android
  #101  
Old 05-14-2010, 04:18 AM
Alex_Prower Alex_Prower is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 14
Default

The current build available on the Rockbox site right now is actually really stable! The one I had before would crash every 10 songs or so, and I haven't had a single problem with this one since. It sounds great and I no longer get the "no playlist found" error anymore. Thanks a bunches, Rockbox devs! ^-^

Also, does anyone know how to get album art working? I'm using this skin: http://themes.rockbox.org/index.php?...rget=sansafuze

Album art isn't showing for some reason, even though it shows in Windows Media Player, MP3tag and the official Sansa firmware. If anyone can help, I'd appreciate it a lot.
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #102  
Old 05-14-2010, 04:25 AM
marc2003's Avatar
marc2003 marc2003 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: England
Posts: 297
Default

have you read this?

http://download.rockbox.org/daily/ma...ml#x18-369000C
__________________
Sansa Clip+ 8GB :: Sandisk 16GB Micro SDHC :: Rockbox :: FiiO E6 :: Sennheiser PX100 II
Reply With Quote

  #103  
Old 05-14-2010, 04:46 AM
dfkt's Avatar
dfkt dfkt is offline
Moderator
 
Join Date: May 2006
Location: Vienna, Austria
Posts: 15,330
Default

Quote:
Originally Posted by Forsaken View Post
There are daily builds so i was wondering if i should make daily updates
You could read the changelog for new builds and decide if it's worth updating, if there were relevant changes to the Fuze: http://www.rockbox.org/since-release.html
__________________
Please don't PM me with questions that can be answered in a forum thread. Don't be an idiot.
My Gear and Reviews | My RMAA Tests | IRC: #anythingbutipod on Freenode | Last.fm | Album Art Exchange | Rockbox | Replaygain
Reply With Quote

  #104  
Old 05-14-2010, 07:52 AM
Forsaken Forsaken is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 2
Default

So i guess im gonna stay with my current build give me no probs... until i see a build that is worth updating thanks dfkt for that link (^_^)
Reply With Quote

  #105  
Old 05-25-2010, 01:16 PM
djphatic djphatic is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 6
Default

I have just got my v2 fuze, plugged in the usb and first thing I did was update the firmware and then try to install Rockbox. I have followed the instructions on the website and in the manual to do a manual install but whenever I unplug the USB all I get is "Refreshing your media".

The same thing happens even if I used a unpatched firmware, as I tried to downgrade to get rid of the EU volume limit in the latest version (I know I can get rid of this via factory reset and selecting rest of the world).

Has anyone got any suggestions how to force the firmware update?
Reply With Quote

  #106  
Old 05-25-2010, 07:29 PM
fhantazm's Avatar
fhantazm fhantazm is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Hampton Roads, Va.
Posts: 151
Default

Quote:
Originally Posted by djphatic View Post
I have just got my v2 fuze, plugged in the usb and first thing I did was update the firmware and then try to install Rockbox. I have followed the instructions on the website and in the manual to do a manual install but whenever I unplug the USB all I get is "Refreshing your media".

The same thing happens even if I used a unpatched firmware, as I tried to downgrade to get rid of the EU volume limit in the latest version (I know I can get rid of this via factory reset and selecting rest of the world).

Has anyone got any suggestions how to force the firmware update?
That message is normal, but it finishes (and after a reboot) it should automatically load Rockbox.
__________________
Reply With Quote

  #107  
Old 05-26-2010, 11:09 AM
skip252 skip252 is offline
Administrator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chicago
Posts: 5,274
Default

Quote:
Originally Posted by djphatic View Post
I have just got my v2 fuze, plugged in the usb and first thing I did was update the firmware and then try to install Rockbox. I have followed the instructions on the website and in the manual to do a manual install but whenever I unplug the USB all I get is "Refreshing your media".

The same thing happens even if I used a unpatched firmware, as I tried to downgrade to get rid of the EU volume limit in the latest version (I know I can get rid of this via factory reset and selecting rest of the world).

Has anyone got any suggestions how to force the firmware update?
The first message you should see in a successful firmware update is "Firmware Upgrade In Progress" Which firmware version are you attempting to use? After you attempt to install the firmware is there still a .bin file on the player? If so you are working with the wrong firmware version.

You should verify which version Fuze you have and be sure to use the appropriate firmware.
Reply With Quote

  #108  
Old 05-26-2010, 06:21 PM
djphatic djphatic is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 6
Default

Quote:
Originally Posted by fhantazm View Post
That message is normal, but it finishes (and after a reboot) it should automatically load Rockbox.
If only it would do that. I have rebooted the player at least 20 times and still no Rockbox.

Quote:
Originally Posted by skip252 View Post
The first message you should see in a successful firmware update is "Firmware Upgrade In Progress" Which firmware version are you attempting to use? After you attempt to install the firmware is there still a .bin file on the player? If so you are working with the wrong firmware version.

You should verify which version Fuze you have and be sure to use the appropriate firmware.
I have a v2 Fuze as my firmware is v02.03.33P as stated in system settings > info.

I have tried all firmware versions so far, even the newest v02.03.33. After I unplug the USB the "Refreshing your media" screen appears, I can reboot numerous times plug the USB back in and the fuzpa.bin file remains on the root.

I have even spent all evening trying to compile the SVN myself but I couldnt get this to work either due to errors when trying to install/compile the cross compiler.

