android
  #1  
Old 07-30-2010, 12:56 PM
Pandemic Pandemic is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 23
Default Zune HD not connecting to home wi-fi

So I've had my Zune HD since it came out and I never had a problem connecting it to the wi-fi at my house before. I just got back from vacation and now my Zune HD won't connect to the wi-fi. It just says "connecting," but never does anything. I've even tried reinstalling the software on my Zune to see if that would help, but the problem still persists. I don't understand why it work before, but not now.

If anyone is curious the router I have is a "Belkin N1 Wireless Router".

Thanks in advance for any help that can be provided.
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 07-30-2010, 01:06 PM
Celenet Celenet is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 160
Default

Did you change any settings on the router? I had the same problem when I tweaked some settings on my router.
Reply With Quote

  #3  
Old 07-30-2010, 01:08 PM
nate8nate's Avatar
nate8nate nate8nate is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 73
Default

Try restarting your router by unplugging it and plugging it back in. My router sometimes acts strangely, and this usually fixes it.
Reply With Quote

  #4  
Old 07-30-2010, 01:16 PM
Oswald's Avatar
Oswald Oswald is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Seattle
Posts: 89
Default

Try forgetting the network on your Zune HD and then connecting again.
Reply With Quote

  #5  
Old 07-30-2010, 01:44 PM
turdbogls turdbogls is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 119
Default

Quote:
Originally Posted by nate8nate View Post
Try restarting your router by unplugging it and plugging it back in. My router sometimes acts strangely, and this usually fixes it.
What this guy said. sometimes my router will look like it is functioning fine, but i wont be able to connect to it with any device. usually i restart my zune, and restart the router (unplug for 3 minutes, and plug back in) and it is usually fixed after that.
Reply With Quote

  #6  
Old 07-30-2010, 01:49 PM
lem7's Avatar
lem7 lem7 is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 502
Default

Exact same thing, It happened like 1 month ago and still is... i bought a new zHD 2 days ago and that wont connect to the router also, Ive only got it to work in the morning and at night, yeah kindof weird I cant explain why... But what I do is reset my zHD 2 times and turn it off for hours then I turn it on at night or at morning and it works fine, but then later in the day it displays "connecting..."

And its not my router because my Laptop, Bro's iPhone, Sis iTouch, Moms iPhone all connects to the router fine and here I am with my zHD and wont connect =/

ohh and one time i got so pissed off i kept pushing the media + home button simultaneously for a long time, then i press the Internet + home button simultaneously for a long time too and somehow it finally connected to the router.. 0.o

anyways bottom line is I still have this problem, pisses me off.. Ive thrown my zHD to the wall cuz i get so pissed of at my zune.
__________________
I hate Apple so much, I don't even eat the fruit!
Reply With Quote

  #7  
Old 07-30-2010, 10:25 PM
Pandemic Pandemic is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 23
Default

Reseting my router hasn't fixed the problem. My zune still refuses to connect to the wifi.
Reply With Quote

  #8  
Old 07-31-2010, 08:19 AM
lem7's Avatar
lem7 lem7 is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 502
Default

Do what I did... Turn it off for hours then try to connect again...
__________________
I hate Apple so much, I don't even eat the fruit!
Reply With Quote

  #9  
Old 07-31-2010, 12:31 PM
kues1ner kues1ner is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 23
Default

do you have any zdk apps? because thats what happened to mine.
Reply With Quote

  #10  
Old 07-31-2010, 01:03 PM
Moonrakerone's Avatar
Moonrakerone Moonrakerone is offline
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Colorado
Posts: 197
Default

I wonder if it is time to reset the firmware.
__________________
"You can live in this illusion, you can choose to believe..." -Nine Inch Nails
Reply With Quote

  #11  
Old 08-02-2010, 12:22 PM
Lookin Fancy's Avatar
Lookin Fancy Lookin Fancy is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 10
Default

Try resetting your Zune. If it still doesn't connect to the router, but other things do (comp, laptop, phones, etc.) then the problem is not with your ZuneHD.

Your next step would be to check your router settings. If you have security enabled, make sure the Zune is compatible. Make sure your radio is set so that it is on Wireless b/g/n and not just N. Check other settings such as DCHP, and make sure that there are not too many other things connected, because the router might not be assigning the HD an IP address. Also, upgrade your router's firmware (this should be done first) by downloading and following the directions on the vendor's website. If a new firmware is not available to download, (or if you did download and install and it still doesn't work) when accessing router settings, reset to factory defaults. To access router settings go to http://192.168.1.1 in any browser while connected to the internet. The default user and pass is usually admin and admin, but does vary.
Reply With Quote

  #12  
Old 08-02-2010, 09:38 PM
Pandemic Pandemic is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 23
Default

Quote:
Originally Posted by Lookin Fancy View Post
Try resetting your Zune. If it still doesn't connect to the router, but other things do (comp, laptop, phones, etc.) then the problem is not with your ZuneHD.

Your next step would be to check your router settings. If you have security enabled, make sure the Zune is compatible. Make sure your radio is set so that it is on Wireless b/g/n and not just N. Check other settings such as DCHP, and make sure that there are not too many other things connected, because the router might not be assigning the HD an IP address. Also, upgrade your router's firmware (this should be done first) by downloading and following the directions on the vendor's website. If a new firmware is not available to download, (or if you did download and install and it still doesn't work) when accessing router settings, reset to factory defaults. To access router settings go to http://192.168.1.1 in any browser while connected to the internet. The default user and pass is usually admin and admin, but does vary.
By reset the zune do you mean the process in which you turn it off and hold in the media button? If that's what you are referring too I have already done so. I haven't changed any of the settings on my router since I got it, but I will check and see if something changed/needs to be updated.
Reply With Quote

  #13  
Old 08-03-2010, 10:41 PM
Lookin Fancy's Avatar
Lookin Fancy Lookin Fancy is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 10
Default

By reset it, I mean hold down the power button until the device resets.
__________________
This post is not a guarantee, it is a 5 minute limited warranty. If you find any fault within that time period, you may return it for full purchase price.
Reply With Quote

  #14  
Old 08-04-2010, 08:08 AM
lem7's Avatar
lem7 lem7 is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 502
Default

I've reseted my ZuneHD literally 100 times
Reinstall firmware about 10 times
Reinstall Zune software once
Erase all Zune content 15 times
Threw my ZuneHD at a wall 2 times
I even bought a 2nd Zune HD

I did everything possible and it still don't work, but somehow only yesterday i did not have any problems...
__________________
I hate Apple so much, I don't even eat the fruit!
Reply With Quote

  #15  
Old 08-04-2010, 01:20 PM
Lookin Fancy's Avatar
Lookin Fancy Lookin Fancy is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 10
Default

Also, try plugging the Zune into the AC charger (if you have one) and see if it works then.
__________________
This post is not a guarantee, it is a 5 minute limited warranty. If you find any fault within that time period, you may return it for full purchase price.
Reply With Quote

Reply

Tags
connect, internet, problem, router, wireless

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 10:44 AM.