android
  #1  
Old 08-17-2010, 12:30 PM
dispose's Avatar
dispose dispose is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: -
Posts: 75
Default Clip+ volume

I've read that the first time a Clip+ is started it asks for the language and region, and depending on the answer, it implements a volume limiter, or it does not. My question is: Is there a way to reset the Clip+ region setting once its applied, and if so, could someone be so nice to write a step-by-step tutorial? Thanks in advance.
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 08-17-2010, 12:40 PM
skip252 skip252 is offline
Administrator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chicago
Posts: 5,444
Default

Main Menu-> Settings->Reset All->Yes. Pick your language and Either North America or the Rest Of The World. You're back at full volume.
Reply With Quote

  #3  
Old 08-17-2010, 01:44 PM
dispose's Avatar
dispose dispose is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: -
Posts: 75
Default

Quote:
Originally Posted by skip252 View Post
Main Menu-> Settings->Reset All->Yes. Pick your language and Either North America or the Rest Of The World. You're back at full volume.
Thank you, this is quite helpful as I'm planning on buying one soon.
Reply With Quote

  #4  
Old 08-17-2010, 01:52 PM
WalkGood's Avatar
WalkGood WalkGood is offline
ABI Invaluable
 
Join Date: Aug 2006
Location: FL
Posts: 12,577
Default

Also under the settings there is another volume>normal or high that you can check off in addition to properly setting the region.
__________________
WalkGood,
Ramón

abi >> | Forum Rules | Glossary | Why Rockbox | FLAC or MP3? | irc
Reply With Quote

  #5  
Old 08-17-2010, 04:29 PM
limawhiskey limawhiskey is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by WalkGood View Post
Also under the settings there is another volume>normal or high that you can check off in addition to properly setting the region.
This is the option that does not appear after selecting Europe as the region.
Reply With Quote

  #6  
Old 08-17-2010, 04:31 PM
dfkt's Avatar
dfkt dfkt is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: May 2006
Location: Vienna, Austria
Posts: 15,330
Default

That's why you should never choose Europe for region settings with any player.
Reply With Quote

  #7  
Old 08-17-2010, 06:54 PM
WalkGood's Avatar
WalkGood WalkGood is offline
ABI Invaluable
 
Join Date: Aug 2006
Location: FL
Posts: 12,577
Default

Quote:
Originally Posted by limawhiskey View Post
This is the option that does not appear after selecting Europe as the region.
I guess when I stated "properly setting the region," I should have been more clear, thought it was obvious after skip252 stated "either North America or the rest of the world."
__________________
WalkGood,
Ramón

abi >> | Forum Rules | Glossary | Why Rockbox | FLAC or MP3? | irc
Reply With Quote

  #8  
Old 08-18-2010, 04:28 AM
dispose's Avatar
dispose dispose is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: -
Posts: 75
Default

Thank you all for your helpful replies. Could someone tell me what's the maximum volume value on the Clip+?
Reply With Quote

  #9  
Old 08-18-2010, 10:59 AM
FreeZ5's Avatar
FreeZ5 FreeZ5 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: Niagara Region, Ontario, Canada
Posts: 2,514
Default

Quote:
Originally Posted by dispose View Post
Thank you all for your helpful replies. Could someone tell me what's the maximum volume value on the Clip+?
How do you mean?

I have heard some people say that "I play my xxx at 32". The PC that i'm typing this on has a scale from 0 to 100.

On my Clip+ (not Rockbox'd) there is a sliding scale without any numbers that I could see. So basically it goes up to 100%.

The actuall volume that your ears hear will be strongly affected by the headphones.

Steve
Reply With Quote

  #10  
Old 08-18-2010, 11:07 AM
dfkt's Avatar
dfkt dfkt is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: May 2006
Location: Vienna, Austria
Posts: 15,330
Default

Here's a test on how loud some players actually are, in relation to each other: http://www.anythingbutipod.com/forum...d.php?p=343274 I didn't have the Clip+ back then, but the difference to the Clip v1 shouldn't be big.
Reply With Quote

  #11  
Old 08-18-2010, 12:05 PM
Marvin the Martian's Avatar
Marvin the Martian Marvin the Martian is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: east central NY state
Posts: 10,602
Default

Quote:
Originally Posted by dfkt View Post
Here's a test on how loud some players actually are, in relation to each other: http://www.anythingbutipod.com/forum...d.php?p=343274 I didn't have the Clip+ back then, but the difference to the Clip v1 shouldn't be big.
My RB'd Clip+ is noticeably louder than my V1 Fuze..... I had to turn the volume of the Fuze up 3 db steps to get it roughly equivalent. Whether V1 Clip and Fuze are the same, I couldn't say though.
__________________
iPod Touch 5G 32GB, Touch 4G 32GB, Clip Sport 8GB. Rockbox-> Clip Zip 4GB, iPod Nano 2G 4GB, iPod 5.5G 80GB
2012 Nexus 7 32GB, Asus MeMoPad 8 16+64GB, LG Optimus G Pro, Nokia Lumia 900 and Lumia 520
Reply With Quote

  #12  
Old 08-18-2010, 12:52 PM
dispose's Avatar
dispose dispose is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: -
Posts: 75
Default

Thank you all, again. Right now I'm listening to my little Clip+ and I'm happy like a pig.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 03:35 AM.