android
  #1  
Old 01-21-2010, 01:11 PM
don527 don527 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Location: Netherlands
Posts: 63
Default Firmware 2.51

MainMenu1 - Moved location of the power button.
MainMenu2 - Added power and music playback buttons.
MainMenu3 - Improved speed.
Fixed the error that auto turn off is not working properly in some situation.
Fixed some errors at hold status in Videos mode.
Fixed the display error of some subtitles in Videos mode.
Fixed the error in music playback with some files that contain irregular album art.
Fixed the error in music playback with some FLAC files that contain irregular tags.
Fixed the error that some widget setting was not saved correctly after turning off system.

http://www.cowonglobal.com/zeroboard...&bmenu=support
__________________
Players: Cowon S9 (16GB), Ipod mini 2nd gen(dead)
Headphones: Sennheiser MX450, Creative EP-830, Phonak Audeo PFE
Amp: FiiO E5, Penguine Caffeine
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 01-21-2010, 01:17 PM
Andyt95 Andyt95 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 34
Default

finally it's faster!
Reply With Quote

  #3  
Old 01-21-2010, 03:38 PM
Technex's Avatar
Technex Technex is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Berkshire, UK.
Posts: 253
Default

Woooohoooo

I love updates!

Thanks for the news!
__________________
Cowon S9 16GB Ultimate PMP! | Ex player (Samsung P3)
Audio-Technica ATH-A900's | MEElectronics M6 Clear IEM's

Stop the loudness war - Turn Me Up!
Reply With Quote

  #4  
Old 01-22-2010, 05:50 PM
Mf1232's Avatar
Mf1232 Mf1232 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Richmond, NH
Posts: 461
Default

thanks
__________________
16gb Sony NWZ-E475m - Sony MDR-EX300 IEMs
*R.I.P.*
16gb Cowon S9, 32gb ZuneHD
Reply With Quote

  #5  
Old 01-23-2010, 02:22 AM
Thunderkiss Thunderkiss is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 29
Default

Definitely faster & more responsive.
Reply With Quote

  #6  
Old 01-25-2010, 02:14 AM
Dr4g0nF1y's Avatar
Dr4g0nF1y Dr4g0nF1y is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 34
Default

Agreed!
__________________
---------------------------------
Cowon S9 Black Titanium
+ Sony MDR-XD200 (Repainted)
Reply With Quote

  #7  
Old 01-26-2010, 10:02 PM
Bulsajo's Avatar
Bulsajo Bulsajo is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Canada
Posts: 8
Default

The new version has killed my player, a 32GB model I've only had since Xmas.

I downloaded 2.51 from Cowon. Upgraded successfully. It seemed to run fine, I watched about 15 min of a divx .avi movie last night then shut it off.

When I turned it on today, it died within a minute:

I turned on the player, everything fine. Using aeroglass 2 (running on mainmenu 2) I went to the video player to the video I had been watching the night before (I had previously run it a few times with no problems under 2.5, so it's not the problem).

The first indication there was a problem was that the video mode would not go into landscape mode when tilted on its side (no, the tilt-lock function was not turned on). Unable to view the video except in the small upright mode, I hit the "M" menu icon to back out to the mainmenu; at this point things went really wrong:
I arrived at the standard/default mainmenu2 (the one with the icons on white horizontal bands) instead of the aeroglass UI I had replaced it with. I was able to flip through the 3 different mainmenus just once - trying to see what was going on - when everything went black and I got "font missing" and "resource missing" error messages (and yes, when I upgraded the firmware, I got "Success" on both the font and resource upgrades).

I turned off the player and re-started it. The start-up screen showed version 2.51, but the blue 'system starting' loading bar only got about 25% before stopping, going blank and showing the Font and Resource error messages again. I tried the reset button, but it changed nothing.

I tried hooking the player back up to my desktop (XP pro), and while it can still recharge and seems to be found as an external drive in 'my computer', right-clicking and selecting properties shows the disk to be "0 bytes". I am unable to access it or re-format it.

Then I tried hooking it up to my laptop (running vista 64) and got a pop-up saying that the disk needed to be reformatted before it could be used, but when I tried to reformat I just got another error message saying that no disk can be found.

So to summarize: I can't start it, I can't reset it, I can't access the player via pc, nor can I format it via pc.
In other words, instead of a super-cool pmp/mp3 that was the envy of my co-workers, I now have a super-expensive paperweight.

Had I read a message like this before upgrading, I might have thought twice about it and saved myself a lot of grief, so I hope this message saves someone else from having to go through the same thing.

