android
  #1  
Old 10-01-2011, 04:52 PM
yidaki yidaki is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: France
Posts: 6
Exclamation !!! Samsung YP-Q3 Recovery !!!

Hallo to all!
I've put in root folder of player "bin" installation file. Installation goes to 70 % and stops...PC can't recognize it...Could you advise me please how to format player and remove this installation file from it...Is there any utilities or recovery tools for this model...
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 10-01-2011, 05:14 PM
lebellium's Avatar
lebellium lebellium is offline
Samsung Moderator
 
Join Date: Sep 2007
Location: Paris
Posts: 3,599
Default

Hum...Sounds like your battery was not charged enough?

There is a recovery tool of course but not available to the general public, I can't share it otherwise Samsung will kill me. BTW, the Q3 uses the same chip than the YP-P3 (Telechips TCC7901) so the recovery tool for Q3 is more or less the same than for P3. You can find it here: http://www.anythingbutipod.com/forum...ad.php?t=63824
FWDN uses ROM files while the Q3 firmware is made of a single BIN file.
I have a special Q3 firmware made of ROM and RSC files though. Click here

NOTE:
- This is a risky operation. It won't necessarily work and may even damage your player. If you don't want to take the risk, just send it to your local Samsung repair center
- I've never tried the FWDN for Q3 nor the FWDN for P3 on a Q3 as my Q3 is working fine.
- The FWDN preferences/settings may be different than from the P3, the SDRAM size for instance, I don't know.
__________________
I'm French^^ *GenerationMP3 Samsung Moderator*
Reply With Quote

  #3  
Old 10-01-2011, 05:20 PM
yidaki yidaki is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: France
Posts: 6
Default

Thank you very much!I'll try it:-)
Reply With Quote

  #4  
Old 10-01-2011, 06:12 PM
yidaki yidaki is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: France
Posts: 6
Red face No changes

Unfortunately, it's not working...The drivers are ok-installed. But programm doesn't want to flash it...Situation is the same-no changes...
I think it's because of *bin file on player...I wish I could format it...
Attached Images
File Type: jpg FWDN.jpg (86.0 KB, 26 views)
Reply With Quote

  #5  
Old 10-01-2011, 06:57 PM
yidaki yidaki is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: France
Posts: 6
Default

Maybe there is a chance to find how to enter in "Formatting mode"...

Also I need a service manual for YP-Q3 too...
If someone needs I have service manual for this models:
YP-53Z
YP-E5
YP-F2
YP-K5QB
YP-P2
YP-Q2
YP-T7
YP-T8
YP-T9
YP-T10
YP-U3
YP-U4
YP-K3

Last edited by yidaki; 10-02-2011 at 09:06 AM.
Reply With Quote

  #6  
Old 10-03-2011, 04:48 AM
lebellium's Avatar
lebellium lebellium is offline
Samsung Moderator
 
Join Date: Sep 2007
Location: Paris
Posts: 3,599
Default

I don't think there is a formatting mode.

And the service manuals for the recent devices are not available on the internet contrary to the old ones you downloaded.

Now you have to send back the Q3 to the Samsung repair center.
__________________
I'm French^^ *GenerationMP3 Samsung Moderator*
Reply With Quote

  #7  
Old 10-03-2011, 07:16 AM
Lorenz092 Lorenz092 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Italy
Posts: 449
Default

According to the screenshoot, there is something like "Sample file writing".
Try to change settings "Sample file path" and point to your rom file
(only suppositions; I don't have a q3, nor a p3 nor any other telechips based player. I cannot guarantee that it works....). Try even to select different ram sizes. On R0 it's 64 mb, maybe it's the same for q3 (surely not less than 64 mb)
__________________
Check out my modded firmware both for YP-R0 and YP-R1!!!
** DONATE ** -> https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=K658CHJKX2X8C
NOTE: if you want to donate for Rockbox itself and not my work, go to their website!!
Reply With Quote

  #8  
Old 10-03-2011, 03:17 PM
yidaki yidaki is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: France
Posts: 6
Default

Thanks for answers!
I've sent it already in Service Centre.
Player is great, I like how it sounds...But I don't like that sound becomes lower when I'm using equalizer...I've changed config file *dat ( it was FR, I've changed it on US EN MTP).
Sound became louder but when I'm using equalizer sound from 25 to 30 is not changing...
I'd like to fix the problem of equalizer...I need to now this, because I'm going to take the same player if Servise centre won't repair it... Does this player have problems with equlizer in another models except french?
Does Q3 have Service Menu?
Thanks in advance!
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 09:58 AM.