android
  #441  
Old 08-26-2009, 11:35 PM
DarkPotato's Avatar
DarkPotato DarkPotato is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 124
Default

Hey Dave, not sure if you're allowed to tell me this, but is the web browser like a.... full one? Like for example it can go on facebook, but not the mobile one?
__________________
Sony A728
SOON: Zune HD!!!!!!
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #442  
Old 08-27-2009, 12:17 AM
h1a8 h1a8 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: USA
Posts: 479
Default

Hi Dave, I recently found out that 2-pass wma 10 pro is the best codec for high bitrates. Specifically, 2-pass WMA 10pro 256kbps is virtually completely transparent. Download the results here.

I have a request. I understand that most likely this request would not be met. But if not then it's ok I'll just buy more of my music in CD form and convert it to the specific form myself.

Here's the request:

May you please put in the word to get the Zune music store to include music encodings of WMA 10pro 256kbps 2-pass CBR. If this happens then I would be buying all my music from the Zune store. After my findings on how transparent 2-pass WMA 10pro at 256kbps is I don't won't to go back to mp3. Remember it must be WMA 10pro, it must be 2-pass, and it must be 256kbps.
Reply With Quote

  #443  
Old 08-27-2009, 06:48 AM
Olley Olley is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4,894
Default

Quote:
Originally Posted by DaveMac-MS View Post
Volume/next track are not items you want to accidentally tap, whereas that's less of a problem for shuffle/repeat toggle. I'm guessing that's the thinking. Cheers, Dave.
If that was their logic then they need to go back to school. An accidental volume + or - has never been more annoying than having to ALWAYS tap once just so I can tap again to change volume. If it's a capacitive screen, then nothing that touches the screen except a live part of my body is going to be detected by the HD. An accidental track change is more annoying, but all you have to do is allow a left or right swipe be the touch trigger so an accidental tap can't. Pause is the one thing I hit most often on my other players, mainly when the phone rings or the doorbell or my wife wants to chat. It's a HUGE mistake to not have a quick way to pause a player. Anyone who has had a player with dedicated play/pause will understand. How does this not show up when studying the competition?
Reply With Quote

  #444  
Old 08-27-2009, 08:25 AM
epithetless's Avatar
epithetless epithetless is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Boston, Mass
Posts: 1,593
Default

Quote:
Originally Posted by Olley View Post
If that was their logic then they need to go back to school. An accidental volume + or - has never been more annoying than having to ALWAYS tap once just so I can tap again to change volume. If it's a capacitive screen, then nothing that touches the screen except a live part of my body is going to be detected by the HD. An accidental track change is more annoying, but all you have to do is allow a left or right swipe be the touch trigger so an accidental tap can't. Pause is the one thing I hit most often on my other players, mainly when the phone rings or the doorbell or my wife wants to chat. It's a HUGE mistake to not have a quick way to pause a player. Anyone who has had a player with dedicated play/pause will understand. How does this not show up when studying the competition?
X2
__________________
Rockbox Themes:
Sansa Fuze: XL Fuzed // Sansa Clip/Clip+: Cliplined
Reply With Quote

  #445  
Old 08-27-2009, 09:09 AM
daglesj daglesj is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 232
Default

Quote:
Originally Posted by h1a8 View Post
Hi Dave, I recently found out that 2-pass wma 10 pro is the best codec for high bitrates. Specifically, 2-pass WMA 10pro 256kbps is virtually completely transparent. Download the results here.

I have a request. I understand that most likely this request would not be met. But if not then it's ok I'll just buy more of my music in CD form and convert it to the specific form myself.