Last edited by Bulsajo; 01-26-2010 at 11:08 PM. Reason: more typos, grammar
Reply With Quote

  #8  
Old 01-26-2010, 10:30 PM
FURR's Avatar
FURR FURR is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Spanish Fort, AL
Posts: 549
Default

was your Battery Low from the other night?
__________________
S9 16GB Chrome
Reply With Quote

  #9  
Old 01-26-2010, 11:04 PM
Bulsajo's Avatar
Bulsajo Bulsajo is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Canada
Posts: 8
Default

Nope, it had a full charge and then about 25 min of video use on brightness 4.
Reply With Quote

  #10  
Old 01-26-2010, 11:11 PM
Bulsajo's Avatar
Bulsajo Bulsajo is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Canada
Posts: 8
Default

Seems to be similar to others who have had their players 'bricked'- is the firmware upgrade a cause of my bricking, or a coincidence?

http://www.jetaudio.com/forums/showthread.php?t=23964

Last edited by Bulsajo; 01-26-2010 at 11:39 PM.
Reply With Quote

  #11  
Old 01-27-2010, 03:04 AM
Dr4g0nF1y's Avatar
Dr4g0nF1y Dr4g0nF1y is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 34
Default

Quote:
Originally Posted by Bulsajo View Post
Seems to be similar to others who have had their players 'bricked'- is the firmware upgrade a cause of my bricking, or a coincidence?

http://www.jetaudio.com/forums/showthread.php?t=23964
It appears only the 32GB version of the S9 is suffering from this fate.
I own a 16GB and so far it has worked effortlessly. All firmware upgrades have succeeded without problems and no bricking what-so-ever.
__________________
---------------------------------
Cowon S9 Black Titanium
+ Sony MDR-XD200 (Repainted)
Reply With Quote

  #12  
Old 01-27-2010, 07:58 PM
Bulsajo's Avatar
Bulsajo Bulsajo is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Canada
Posts: 8
Default

Well, I've submitted an RMA request to Cowon America (the 30 day warranty from the retailer has expired by a few days) so I've got my fingers crossed. I had a 16 GB Zen previously so I really wanted the 32GB, given there is no micro SD slot. I had it 71% full at the time of bricking. If smaller versions are not having problems, I wonder if it isn't defective memory that is the issue... Oh ZEN- your sounds still soothe me, but your tiny 2.5 inch non-oled screen mocks my attempts to watch 'Better Off Ted' on the bus ride to work...
Reply With Quote

  #13  
Old 01-28-2010, 02:06 PM
Testament Testament is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 14
Default

GOD DAMMIT! I was hoping that no one would have a problem. I guess I'll have to wait for more feedback from people w/ 32GB version.
Reply With Quote

  #14  
Old 01-28-2010, 03:26 PM
steagle steagle is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 79
Default

@Bulsajo - man, I feel your pain. I've had similar experiences with other devices before. I fortunately haven't upgraded my 32GB S9 from 2.50 to 2.51 yet, and will refrain from doing so until there is some sort of official response about this update - seems you're not the first to encounter issues with it.
__________________
current: Cowon S9 32GB / previous: Toshiba Gigabeat S30 / phones: Ultrasone PROLine 550, Sennheiser HD280, Sony MDR-7506
-- FLAC FTW! --
Reply With Quote

  #15  
Old 01-28-2010, 03:38 PM
blueludesi blueludesi is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1
Default

Updated my 32gb from 2.50 to 2.51 lastnight even after reading that guys comment on it being bricked. I usually fall asleep listening to it woke up and was still playing so my 32gb S9 has no problems with it.
Reply With Quote

  #16  
Old 01-28-2010, 04:15 PM
steagle steagle is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 79
Default

Have you tried turning it off/on again and playing back files? Could be Bulsajo's problem was on the S9 before the firmware update... hard to say though without knowing every single aspect of the S9's programming.
__________________
current: Cowon S9 32GB / previous: Toshiba Gigabeat S30 / phones: Ultrasone PROLine 550, Sennheiser HD280, Sony MDR-7506
-- FLAC FTW! --
Reply With Quote

  #17  
Old 01-28-2010, 09:01 PM
richteratmosphere's Avatar
richteratmosphere richteratmosphere is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 73
Default

I upgraded to 2.51 on my 32 GB S9 and have had no problems so far. Watched some .avi files, listened to some FLAC and OGG files, and everything has worked fine. I did notice a slightly faster response time when navigating through the default UI, but that's about it.
__________________
Cowon S9 32GB
Sansa Clip+ 8GB with 16 GB Kingston microsdhc card
Koss KSC75
Reply With Quote

  #18  
Old 01-28-2010, 11:02 PM
Joe_Linux Joe_Linux is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 199
Default

I just upgraded my 32 GB S9 to 2.51 with no problems. Firmware transfer was accomplished with Ubuntu 9.10 Linux.
Reply With Quote

  #19  
Old 01-29-2010, 03:01 AM
gcogger gcogger is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 66
Default

No problems for me either, after several days (32GB upgraded to 2.51). I've only used it for music so far, but I've done a lot of messing around with settings in Claw's UCI and I've been experimenting with the Favorites. As I say, no problems at all (yet).
Reply With Quote

  #20  
Old 01-29-2010, 09:51 AM
Uffeh Uffeh is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 22
Default

I just updated a 32GB to 2.51, turned it off and on several times, played video, music and watched pictures doesn't seem to be any problems.
It's definitely faster too, no placebo I'm sure.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 06:14 AM.