android
  #1  
Old 06-06-2011, 05:39 PM
steinburger1109's Avatar
steinburger1109 steinburger1109 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Naperville, Illinois
Posts: 2,456
Angry Random corruption of apps

I'm completely bewildered by this. Six of my apps just gave me the "this item is missing or can not be played" message randomly. None of them were third party, and I don't have any third party apps on the device. SOOOOOO frustrating! It used to happen, then didn't for a couple months, then just resurfaced. Has anyone noticed a pattern as to what causes this? I used to think it was having XNA or openZDK apps on it, but apparently not...
__________________
- Justin
Glossary for Newbies Everybody
Babble. On.
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 06-07-2011, 10:04 AM
gawsome gawsome is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 56
Default

Have you tried resetting your device or reinstalling the apps?
Reply With Quote

  #3  
Old 06-07-2011, 08:55 PM
steinburger1109's Avatar
steinburger1109 steinburger1109 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Naperville, Illinois
Posts: 2,456
Default

Oh yea, they always work after I delete and resync them. It sucks because it deletes my records and everything, you know.
__________________
- Justin
Glossary for Newbies Everybody
Babble. On.
Reply With Quote

  #4  
Old 06-07-2011, 11:37 PM
gawsome gawsome is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 56
Default

Quote:
Originally Posted by steinburger1109 View Post
Oh yea, they always work after I delete and resync them. It sucks because it deletes my records and everything, you know.
I know. You could try just deleting the apps then reinstalling them, and if that doesn't work then reset the device.
Reply With Quote

  #5  
Old 06-08-2011, 12:55 PM
steinburger1109's Avatar
steinburger1109 steinburger1109 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Naperville, Illinois
Posts: 2,456
Default

No, that's what I just said I do. I delete the apps from the device and then redownload them. I'm just saying it's frustrating because my progress in games and all my settings get thrown out the window. :C
__________________
- Justin
Glossary for Newbies Everybody
Babble. On.
Reply With Quote

  #6  
Old 06-19-2011, 01:25 AM
austin98989 austin98989 is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 19
Default

its a firmware bug didn't happen to me until i installed 4.5!
We need a new firmware update for all the bugs!

Last edited by austin98989; 06-19-2011 at 03:13 AM.
Reply With Quote

  #7  
Old 06-19-2011, 09:16 AM
steinburger1109's Avatar
steinburger1109 steinburger1109 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Naperville, Illinois
Posts: 2,456
Default

Quote:
Originally Posted by austin98989 View Post
its a firmware bug didn't happen to me until i installed 4.5!
We need a new firmware update for all the bugs!
I'm not sure when it started happening to me, but I think it's been here from the start...
__________________
- Justin
Glossary for Newbies Everybody
Babble. On.
Reply With Quote

  #8  
Old 06-19-2011, 10:20 AM
w00ki3 w00ki3 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 1
Default

well since im new here i doubt ull take my suggestion but you COULD put the openzdk app liberate on ur zune, boot into windows ce mode, and copy the data files from the apps(if you can find them) then reinstall ur apps and copy the data back over
Reply With Quote

  #9  
Old 06-19-2011, 05:34 PM
steinburger1109's Avatar
steinburger1109 steinburger1109 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Naperville, Illinois
Posts: 2,456
Default

Hmm... Interesting thought. I've played around in Liberate and I never saw anything that looked like what you're talking about. Plus I don't know how I would copy the apps off of the device. Thanks, though.
__________________
- Justin
Glossary for Newbies Everybody
Babble. On.
Reply With Quote

  #10  
Old 06-20-2011, 03:43 AM
Regicidal Regicidal is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 51
Default

Ive been running into this issue a lot too since i installed a openZDK app. I wasnt sure if it was just a coincidence though. However, usually just turning my zune on and off works so give it a try.
Reply With Quote

  #11  
Old 06-20-2011, 09:25 AM
steinburger1109's Avatar
steinburger1109 steinburger1109 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Naperville, Illinois
Posts: 2,456
Default

Well, the problem you're having is that after you run an OpenZDK app or XNA app (really anything that isn't Microsoft-made), the Zune locks down all the Microsoft stuff as a protection against viruses and whatnot. So, after you run an OpenZDK or XNA app, you need to restart the device. XNA does this automatically for you, some OpenZDK apps do, but some OpenZDK don't.

My issue is persistent. No amount of restarting in the world can fix it.
__________________
- Justin
Glossary for Newbies Everybody
Babble. On.
Reply With Quote

  #12  
Old 06-20-2011, 11:49 AM
Randomness Randomness is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 42
Default

This happened to me before. I just plugged then unplugged my Zune then everything turned back to normal.
__________________
Old -
Zune 4GB w/ Skullcandy Ink'd
Current -
Zune HD 16GB w/ DLO Jam Jacket, Zune Stock earbuds, Zune Premiums (v1), Sony Noise Canceling Headphones MDR-NC7, EcoNation earbuds, Nox Specialist, Nox Scout
Reply With Quote

  #13  
Old 06-28-2011, 03:12 PM
saxmaster765's Avatar
saxmaster765 saxmaster765 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 161
Default

Has this happened more than once? This happened only once to me and has never happened again.
__________________
The Saxmaster
"To give real service you must add something which cannot be bought or measured with money, and that is sincerity and integrity."
-Douglas Adams
Reply With Quote

  #14  
Old 06-30-2011, 04:45 PM
steinburger1109's Avatar
steinburger1109 steinburger1109 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Naperville, Illinois
Posts: 2,456
Default

Eh, just happened to me for the fourth time that I remember. I'm crossing my fingers that it's because the apps aren't technically from the marketplace...
__________________
- Justin
Glossary for Newbies Everybody
Babble. On.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 05:42 AM.