android
  #1  
Old 12-05-2010, 08:23 AM
lebellium's Avatar
lebellium lebellium is offline
Samsung Moderator
 
Join Date: Sep 2007
Location: Paris
Posts: 3,599
Default R0/Q3 region codes: Differences? How to change it?

Since many people asked about that and still ask, maybe that would help everyone to sum up:

-What are the differences between the region codes?
-How to change the region code?

There are basically many different region codes: KR (Korea), US (USA), EU (Europe), FR (France), RU (Russia), CN (China), WA (West Asia) and still some others...

You can check the region code in settings>system>about


Samsung R0

KR:
-No PC connection setting: MSC(=UMS) mode only
-No RDS but the R0 has in memory all FM stations available in Korea. Displays thus the station's name
-Lyrics feature

Adding lyrics requires EmoDio (Korean set up), the old Samsung Lyrics Station or Cowon LDB Manager. See the end of this post for more information

EU:
-RDS support for the FM Tuner

The R0 displays the station's name and potentially other informations (traffic, song's name, artist and genre) in countries where this feature is available
-PC connection setting: MSC(=UMS) or MTP.

FR:
Same as the EU code but with max volume limited (5mW/ch instead of 20mW/ch).
There is also a different booting screen (displays "R'PLAY" instead of "R0")

US:
Same as the EU region code but there is no RDS

RU:
Same as the EU region code but no MTP PC connection mode available

So how to change the region code?
You just have to put a config.dat file at the root of the R0.
Put this one for EU or this one for KR.
If you read carrefully above, you should have understood that the other region codes are useless. But if you really want another region code though, you can either download all region codes in attachment or make your own config.dat file containing:
Code:
YP-R0
XX XX XXX
Just replace XX XX XXX by:
-US EN MTP
-RU RU UMS
-FR FR MTP
etc etc


Samsung Q3

KR:
-No PC connection setting: MSC(=UMS) mode only
-No RDS but the Q3 has in memory all FM stations available in Korea. Displays thus the station's name
-Lyrics feature
Adding lyrics requires EmoDio (Korean set up), the old Samsung Lyrics Station or Cowon LDB Manager. See the end of this post for more information

EU:
-RDS support for the FM Tuner

The Q3 displays the station's name and potentially other informations (traffic, song's name, artist and genre) in countries where this feature is available
-PC connection setting: MSC(=UMS) or MTP.

FR:
Same as the EU code but with max volume limited (5mW/ch instead of 20mW/ch).
The default pink and black main menus are in French.

US:
Same as the EU region code but there is no RDS

RU:
Same as the EU region code but no MTP PC connection mode available

So how to change the region code?
You just have to put a config.dat file at the root of the Q3.
Put this one for EU or this one for KR.
If you read carrefully above, you should have understood that the other region codes are useless. But if you really want another region code though, you can either download all region codes in attachment or make your own config.dat file containing:
Code:
YP-Q3
XX XX XXX
Just replace XX XX XXX by:
-US EN MTP
-RU RU UMS
-FR FR MTP
etc etc


Some ABI threads about lyrics on Samsung DAPs:
http://www.anythingbutipod.com/forum...ad.php?t=56050
http://www.anythingbutipod.com/forum...ad.php?t=33819
http://www.anythingbutipod.com/forum...ad.php?t=42760
http://www.anythingbutipod.com/forum...ad.php?t=52913
http://anythingbutipod.com/forum/showthread.php?t=50830
Attached Files
File Type: zip R1-R0_all_region_codes.zip (8.0 KB, 46 views)
__________________
I'm French^^ *GenerationMP3 Samsung Moderator*

Last edited by lebellium; 01-24-2011 at 03:50 PM.
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 01-24-2011, 03:01 PM
arilyn arilyn is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: France
Posts: 2
Default

I want to change my Q3 region code (FR) to go throught the volume limitation. Is the EU code you indicated the same for Q3 ?
The volume limitation is really a problem, I can't hear anything in the metro. Since I bought my Q3 in October I'm looking for a solution and can't use it.

Thank you in advance.
Reply With Quote

  #3  
Old 01-24-2011, 03:50 PM
lebellium's Avatar
lebellium lebellium is offline
Samsung Moderator
 
Join Date: Sep 2007
Location: Paris
Posts: 3,599
Default

Oops I forgot to put instructions for the Q3
1st post updated
__________________
I'm French^^ *GenerationMP3 Samsung Moderator*
Reply With Quote

  #4  
Old 01-25-2011, 02:21 PM
arilyn arilyn is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: France
Posts: 2
Default

Yeah Great !
Thank's a lot for this update Lebellium it will change my life.
Reply With Quote

  #5  
Old 01-25-2011, 04:29 PM
lebellium's Avatar
lebellium lebellium is offline
Samsung Moderator
 
Join Date: Sep 2007
Location: Paris
Posts: 3,599
Default

You're welcome!
And if you are interested in getting the main menu in French instead of English, have a look at this thread: http://forum.tellementnomade.com/vie...t=262&start=45
__________________
I'm French^^ *GenerationMP3 Samsung Moderator*
Reply With Quote

  #6  
Old 03-04-2011, 11:04 AM
st3llyna st3llyna is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 5
Default

let me see if i have understood...(sorry for my bad english).
if i change the region code of mp3 yp-ro in CN, i can have lyrics feature... have i to add other files to use it?
Reply With Quote

  #7  
Old 12-23-2011, 01:57 PM
santasprite santasprite is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 8
Default

YP-Q3
I don't know what I did to make it appear but for a few days now I can change the PC connection settings from the settings >> system menu. Maybe the Kies soft turned that option on...
I am not complaining about it, just kind of a tip thing.
Reply With Quote

  #8  
Old 10-31-2012, 10:53 AM
NAC1999 NAC1999 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: not telling
Posts: 26
Default

OK, how do u make a config. file and where is the "root" of my YP-Q3???
Reply With Quote

Reply

Tags
change, code, r0, r1, region, samsung, yp-r0, yp-r1

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 04:19 PM.