android
  #1  
Old 06-13-2010, 02:14 PM
budman90 budman90 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 11
Default Zune completely unresponsive

Well today I decided to plug my zune hd into my car stereo, and when I went to unlock the screen my Zune went black and became completely unresponsive. So I figured I would just hold down the power button for 10 seconds and all would be good again. Well that didnt work.

So I then tried charging it for a bit and attempted the reset again. Once again, nothing happened.

So should I put in a request for service?

Oh and I have a couple 3rd party apps on my Zune. Will that effect my warranty?
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 06-13-2010, 02:27 PM
NSILMike NSILMike is offline
Sub-Forum Moderator
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 233
Default

Try Recovery mode: Press and hold the power and media buttons for 15 seconds. The device reboots into Recovery mode (content is not erased, allows for firmware reinstall). This is a good option if you want to keep the content on your device, but reinstall the firmware.
Reply With Quote

  #3  
Old 06-13-2010, 02:37 PM
budman90 budman90 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 11
Default

What are the media buttons on the device
Reply With Quote

  #4  
Old 06-13-2010, 03:34 PM
steinburger1109's Avatar
steinburger1109 steinburger1109 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Naperville, Illinois
Posts: 2,456
Default

Quote:
Originally Posted by budman90 View Post
What are the media buttons on the device
you press the power/unlock button and the button on the left side of it with the five dots. the one that normally causes the media controls to pop up. hold them both for fifteen seconds.
Reply With Quote

  #5  
Old 06-13-2010, 07:34 PM
budman90 budman90 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 11
Default

yeah still nothing. the screen remains blank
Reply With Quote

  #6  
Old 06-13-2010, 07:37 PM
sketchy62 sketchy62 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 96
Default

My zune hd has been going completely blank a few times lately. First time, it freaked me out as I thought it broke. But basically the only solution is to hold the "Power" button for a very VERY long time. Keep holding it down till the zune logo appears on the screen. It takes a long time so keep holding it down.
Reply With Quote

  #7  
Old 06-13-2010, 07:38 PM
budman90 budman90 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 11
Default

It takes 10 seconds. I did that and it didn't work

So the question now is, should I send it in? And will having 3rd party apps affect my warranty?

I suppose this would be a prime question for dave

Last edited by budman90; 06-13-2010 at 07:51 PM.
Reply With Quote

  #8  
Old 06-13-2010, 08:50 PM
budman90 budman90 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 11
Default

So I called microsoft support and this is what the wonderful indian lady told me I have to do.

She said i can jumpstart the battery by charging it for exactly 30 mins, then unplugging it, and finally plug it back in and charge for 4 hours. I doubt that will work.

If not, she claims i can send it in and they will send me a "like new" refurbished one. It better be friggan mint, thats all I can say. Because my Zune has no dings or scratches.
Reply With Quote

  #9  
Old 06-13-2010, 10:11 PM
lip lip is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 476
Default

Quote:
Originally Posted by budman90 View Post
So I called microsoft support and this is what the wonderful indian lady told me I have to do.

She said i can jumpstart the battery by charging it for exactly 30 mins, then unplugging it, and finally plug it back in and charge for 4 hours. I doubt that will work.

If not, she claims i can send it in and they will send me a "like new" refurbished one. It better be friggan mint, thats all I can say. Because my Zune has no dings or scratches.
Sounds like a typically useless bit of "assistance" from customer service people in India...can't understand why companies even bother using them...no offense to the Indians here but I've only had completely incompetent useless help from indian firms doing this business...
anyway...it's a shame for you as I had great support from someone in the US...

LIP
Reply With Quote

  #10  
Old 06-14-2010, 01:10 AM
sketchy62 sketchy62 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 96
Default

No not 10 seconds. Much longer than that. Just keep holding the power button down til the white zune logo appears.
Reply With Quote

  #11  
Old 06-14-2010, 12:10 PM
budman90 budman90 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 11
Default

Quote:
Originally Posted by sketchy62 View Post
No not 10 seconds. Much longer than that. Just keep holding the power button down til the white zune logo appears.
i held it down for a minute, nothing. i'm just going to send it in
Reply With Quote

  #12  
Old 06-14-2010, 03:16 PM
Machiventa's Avatar
Machiventa Machiventa is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 886
Default

So did you try and charge it? Sounds like a dead battery to me.
__________________
DILLA BANGED MY WIFE
Reply With Quote

  #13  
Old 06-14-2010, 04:34 PM
NSILMike NSILMike is offline
Sub-Forum Moderator
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 233
Default

Quote:
Originally Posted by budman90 View Post
[snipped]

Oh and I have a couple 3rd party apps on my Zune. Will that effect my warranty?
XNA apps should not.
Reply With Quote

  #14  
Old 06-14-2010, 10:16 PM
budman90 budman90 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 11
Default

Yeah I'm thinking the battery is dead. It was just odd because the battery was working fine and then all of a sudden the screen just went blank. I do have the gameboy emulator on there, but its still an xna app so it doesn't really void my warranty. Nor would they know its even on there. And I think they just send me a refurbished one instead of trying to fix mine.
Reply With Quote

  #15  
Old 06-14-2010, 10:24 PM
lem7's Avatar
lem7 lem7 is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 502
Default

My Zune is kindof tweaking too.. Tell me how getting your Zune replacement goes out, cuz I've heard it takes like 3weeks-1 month to get your Zune back.
Reply With Quote

  #16  
Old 06-14-2010, 11:46 PM
budman90 budman90 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 11
Default

I'm thinking that it won't take to long if they just send me a refurbished one, but who knows?
Reply With Quote

  #17  
Old 06-15-2010, 03:01 AM
Shuzer Shuzer is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 1
Default

I had the exact same experience happen to me when I was using it with my car stereo. I don't think it is a battery problem, though it might be in your case. I got mine to work again by trying recovery mode.
Reply With Quote

  #18  
Old 06-16-2010, 12:25 AM
budman90 budman90 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 11
Default

Yeah I tried recovery mode. It didn't work. Its almost as if the battery shorted out because it had half of a charge when it died.
Reply With Quote

  #19  
Old 06-16-2010, 08:56 AM
Flyordie Flyordie is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 127
Default

Quote:
Originally Posted by budman90 View Post
Yeah I tried recovery mode. It didn't work. Its almost as if the battery shorted out because it had half of a charge when it died.
A short in a battery = snap crackle pop then hiss then blows shards of hot glass into your face and eyes.


This sounds more like a Tegra chipset failure.
Reply With Quote

  #20  
Old 06-16-2010, 12:51 PM
NSILMike NSILMike is offline
Sub-Forum Moderator
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 233
Default

Quote:
Originally Posted by Flyordie View Post
A short in a battery = snap crackle pop then hiss then blows shards of hot glass into your face and eyes.


This sounds more like a Tegra chipset failure.
It could be almost anything...there's nothing here to firmly say it is or is not the Tegra processor! In fact since nothing works at all, if it's not the battery then I'd suspect the rest of the power circuitry first.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 09:49 AM.