android
Go Back   abi>>forums > MP3 Players By Brand > Microsoft Zune > Zune HD

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 02-10-2010, 02:18 PM
EnragedGnome EnragedGnome is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Macon, GA
Posts: 9
Default Bug: Zune software won't clear disk space after deleting files from the Zune HD

The last few days I've been trying to find the best software/settings for encoding videos for the Zune HD. As a result, I've been repeatedly adding/removing videos from my ZHD.

After a video video file had finished encoding last night, I imported it into the Zune SW. When I tried to add it to the ZHD, I noticed that I only had about 1.5 gb of free space -- with 7.48 gb being taken from video files. Trouble was I only had about 4.5 gb of video on the player. I double checked all video files, then tried to remove and then re-add a couple of the videos. This just resulted in taking up even more space on the ZHD, to the point that the SW said the ZHD was full. I tried restarting the SW, then my computer, both attempts had no effect.

While my computer was rebooting, I checked the ZHD itself. It was reporting the correct storage space. After futilely trying to fix the problem without taking any major reset actions, I told the SW to "forget this player". This appeared to work (it reset showed the proper storage space), but when I added and then removed videos, same thing happened. The SW refused to clear the space after removing a video from the device.

I'm really at a loss. I'm afraid to take any major actions, like reinstalling the software because I just got the software to finally track my plays a couple of weeks ago after reading and following the directions on this thread on the Zune.net forums. I'm afraid that if I mess with it too much it will get glitched again, and I might not be able to fix it.

Anyone have any ideas?

PS - Not sure if this is has anything to do with it or not, but the video I was trying to add to the SW when it appeared to stop working properly was a different version of a movie I already had in the SW (a smaller file I encoded for device playback rather than AV dock playback).

Zune Software Screenshot


EDIT: The problem appears to extend to adding/removing any media from the device. I just added a podcast, then removed it. The SW cleared the space properly at first, but when I restarted the SW, it reset the free space back to as if the podcast was still on the device.
__________________
In a land of chipmunks, an angry gnome is king.

Last edited by EnragedGnome; 02-10-2010 at 03:11 PM. Reason: updated the problem
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 01:28 PM.