android
  #1  
Old 09-06-2011, 08:42 AM
GumbyX84's Avatar
GumbyX84 GumbyX84 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 250
Default (R0) Problems with ID3 Tags

I'm running into uses with tags and cover art not being recognized by my R0. I am using MP3Tag to retag all my music and am using ID3v2.3 (or ID3v1 ID3v1.3). I can usually get the title to show up, but its random if the album, artist, or cover art show up. I have a number of older MP3s with the same ID3 version tags and everything show up. I had this problem back on my Sansa Fuze, but I thought it was because they weren't tagged properly.

I'd upload one of the files, but pretty sure that would be frowned upon. Has anyone run into this problem and/or know how to fix it?
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 09-06-2011, 09:07 AM
steinburger1109's Avatar
steinburger1109 steinburger1109 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Naperville, Illinois
Posts: 2,456
Default

An alternative to uploading the file if you don't want to do that is to take a screenshot of them in mp3tag. Are you sure you have it set to ID3v2.3? IIRC, I think I had to change it to 2.3 because it was on 2.4 when I installed it, but I'm not sure. Been a long time since that first run.

If you delete the problem files from your device and resync them, do the same files lack the same information? If not, it's a problem with syncing, not the tags themselves.
__________________
- Justin
Glossary for Newbies Everybody
Babble. On.
Reply With Quote

  #3  
Old 09-07-2011, 04:07 AM
Lorenz092 Lorenz092 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Italy
Posts: 449
Default

Try manual library update...If you are in msc mode (normal usb storage) that could be possible
__________________
Check out my modded firmware both for YP-R0 and YP-R1!!!
** DONATE ** -> https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=K658CHJKX2X8C
NOTE: if you want to donate for Rockbox itself and not my work, go to their website!!
Reply With Quote

  #4  
Old 09-08-2011, 06:35 AM
GumbyX84's Avatar
GumbyX84 GumbyX84 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 250
Default

A manual library update seems to have fixed the problem. Forgot about how some players don't recheck files during auto update to save on time.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 07:11 PM.