Prev Previous Post   Next Post Next
Old 08-31-2009, 08:38 AM
artkavanagh artkavanagh is offline
Junior Member
Join Date: Jul 2006
Posts: 15
Default S639F won't power on, won't charge

I have an S639F that's about 9 months old. Three days ago, I found that it wouldn't power on, or charge when I plugged it in, either to the computer or the mains. I'd been using it the previous weekend and I think I let the battery discharge completely.

According to Sony's support site, if the battery has completely discharged, it won't recharge through a computer's USB port because "PCs USB with 5V/500mA set up has not enough power to start up the charging process because loading current is greater than the set up, therefore USB is disabled immediately due to sudden current load." They say that the remedy is that "the supplied AC adaptor must be used firstly because it is providing 5V/800mA power. After a couple of minutes the unit can be connected to PC without problem then it can continue the charging during file transfer, etc."

Of course, an AC adapter wasn't supplied with the player. I'd been using a Lupo 1000mA USB Power Adapter to charge the battery -- I just plug the USB cable into the adapter. However, this won't work to recharge the battery either.

Has anybody else encountered this problem? Is it possible that the battery has died (it was holding a charge just fine up to last weekend)? Is is worthwhile buying the official Sony wall-charger, i.e. is that likely to work when the USB adapter didn't?

Thanks for any advice.
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]


battery, charger, s639, usb

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 12:54 PM.