android
  #1261  
Old 02-09-2011, 07:41 PM
CLipster's Avatar
CLipster CLipster is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Minnesota
Posts: 120
Default

does the most current robox build over at rockbox contain most of what dfkt has done or not?
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #1262  
Old 02-10-2011, 05:29 AM
dfkt's Avatar
dfkt dfkt is offline
Moderator
 
Join Date: May 2006
Location: Vienna, Austria
Posts: 15,330
Default

No, the patches added in my build aren't in the official builds.
__________________
Please don't PM me with questions that can be answered in a forum thread. Don't be an idiot.
My Gear and Reviews | My RMAA Tests | IRC: #anythingbutipod on Freenode | Last.fm | Album Art Exchange | Rockbox | Replaygain
Reply With Quote

  #1263  
Old 02-10-2011, 09:02 AM
CLipster's Avatar
CLipster CLipster is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: Minnesota
Posts: 120
Default

so can I still get the build with meiers crossfeed w/o the usb?

thanks
Reply With Quote

  #1264  
Old 02-18-2011, 11:49 PM
aloix aloix is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2
Default

Quote:
Originally Posted by dberter View Post
You can only write on the player in the native UI. The computer does not read the clip+ at all when in rockbox mode.
Is this still the case? Seems to be. I just got my Clip+ today, and rockboxed it immediately. I've been looking through the rockbox manual a bit, as well as the forums here. I don't recall seeing any superobvioushitmeonthehead kind of notice about this, so I had a bit of frustration until I came upon this thread and started glancing through it.

I don't mind working with the limitation, I just wish it were more obvious. I just had a look again at the online rockbox manual, and really, it's not clear at all.
Reply With Quote

  #1265  
Old 02-19-2011, 12:13 AM
skip252 skip252 is offline
Administrator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chicago
Posts: 5,280
Default

I'd check the AMS Port Status page occasionally. If USB support happens that will update. You can also check the Rockbox 4 Week Changes page for updates.
Reply With Quote

  #1266  
Old 02-20-2011, 10:36 PM
redsosis's Avatar
redsosis redsosis is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 19
Default

Are rockbox can play music while charging ??
Reply With Quote

  #1267  
Old 02-20-2011, 11:28 PM
henriquemaia's Avatar
henriquemaia henriquemaia is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 47
Default

Quote:
Originally Posted by redsosis View Post
Are rockbox can play music while charging ??
Yes. Press continuously the select button while Rockbox is running and plug the cable in.
Reply With Quote

  #1268  
Old 02-21-2011, 01:45 AM
redsosis's Avatar
redsosis redsosis is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 19
Default

Quote:
Originally Posted by henriquemaia View Post
Yes. Press continuously the select button while Rockbox is running and plug the cable in.
Wow... its work.

Thx
Reply With Quote

  #1269  
Old 03-03-2011, 08:18 AM
lebellium's Avatar
lebellium lebellium is offline
Samsung Moderator
 
Join Date: Sep 2007
Location: Paris
Posts: 3,601
Default

Anyone else has experienced a database build/update issue with new 3.8 version?

I have 8 GB internal + 2GB external files on my Clip+. No problem in 3.7.1 to update database but with the new version database update gets stuck after a certain number of files. Even worse, rockbox corrupts something so that my computer needs to format the device to give me access to it.

I tried to retransfer my files bit by bit with different settings combinaisons (load to ram, auto update, initialize now, update now) but no way!

