android
Go Back   abi>>forums > Software & Media > Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 12-31-2011, 08:16 PM
medion's Avatar
medion medion is offline
Anythingbutiphone Moderator
 
Join Date: Jan 2009
Location: Shreveport, La
Posts: 1,929
Default

I was using MM for audio an MPC-HC for video. Going to see if MM can be tweaked for better video performance and quality, and if not, I'll go back to MPC-HC.
__________________
[SIZE=2][COLOR=DimGray][U][B]Phone:[/B][/U] Samsung Galaxy S II (GT-I9100) 16GB w/32GB MicroSDHC
[U][B]DAP:[/B][/U] Sansa Clip+ 8GB [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=DimGray]w/32GB MicroSDHC[/COLOR][/SIZE]
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #22  
Old 12-31-2011, 09:47 PM
McDougal's Avatar
McDougal McDougal is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 2,375
Default

I have found MPC-HC with the CCCP codec pack to be the best option for computers with older hardware. I could do that on my computer but I'm too lazy, lol.
__________________
iPod Touch 4G 32GB; Google Nexus 7 32GB
JVC HAS600B;Pioneer SE-M390;Audio-Technica ATH-P5

Retired Devices:
Sansa Fuze 8+16GB Rockboxed
Reply With Quote

  #23  
Old 12-31-2011, 10:05 PM
medion's Avatar
medion medion is offline
Anythingbutiphone Moderator
 
Join Date: Jan 2009
Location: Shreveport, La
Posts: 1,929
Default

Quote:
Originally Posted by McDougal View Post
I have found MPC-HC with the CCCP codec pack to be the best option for computers with older hardware. I could do that on my computer but I'm too lazy, lol.
I just didn't like the way VLC used more RAM, and ran WMV in poorer quality/performance in relation to MPC-HC. Hardware on both machines is more than adequate, but VLC didn't offer me anything over MPC-HC for my needs. I don't have anymore vides in WMV format, but why tempt fate?
__________________
[SIZE=2][COLOR=DimGray][U][B]Phone:[/B][/U] Samsung Galaxy S II (GT-I9100) 16GB w/32GB MicroSDHC
[U][B]DAP:[/B][/U] Sansa Clip+ 8GB [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=DimGray]w/32GB MicroSDHC[/COLOR][/SIZE]
Reply With Quote

  #24  
Old 01-01-2012, 04:26 PM
medion's Avatar
medion medion is offline
Anythingbutiphone Moderator
 
Join Date: Jan 2009
Location: Shreveport, La
Posts: 1,929
Default

Syncing with an Android device just got more complicated.
__________________
[SIZE=2][COLOR=DimGray][U][B]Phone:[/B][/U] Samsung Galaxy S II (GT-I9100) 16GB w/32GB MicroSDHC
[U][B]DAP:[/B][/U] Sansa Clip+ 8GB [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=DimGray]w/32GB MicroSDHC[/COLOR][/SIZE]
Reply With Quote

  #25  
Old 01-01-2012, 05:45 PM
McDougal's Avatar
McDougal McDougal is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 2,375
Default

Why? Do you use MM to sync?
__________________
iPod Touch 4G 32GB; Google Nexus 7 32GB
JVC HAS600B;Pioneer SE-M390;Audio-Technica ATH-P5

Retired Devices:
Sansa Fuze 8+16GB Rockboxed
Reply With Quote

  #26  
Old 01-01-2012, 07:22 PM
medion's Avatar
medion medion is offline
Anythingbutiphone Moderator
 
Join Date: Jan 2009
Location: Shreveport, La
Posts: 1,929
Default

Quote:
Originally Posted by McDougal View Post
Why? Do you use MM to sync?
I do only because of playlists. I like to keep my playlists consistent across devices. I finally got it working (crossing my fingers), but it is needlessly problematic on MM4. Worked great on 3.x.
__________________
[SIZE=2][COLOR=DimGray][U][B]Phone:[/B][/U] Samsung Galaxy S II (GT-I9100) 16GB w/32GB MicroSDHC
[U][B]DAP:[/B][/U] Sansa Clip+ 8GB [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=DimGray]w/32GB MicroSDHC[/COLOR][/SIZE]
Reply With Quote

  #27  
Old 01-01-2012, 07:24 PM
McDougal's Avatar
McDougal McDougal is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 2,375
Default

