audio-Technica ATH-P5

Retired Devices:
Sansa Fuze 8+16GB Rockboxed

  #9  
Old 11-15-2009, 06:58 PM
DeadmanIncWorldWide DeadmanIncWorldWide is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 36
Default

Quote:
Originally Posted by McDougal View Post
Can you connect it to the Zune software? If you can, than I'd suggest restoring it. First, make sure you have a backup of your music in case anything bad happens, even though restoring isn't supposed to delete your content. Then, connect your Zune, open the Zune software, and hold down the Power button and the Media button on the side together for 15 seconds. Then it should start the restore process.

Let me know if this works,

-McDougal
No, it didn't work. But thanks for trying to help me. I appreciate it. I've already called Amazon.com about this. And I'll be getting a new ZHD very soon.

  #10  
Old 11-17-2009, 02:26 PM
DaveMac-MS DaveMac-MS is offline
Buddy
 
Join Date: Jun 2006
Location: Kirkland, WA
Posts: 1,482
Default

Deadman - do you still have your device? Can you email me (aussie@zune.net) if you still do?

Cheers, Dave.
__________________
Please don't PM me - instead send an email!
Follow me on Twitter (@DaveMacMS)!
If you're a member of the Zune Social - friend me (AussieDaveMS)!

  #11  
Old 02-26-2012, 09:40 PM
ceenab923 ceenab923 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 1
Default

try holding all of the buttons at once (side, power and home buttons). my zune did that a few days ago and i tried that. hold them for like 30 seconds.

  #12  
Old 02-27-2012, 07:24 AM
The DarkSide's Avatar
The DarkSide The DarkSide is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Qns Vlg, NYC
Posts: 16,032
Default

Did you bother to check the date of the last post in this Necro-Thread?!?!?!

  #13  
Old 02-28-2012, 07:29 PM
Dakdak234 Dakdak234 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 4
Default

I had a problem similar to that... Mine turned off once like that and when I turned it back on, the Internet would not work and my computer would not recognize the Zune...It's something going on with the software inside the device I'm pretty sure... I contacted customer support and a man helped me and he installed some files on the Zune and it worked fine like before... If you want a direct number to him (because he might be able to help you) his number is (116) 233-3982. (That's the number he gave me to get ahold of him in case I had problems again.)

  #14  
Old 03-03-2012, 06:03 PM
singer12 singer12 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 18
Default

my zune hd does the other thing.while i am listening to music the screen goes black but the song keeps playing and i keep pressing the switch off button till it switches off and it works.i dont know why is that. keep pressing the SO button for several seconds or the home button and it might work

  #15  
Old 03-04-2012, 01:05 PM
jinboy jinboy is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: 44 3' 7 N, 123 5' 12 W
Posts: 64
Default

Quote:
Originally Posted by The DarkSide View Post
Did you bother to check the date of the last post in this Necro-Thread?!?!?!

That.^

  #16  
Old 03-17-2012, 09:49 PM
skip252 skip252 is offline
Administrator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chicago
Posts: 5,154
Default

I've moved the last necropost to here

http://www.anythingbutipod.com/forum...ad.php?t=68541

Thread closed.

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 04:45 AM.