Here's the request:

May you please put in the word to get the Zune music store to include music encodings of WMA 10pro 256kbps 2-pass CBR. If this happens then I would be buying all my music from the Zune store. After my findings on how transparent 2-pass WMA 10pro at 256kbps is I don't won't to go back to mp3. Remember it must be WMA 10pro, it must be 2-pass, and it must be 256kbps.
I would also ask if we could have more advanced WMA PRO ripping options in WMP too. Would be nice to push higher than 192k.
Reply With Quote

  #446  
Old 08-27-2009, 10:51 AM
Leroy Bad's Avatar
Leroy Bad Leroy Bad is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 468
Default

With less than a month to go. Have there been any official spec sheets posted. Microsoft's so called official Zune HD site is hugely uninformative.
__________________
Current Gear: Cowon J3; iPod Touch 4G; Sony XBA-3; HiFiMan RE-272; Sennheiser HD558; Bose AE2
Reply With Quote

  #447  
Old 08-27-2009, 11:16 AM
CheeToS CheeToS is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: Maryland, USA
Posts: 89
Default

Quote:
Originally Posted by Leroy Bad View Post
With less than a month to go. Have there been any official spec sheets posted. Microsoft's so called official Zune HD site is hugely uninformative.
Yes: http://dl.getdropbox.com/u/2270/zunehd/zunehdspecs.pdf.
Reply With Quote

  #448  
Old 08-27-2009, 11:16 AM
Dan12R Dan12R is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 84
Default

Quote:
Originally Posted by Olley View Post
If that was their logic then they need to go back to school. An accidental volume + or - has never been more annoying than having to ALWAYS tap once just so I can tap again to change volume. If it's a capacitive screen, then nothing that touches the screen except a live part of my body is going to be detected by the HD. An accidental track change is more annoying, but all you have to do is allow a left or right swipe be the touch trigger so an accidental tap can't. Pause is the one thing I hit most often on my other players, mainly when the phone rings or the doorbell or my wife wants to chat. It's a HUGE mistake to not have a quick way to pause a player. Anyone who has had a player with dedicated play/pause will understand. How does this not show up when studying the competition?

I also find this to be curious. Isn't there a lock on the device like on all the past Zunes (not necessarily a physical switch, but some sort of lock)? So if I have problems with that sort of thing happening, I should be able to just lock the player and go. In fact, if my Zune is ever in my pocket, I just lock it to avoid that sort of thing already. I use my Zune a lot in my car where I have a mount for it. Making next track and that stuff easy to get to is really helpful for me.

I imagine it's getting to the point where it might be too late to get this squared away before launch and I suppose there is the chance that I might change my mind when I get my hands on the device, but perhaps this is something that could be addressed in the first firmware update.
Reply With Quote

  #449  
Old 08-27-2009, 02:09 PM
oppizzippo's Avatar
oppizzippo oppizzippo is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Terre Haute IN
Posts: 296
Default

I currently use my Nokia N800 as my main mp3 player, and in the car I always lock the screen, which requires 2 physical button presses, and unlock, which also requires 2 physical button presses, between track changes, it is super annoying. I will have to try the ZHD to know for sure but I'd say I'll probably have the same problem. The touch screen on the N800 is reactive to any object that touches it so I may not need to lock the ZHD between track changes so one physical button may work out fine. Can't wait to try it out.

Cory

PS Perhaps Dave has had some experience using his ZHD in the car one handed? How did it work out?
Reply With Quote

  #450  
Old 08-27-2009, 03:53 PM
Maxis Maxis is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 117
Default

Quote:
Originally Posted by Olley View Post
If that was their logic then they need to go back to school. An accidental volume + or - has never been more annoying than having to ALWAYS tap once just so I can tap again to change volume. If it's a capacitive screen, then nothing that touches the screen except a live part of my body is going to be detected by the HD. An accidental track change is more annoying, but all you have to do is allow a left or right swipe be the touch trigger so an accidental tap can't. Pause is the one thing I hit most often on my other players, mainly when the phone rings or the doorbell or my wife wants to chat. It's a HUGE mistake to not have a quick way to pause a player. Anyone who has had a player with dedicated play/pause will understand. How does this not show up when studying the competition?
+3

Civil discourse pwnage!!
Reply With Quote

  #451  
Old 08-27-2009, 03:56 PM
Maxis Maxis is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 117
Default

Quote:
Originally Posted by Leroy Bad View Post
With less than a month to go. Have there been any official spec sheets posted. Microsoft's so called official Zune HD site is hugely uninformative.