Interesting, this "upgrade" seems more like a downgrade to me.
__________________
iPod Touch 4G 32GB; Google Nexus 7 32GB
JVC HAS600B;Pioneer SE-M390;Audio-Technica ATH-P5

Retired Devices:
Sansa Fuze 8+16GB Rockboxed
Reply With Quote

  #28  
Old 01-01-2012, 07:58 PM
The DarkSide's Avatar
The DarkSide The DarkSide is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Qns Vlg, NYC
Posts: 16,032
Default

This crap is sluggish,...makes my iTunes seem like a dream.
Reply With Quote

  #29  
Old 01-01-2012, 08:21 PM
McDougal's Avatar
McDougal McDougal is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 2,375
Default

Quote:
Originally Posted by The DarkSide View Post
This crap is sluggish,...makes my iTunes seem like a dream.
Same experience here !
__________________
iPod Touch 4G 32GB; Google Nexus 7 32GB
JVC HAS600B;Pioneer SE-M390;Audio-Technica ATH-P5

Retired Devices:
Sansa Fuze 8+16GB Rockboxed
Reply With Quote

  #30  
Old 01-01-2012, 10:18 PM
El C's Avatar
El C El C is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Canada
Posts: 366
Default

For me it seems that the program begins to act sluggish after I've had it open for a while. That and occasional freezes caused by dragging/minimizing the window

I might consider downgrading to 3 since few of the new features are of any use to me, plus the old theme I had isn't working with 4.
__________________
Desktop: Objective2 > Audio Technica A900
Portable: Cowon D2+ > Headstage Arrow 3G > Phonak PFE 112 (grey filters + Comply tips)
Reply With Quote

  #31  
Old 01-02-2012, 02:33 PM
Marvin the Martian's Avatar
Marvin the Martian Marvin the Martian is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: east central NY state
Posts: 10,602
Default

Quote:
Originally Posted by The DarkSide View Post
This crap is sluggish,...makes my iTunes seem like a dream.
Yeah, I'm still getting used to it myself. But I haven't had as much call to use it since I got my 32GB card for the one Zip....so there's perhaps still some settings I haven't optimized.

What little time I've spent watching videos, I still prefer using WMP12 to MM at this point....again, maybe there's some settings I haven't optimized.

And in response to the inevitable,"why not use VLC?" query that somebody will be bound to post, I did try it briefly a while back, only to discover that it was eating more CPU than WMP did....and WMP would play everything VLC did, so I saw no point in keeping VLC. I don't put anything into the WMP library, because it sucks.....I just open the videos from Explorer.
__________________
iPod Touch 5G 32GB, Touch 4G 32GB, Clip Sport 8GB. Rockbox-> Clip Zip 4GB, iPod Nano 2G 4GB, iPod 5.5G 80GB
2012 Nexus 7 32GB, Asus MeMoPad 8 16+64GB, LG Optimus G Pro, Nokia Lumia 900 and Lumia 520
Reply With Quote

  #32  
Old 01-02-2012, 02:50 PM
McDougal's Avatar
McDougal McDougal is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 2,375
Default

Quote:
Originally Posted by Marvin the Martian View Post
Yeah, I'm still getting used to it myself. But I haven't had as much call to use it since I got my 32GB card for the one Zip....so there's perhaps still some settings I haven't optimized.

What little time I've spent watching videos, I still prefer using WMP12 to MM at this point....again, maybe there's some settings I haven't optimized.

And in response to the inevitable,"why not use VLC?" query that somebody will be bound to post, I did try it briefly a while back, only to discover that it was eating more CPU than WMP did....and WMP would play everything VLC did, so I saw no point in keeping VLC. I don't put anything into the WMP library, because it sucks.....I just open the videos from Explorer.
I don't use VLC much either......I just keep it as a backup. Just in case something doesn't play in WMP12, which I haven't had a problem with yet.
__________________
iPod Touch 4G 32GB; Google Nexus 7 32GB
JVC HAS600B;Pioneer SE-M390;Audio-Technica ATH-P5

Retired Devices:
Sansa Fuze 8+16GB Rockboxed
Reply With Quote

  #33  
Old 01-02-2012, 04:37 PM
The DarkSide's Avatar
The DarkSide The DarkSide is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Qns Vlg, NYC
Posts: 16,032
Default

I use the Jet Audio software from Cowon to play my videos, and I use the MM software for syncing my other non-iPod players, iTunes for the iPods & iPhones. Personally, I feel everyone BUT Apple and MS's Zune software are starting to suck nowadays. Everyone else is trying to copy them - and destroying perfectly good media management programs.