I can't stand it anymore
__________________
I'm French^^ *GenerationMP3 Samsung Moderator*
Reply With Quote

  #1270  
Old 03-03-2011, 08:20 AM
dfkt's Avatar
dfkt dfkt is offline
Moderator
 
Join Date: May 2006
Location: Vienna, Austria
Posts: 15,330
Default

Seems there's a bug in 3.8, at least with some AMS Sansas: http://forums.rockbox.org/index.php/topic,27335.0.html

(I only put 3.8 on my Cowon X5, didn't try it on the Clip+ myself.)
__________________
Please don't PM me with questions that can be answered in a forum thread. Don't be an idiot.
My Gear and Reviews | My RMAA Tests | IRC: #anythingbutipod on Freenode | Last.fm | Album Art Exchange | Rockbox | Replaygain
Reply With Quote

  #1271  
Old 03-03-2011, 08:23 AM
lebellium's Avatar
lebellium lebellium is offline
Samsung Moderator
 
Join Date: Sep 2007
Location: Paris
Posts: 3,601
Default

Hum okay at least that's a known issue...

I already lost 3 hours of my free time yesterday because of this issue so I guess I'll just come back to 3.7.1 as long as that isn't fixed
__________________
I'm French^^ *GenerationMP3 Samsung Moderator*
Reply With Quote

  #1272  
Old 03-03-2011, 09:34 AM
Marvin the Martian's Avatar
Marvin the Martian Marvin the Martian is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: east central NY state
Posts: 10,602
Default

Quote:
Originally Posted by lebellium View Post
Anyone else has experienced a database build/update issue with new 3.8 version?

I have 8 GB internal + 2GB external files on my Clip+. No problem in 3.7.1 to update database but with the new version database update gets stuck after a certain number of files. Even worse, rockbox corrupts something so that my computer needs to format the device to give me access to it.

I tried to retransfer my files bit by bit with different settings combinaisons (load to ram, auto update, initialize now, update now) but no way!

I can't stand it anymore
It's happened to one of my Clip+, but not the other . I had to bust out the Panasonic formatter on the thing, and then I had to do a manual install, because the Rockbox Utility would freeze and shut down when I tried to auto-detect the player with it. I haven't yet reloaded any music on it.

Yet my other Clip+, the one with the external card, and the internal memory that is chock-full to avoid database refreshes, works fine....and my Fuze also is fine with 3.8.
__________________
iPod Touch 5G 32GB, Touch 4G 32GB, Clip Sport 8GB. Rockbox-> Clip Zip 4GB, iPod Nano 2G 4GB, iPod 5.5G 80GB
2012 Nexus 7 32GB, Asus MeMoPad 8 16+64GB, LG Optimus G Pro, Nokia Lumia 900 and Lumia 520
Reply With Quote

  #1273  
Old 03-03-2011, 01:03 PM
Marvin the Martian's Avatar
Marvin the Martian Marvin the Martian is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: east central NY state
Posts: 10,602
Default

Quote:
Originally Posted by lebellium View Post
Hum okay at least that's a known issue...

I already lost 3 hours of my free time yesterday because of this issue so I guess I'll just come back to 3.7.1 as long as that isn't fixed
I don't know if this will work for you or not, but after formatting, manually installing rockbox 3.8 again, then reloading music, now the database initializes just fine....and the Utility worked for going in and installing the fonts pack and a theme.
__________________
iPod Touch 5G 32GB, Touch 4G 32GB, Clip Sport 8GB. Rockbox-> Clip Zip 4GB, iPod Nano 2G 4GB, iPod 5.5G 80GB
2012 Nexus 7 32GB, Asus MeMoPad 8 16+64GB, LG Optimus G Pro, Nokia Lumia 900 and Lumia 520
Reply With Quote

  #1274  
Old 03-03-2011, 02:09 PM
skip252 skip252 is offline
Administrator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chicago
Posts: 5,280
Default

There's a new comment up on the FS tracker for #11965. That's where Progweed first reported this. It seems to be fixed in the current builds. I just tried r29511 with no problem. I had the same problems as lebellium when I tried last night's build.

The database has built and refreshed normally and I haven't had any further file system problems. I tried transferring in and out a few gigs of files and everything seems to be back where it was.