I was told that the less they tell is the more you are interested ...

Funny huh ?
Reply With Quote

  #452  
Old 08-27-2009, 07:31 PM
Xiamhighx Xiamhighx is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 157
Default

Dave, will an inline remote acessory be available for the Zune HD? Just a simple one with volume controls and rewind, play/pause, fast forward. It would solve the problems with the track shuttles.
Reply With Quote

  #453  
Old 08-28-2009, 10:02 AM
Leroy Bad's Avatar
Leroy Bad Leroy Bad is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 468
Default

Oh yeah, and does the HD Dock have an optical output?
__________________
Current Gear: Cowon J3; iPod Touch 4G; Sony XBA-3; HiFiMan RE-272; Sennheiser HD558; Bose AE2
Reply With Quote

  #454  
Old 08-28-2009, 10:26 AM
Olley Olley is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4,894
Default

I believe Dave already mentioned the dock has HDMI and SPDIF optical 5.1 outputs.
Reply With Quote

  #455  
Old 08-28-2009, 04:08 PM
nalbagli nalbagli is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 25
Default

Dave is microsoft going to make zune hd compatible with Mac OSX anytime soon?Beacuse I really would like a zune but I use MAC

Thanks
Reply With Quote

  #456  
Old 08-28-2009, 04:23 PM
alexiznumber1 alexiznumber1 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 187
Default

since it has apps......does anyone think IM will be available?
Reply With Quote

  #457  
Old 08-28-2009, 04:49 PM
captainzune2 captainzune2 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 43
Default

2 questions Dave....
1. I thought i was going to a preview of the Zune at Best Buy(Houston) this past weekend(8/22), but the MS rep no-showed at both stores. Where do i get my $50 gift certificate for the Zune player for being stood up twice?
2. When you pre-order, does the Zune HD arrive at your door on 9/15?
Reply With Quote

  #458  
Old 08-28-2009, 05:39 PM
DarkPotato's Avatar
DarkPotato DarkPotato is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 124
Default

Quote:
Originally Posted by captainzune2 View Post
2 questions Dave....
1. I thought i was going to a preview of the Zune at Best Buy(Houston) this past weekend(8/22), but the MS rep no-showed at both stores. Where do i get my $50 gift certificate for the Zune player for being stood up twice?

huh you get a $50 gift certificate for the Zune Player? wat do you mean by that?

2. When you pre-order, does the Zune HD arrive at your door on 9/15?
it arrives at whereever you pre-ordered it to.
.
__________________
Sony A728
SOON: Zune HD!!!!!!
Reply With Quote

  #459  
Old 08-28-2009, 06:04 PM
Marvin the Martian's Avatar
Marvin the Martian Marvin the Martian is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: east central NY state
Posts: 10,570
Default

Quote:
Originally Posted by DarkPotato View Post
. Originally Posted by captainzune2
2 questions Dave....
1. I thought i was going to a preview of the Zune at Best Buy(Houston) this past weekend(8/22), but the MS rep no-showed at both stores. Where do i get my $50 gift certificate for the Zune player for being stood up twice?

huh you get a $50 gift certificate for the Zune Player? what do you mean by that?

2. When you pre-order, does the Zune HD arrive at your door on 9/15?
it arrives at wherever you pre-ordered it to.
fixed!
__________________
Clip Zip 4GB, iPod Nano 2G 4GB, iPod 5.5G 80GB<-All RB'd Clip Sport 8GB, Cowon D2+20GB
iPod Touch 5G 32GB, Touch 4G 32GB,Touch 2G 8GB,2012 Nexus 7 32GB(4.4.2),Asus MeMoPad 8 16+64GB(4.2.2)
Reply With Quote

  #460  
Old 08-28-2009, 08:03 PM
Ricardo Dawkins Ricardo Dawkins is offline
Banned
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 665
Default

Quote:
since it has apps......does anyone think IM will be available?
IM is available right now with XNA on current Zune. but it is just Zune to Zune and 30 feet far
Reply With Quote

Reply

Tags
dave, microsoft, questions, zune

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 07:23 PM.