android
  #1  
Old 09-29-2009, 08:43 PM
Mothatt Mothatt is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 3
Default Botched Format

My 16gb Cowon S9 started to come up with the "No Resources; No Font" screen so I decided to try formatting it with the recommended Panasonic Format Tool but accidently canceled it mid-format. My S9 now only reports about 7.57gb on windows, in gparted and in it's own os. I have tried re-installing firware 3.41 and reformatting a number of times, none seem to work. Any ideas?
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 09-30-2009, 09:17 AM
aki aki is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 281
Default

I hope it is not the case that one of the memory modules inside broke :S
__________________
Current Mp3 players:Silver Sansa Clip 4gb, Cowon S9 16GB Chrome
Past Mp3 players: Zen vision M 30gb, ZEN 8gb Headphones: Sennheiser CX400 Precision, PMX100/200
Reply With Quote

  #3  
Old 09-30-2009, 02:53 PM
scowl scowl is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Portland, OR
Posts: 350
Default

Can you run the format tool again?
Reply With Quote

  #4  
Old 10-01-2009, 04:32 AM
SansaRulez83's Avatar
SansaRulez83 SansaRulez83 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: Western Washington, USA
Posts: 273
Default

You really shouldn't run this format at all. But now that you have you go ahead and see if you can do it again like Scowl said. I did it because I wanted to get every little bit of transfer speed out of my player and now it crashes every so often and I have to reload my music. No es bueno... It's certainly wrecked much of my experience with the S9.
__________________
16GB Cowon D2 (16GB Transcend SD Card) > Fiio E5 > Ultrasone HFI-780
16GB ipod Touch (Just for Web, I Swear )
1GB Sansa Clip
Phonak Audeo PFE 111 (White), Sennheiser PX100 (Travel Purposes), Koss KSC-75 (Eh... Too Plingy)
Reply With Quote

  #5  
Old 10-01-2009, 11:41 AM
scowl scowl is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Portland, OR
Posts: 350
Default

Why shouldn't you format your S9? Formatted it from Linux after it stopped freeing space and it's worked flawlessly ever since. Just copy the firmware files and copy them back afterwards.
Reply With Quote

  #6  
Old 10-01-2009, 04:51 PM
SansaRulez83's Avatar
SansaRulez83 SansaRulez83 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: Western Washington, USA
Posts: 273
Default

Yeah... But the panasonic format tool is an SD formatter. One would think that that may have adverse effects on built in flash memory.
__________________
16GB Cowon D2 (16GB Transcend SD Card) > Fiio E5 > Ultrasone HFI-780
16GB ipod Touch (Just for Web, I Swear )
1GB Sansa Clip
Phonak Audeo PFE 111 (White), Sennheiser PX100 (Travel Purposes), Koss KSC-75 (Eh... Too Plingy)
Reply With Quote

  #7  
Old 10-01-2009, 04:54 PM
dfkt's Avatar
dfkt dfkt is offline
Moderator
 
Join Date: May 2006
Location: Vienna, Austria
Posts: 15,330
Default

The SD Formatter is fool-proof though. Many players have SD-standard compatible memories, and the app recognizes them. If a player doesn't have SD-conform memory (like my X5 or O2), it refuses to format them.
__________________
Please don't PM me with questions that can be answered in a forum thread. Don't be an idiot.
My Gear and Reviews | My RMAA Tests | IRC: #anythingbutipod on Freenode | Last.fm | Album Art Exchange | Rockbox | Replaygain
Reply With Quote

  #8  
Old 10-02-2009, 02:01 AM
Mothatt Mothatt is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 3
Default

I have tried reformatting with the tool a number of times and it consistently shows up as having 15.7gb

A curious finding I might add is that during formatting it will show up as "16_______" (I don't know the exact number) bytes which would suggest it can see the the entire 16gb
Reply With Quote

  #9  
Old 10-02-2009, 09:59 AM
dfkt's Avatar
dfkt dfkt is offline
Moderator
 
Join Date: May 2006
Location: Vienna, Austria
Posts: 15,330
Default

Mothatt: http://en.wikipedia.org/wiki/Binary_...umer_confusion
__________________
Please don't PM me with questions that can be answered in a forum thread. Don't be an idiot.
My Gear and Reviews | My RMAA Tests | IRC: #anythingbutipod on Freenode | Last.fm | Album Art Exchange | Rockbox | Replaygain
Reply With Quote

  #10  
Old 10-02-2009, 10:50 PM
innocenceislife innocenceislife is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 26
Default

is this format tool better than just the winows integrated formatter ? or is this for another os ?
Reply With Quote

  #11  
Old 10-02-2009, 11:35 PM
Mothatt Mothatt is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 3
Default

@dfkt that is not the problem, I am fully aware of decimal/binary and bits/bytes
Later, I will find out the exact number it is reporting
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 09:39 AM.