Don't know what got fixed or who fixed it but I want to say thanks.
Reply With Quote

  #1275  
Old 03-03-2011, 02:14 PM
lebellium's Avatar
lebellium lebellium is offline
Samsung Moderator
 
Join Date: Sep 2007
Location: Paris
Posts: 3,601
Default

That's good to know
I came back to 3.7.1 but if the issue is fixed in the latest build, maybe I can upgrade!
__________________
I'm French^^ *GenerationMP3 Samsung Moderator*
Reply With Quote

  #1276  
Old 03-03-2011, 02:17 PM
skip252 skip252 is offline
Administrator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chicago
Posts: 5,280
Default

It's working for me on both my Clip+ and my V2 Clip. I don't have a V2 Fuze available to try with right now. One of the kids has it.
Reply With Quote

  #1277  
Old 03-03-2011, 07:39 PM
eboyer93's Avatar
eboyer93 eboyer93 is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Southeastern Pennsylvania
Posts: 838
Default

Quote:
Originally Posted by Marvin the Martian View Post
It's happened to one of my Clip+, but not the other . I had to bust out the Panasonic formatter on the thing, and then I had to do a manual install, because the Rockbox Utility would freeze and shut down when I tried to auto-detect the player with it. I haven't yet reloaded any music on it.

Yet my other Clip+, the one with the external card, and the internal memory that is chock-full to avoid database refreshes, works fine....and my Fuze also is fine with 3.8.
Why did you use the Panasonic formatter?
__________________
foobar2000 | Last.fm | Get Mozilla Firefox | Rockbox
Players: SanDisk Sansa Fuze 8GB + 2GB card (w/Rockbox), SanDisk Sansa Clip+ 4GB + 8GB card (Red) (w/Rockbox)
Reply With Quote

  #1278  
Old 03-03-2011, 11:43 PM
Marvin the Martian's Avatar
Marvin the Martian Marvin the Martian is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: east central NY state
Posts: 10,602
Default

Quote:
Originally Posted by eboyer93 View Post
Why did you use the Panasonic formatter?
Windows was telling me it needed a format.....so what better formatter to use than the Panasonic one? I've used it on all of my Sansas at one point or another, along with my microsdhc cards.
__________________
iPod Touch 5G 32GB, Touch 4G 32GB, Clip Sport 8GB. Rockbox-> Clip Zip 4GB, iPod Nano 2G 4GB, iPod 5.5G 80GB
2012 Nexus 7 32GB, Asus MeMoPad 8 16+64GB, LG Optimus G Pro, Nokia Lumia 900 and Lumia 520
Reply With Quote

  #1279  
Old 03-04-2011, 07:56 AM
Mikerman Mikerman is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,487
Default

At its site, the SD Association recommends its own SD Formatter, for whatever that's worth.
Reply With Quote

  #1280  
Old 03-04-2011, 08:30 AM
Marvin the Martian's Avatar
Marvin the Martian Marvin the Martian is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: east central NY state
Posts: 10,602
Default

Quote:
Originally Posted by Mikerman View Post
At its site, the SD Association recommends its own SD Formatter, for whatever that's worth.
From the Panasonic site......
Quote:
Software Description

This software formats SD Memory Card and SDHC Memory Card(SD/SDHC Memory Card) using a formatting program that complies with the SD Memory Card specification SD formatting provides quick and easy access to the SD Memory Card.

Generally, SD/SDHC Memory Card file systems formatted with generic operating system formatting software do not comply with the SD Memory Card specification.
Not to mention, it was recommended by dfkt...and he seems to know his way around this stuff.
__________________
iPod Touch 5G 32GB, Touch 4G 32GB, Clip Sport 8GB. Rockbox-> Clip Zip 4GB, iPod Nano 2G 4GB, iPod 5.5G 80GB
2012 Nexus 7 32GB, Asus MeMoPad 8 16+64GB, LG Optimus G Pro, Nokia Lumia 900 and Lumia 520
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 11:32 AM.