After further messing around the only firmware versions I can successfully get firmware upgrade in process are v02.03.31 and v02.03.33.
Reply With Quote

  #109  
Old 05-27-2010, 02:32 PM
abiflake abiflake is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 3
Default

Has anybody of you have actually tried rockbox on the fuze with a 16 GB card? Does this work? How long does it take to initialise the rockbox database with around 4000 mp3 files? Might this slow down things like file browsing or database browsing?
Reply With Quote

  #110  
Old 05-27-2010, 04:19 PM
saratoga saratoga is offline
Rockbox Developer / Moderator
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3,616
Default

It works, and it'll take a little while the first time but it won't slow things down. I'd just use the file browser though if you're going to swap out cards.
Reply With Quote

  #111  
Old 05-31-2010, 02:39 AM
abiflake abiflake is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 3
Default

Great!
I bought a fuze + 16GB card and it all works nice.
I bought it from amazon.de, it came with 2.03.31, it was possible to downgrade to 2.02.26 and also to install rockbox without any problems.
Reply With Quote

  #112  
Old 05-31-2010, 03:33 PM
blcistheking's Avatar
blcistheking blcistheking is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 270
Default

I managed to downgrade from 2.03.33 to 2.01.17(http://forums.sandisk.com/sansa/boar...thread.id=9473)
__________________
iPod Classic 160GB
Creative Zen Mozaic 16GB
Reply With Quote

  #113  
Old 06-06-2010, 11:26 PM
saratoga saratoga is offline
Rockbox Developer / Moderator
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3,616
Default

Could someone with a Fuzev2 and a dock w/ line out check in the Rockbox debug menu which GPIO or DBOP values change when you connect the dock? You'll need to hold select while plugging it in to prevent the OF from booting, and to make sure theres no USB port hooked up to the dock if it has one of those. It'd be useful to know how you determine if you should enable USB or enable line out when something gets plugged into the dock.
Reply With Quote

  #114  
Old 06-17-2010, 05:47 PM
CoverlessTech CoverlessTech is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 10
Default

Just wanted to throw a big thanks out to the v2 rockbox guys. It's working perfectly on my Fuze. Big thumbs up guys.
Reply With Quote

  #115  
Old 06-18-2010, 11:45 AM
SheepCake SheepCake is offline
Banned
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 116
Default

heres a question, is v6 the max volume the fuzeV2 cant put out?

just wondering since I have a couple sets of phones that are still abit quiet with the fuze at max vol without an amp :/

and if this boosts volume, could we get a v2 fuze version to play with

Last edited by SheepCake; 06-18-2010 at 11:56 AM.
Reply With Quote

  #116  
Old 06-18-2010, 12:16 PM
lestatar's Avatar
lestatar lestatar is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Hong Kong now, but NYC always
Posts: 4,657
Default

Adding my results...Finally took the leap and installed RB on V2 Fuze which had the latest OF v2.03.33 I believe and which I was able to downgrade properly.

Total install time: < 15 minutes, including Album Art Extractor plugin, install of Cabbie Enhanced Theme, on a nearly maxed out 8GB+16microSDHC device.
Install issues: Absolutely none
Result: Device works perfectly

I followed to the letter the install instructions here:
http://www.rockbox.org/wiki/SansaAMS...table_e200v2_F

under "Installation for Stable (e200v2, Fuze v1) and Unstable..." section, using the manual installation instructions for my V2 Fuze.

This instruction set was flawless for me using a Win XP SP2 machine.

THANKS AGAIN ROCKBOX PEOPLE!

Now to play and do my homework on Rockbox...Apologies in advance for any noob questions I may ask on other threads... :-)
__________________
DAPs:2xRBFuze8+16GB|SonyE345|ZenV+,Micro,Xtra40GBx2|RBG igabeatFX|RCAOpal
IEMs:PanaHJE900|Nuforce 700x|HippoVB|iMetal590,i490|SM PL-21|CX300|EP630,Aurvana
Guitars:IbanezS540,JS1200|Ovation
PoolCues: a bunch
A Glossary for Newbies

Last edited by lestatar; 06-18-2010 at 12:26 PM.
Reply With Quote

  #117  
Old 06-18-2010, 02:43 PM
SheepCake SheepCake is offline
Banned
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 116
Default

ok found a bug, will report here and on rockbox forums.

when you manually refresh the database if you move the wheel it makes the count number go up alot faster, if u do this to much the fuze will lock and require a forced restart.
Reply With Quote

  #118  
Old 06-18-2010, 09:08 PM
SheepCake SheepCake is offline
Banned
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 116
Default

latist rockbox build dosnt see my microsd card, OF sees it tho.
Reply With Quote

  #119  
Old 06-18-2010, 09:22 PM
lestatar's Avatar
lestatar lestatar is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Hong Kong now, but NYC always
Posts: 4,657
Default

Hey SheepCake: What build version? I have no issues at all with RB v26906-100618 - it sees/reads/plays my class2 16GB Sandisk SDHC card perfectly...

Only thing is my question on album art on microSDHC...

hth,
-lestatar
__________________
DAPs:2xRBFuze8+16GB|SonyE345|ZenV+,Micro,Xtra40GBx2|RBG igabeatFX|RCAOpal
IEMs:PanaHJE900|Nuforce 700x|HippoVB|iMetal590,i490|SM PL-21|CX300|EP630,Aurvana
Guitars:IbanezS540,JS1200|Ovation
PoolCues: a bunch
A Glossary for Newbies
Reply With Quote

  #120  
Old 06-18-2010, 10:32 PM
SheepCake SheepCake is offline
Banned
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 116
Default

any build past yours could kick ur microsd off, could you zip/7zip/rar your build up for me.

theres a trick to get it to work tho, if you reload the firmware after device boot from a .sansa file(Even if its the same firmware version) it works.

i have tested with an old 268** build (first build i ever installed) and it works there but newer builds arent playing nice......
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 09:15 AM.