I'm gonna go downgrade my MM software - the new one sux!!!

PS: I'm (???strangely???) stoned on a clairitin d ATM,...I can't wait for this shit to wear off!!!
Reply With Quote

  #34  
Old 01-03-2012, 02:32 PM
McDougal's Avatar
McDougal McDougal is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 2,375
Default

Quote:
Originally Posted by The DarkSide View Post
I use the Jet Audio software from Cowon to play my videos, and I use the MM software for syncing my other non-iPod players, iTunes for the iPods & iPhones. Personally, I feel everyone BUT Apple and MS's Zune software are starting to suck nowadays. Everyone else is trying to copy them - and destroying perfectly good media management programs.

I'm gonna go downgrade my MM software - the new one sux!!!

PS: I'm (???strangely???) stoned on a clairitin d ATM,...I can't wait for this shit to wear off!!!
Sadly I agree.....right now the only other music player I use besides iTunes is foobar2000. IMO foobar2000 is hard to beat, and still kicks ass . The Zune software is pretty good as well, but I don't install it since I don't have a Zune.
__________________
iPod Touch 4G 32GB; Google Nexus 7 32GB
JVC HAS600B;Pioneer SE-M390;Audio-Technica ATH-P5

Retired Devices:
Sansa Fuze 8+16GB Rockboxed
Reply With Quote

  #35  
Old 03-14-2012, 11:20 PM
hurdygurdyguy hurdygurdyguy is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Pacific Northwest
Posts: 68
Default

My issue with MM4 has been the syncing. With MM3 it was easy, hilite the tracks, right click and send to my Zen (or Archos). Now that I have MM4 it seems it won't transfer. My Zen's sync icons spins and spins forever and after I disconnect it nothing has transferred. The same with my Archos. I have to use Windows Explorer to manually drag files into the Zen ... So, what's the issue??
Reply With Quote

  #36  
Old 04-27-2012, 05:56 PM
The DarkSide's Avatar
The DarkSide The DarkSide is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Qns Vlg, NYC
Posts: 16,032
Default

I reinstated MM today, to use with my Sony A687. Boy, IMO, does it ever suck butt!!!
Reply With Quote

  #37  
Old 04-27-2012, 07:18 PM
Ceramic Ceramic is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 98
Default

After reading the posts in this thread, I'm glad I didn't upgrade from 3.x
Reply With Quote

  #38  
Old 04-27-2012, 07:36 PM
WalkGood's Avatar
WalkGood WalkGood is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2006
Location: FL
Posts: 12,579
Default

Quote:
Originally Posted by Ceramic View Post
After reading the posts in this thread, I'm glad I didn't upgrade from 3.x
I never upgraded mine either but I only use it to export data base so I'm fine with the older version as it does what I need fine.
__________________
WalkGood,
Ramón

abi >> | Forum Rules | Glossary | Why Rockbox | FLAC or MP3? | irc
Reply With Quote

  #39  
Old 04-27-2012, 08:49 PM
McDougal's Avatar
McDougal McDougal is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 2,375
Default

I'm still rocking on foobar2000 and iTunes !

I also don't like MM 4.0. I don't use MM anymore but if I was going to I'd install an older version.
__________________
iPod Touch 4G 32GB; Google Nexus 7 32GB
JVC HAS600B;Pioneer SE-M390;Audio-Technica ATH-P5

Retired Devices:
Sansa Fuze 8+16GB Rockboxed
Reply With Quote

  #40  
Old 04-27-2012, 08:50 PM
The DarkSide's Avatar
The DarkSide The DarkSide is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Qns Vlg, NYC
Posts: 16,032
Default

I'm using it to put my tunes on the player, @192kbps mp3 VBR. You can set MM to do this for a device, thereby eliminating the need to reassign a bitrate to a device for syncing in the future. It remembers that particular devices settings for future usage. And as much as I dislike MM, it's excellent in this area.

Plus, before I DO sync, it shows me how much space the tunes will require on the device BEFORE I even start.

MM has it's uses, and some features are great, but on the whole I'm not a MM lover. I think I may have to recheck J.River again,...and hope I get it to finally work. I had so many probs with it when I had Windows Vista. It really soured my opinion of it,...and it was my #1!

***sigh***
Reply With Quote

Reply

Tags
mediamonkey, video support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 08:36 AM.