android
  #1  
Old 05-01-2009, 09:25 AM
shenyue's Avatar
shenyue shenyue is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: houston
Posts: 42
Default Bricked Zen will not respond. only Blue Light

i decided to do a 16 gig cf swap for durability of my zen. put it in and everything fine but then tried to install firmware. turns out i had to uninstall WMP11 to get it to detect. but the firmware upgrade only got as far as rebooting device and now the zvm doesnt turn on properly. the blue light turns on but the buttons dont light up nor does anything come onto the screen.

anyone else have this problem?

and ideas on how to fix it?

computer no longer detects it and i cant get into recovery mode. its on but not displaying anything or reacting to anything...

and ive tried the reset button. doesnt work.

hopefully it hasnt gone to dead point of no fix zone cuz its my favorite player...
__________________
Now Using:
Zen Vision M (30gb) [Broken] :'(
Meizu M6 SL miniplayer (8gb)
Sandisk Sansa Clip (2gb) [given to lil bro]
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 05-01-2009, 03:30 PM
coachop94's Avatar
coachop94 coachop94 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: california
Posts: 1,067
Default

Did your battery have a full charge? If you have a wall charger use it to charge the battery.
__________________
Sit Down, Shut Up, Don't *!@#*^#!! With Me. I'm Drivin'
Reply With Quote

  #3  
Old 05-01-2009, 04:40 PM
shenyue's Avatar
shenyue shenyue is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: houston
Posts: 42
Default

it was fully charged before i started
__________________
Now Using:
Zen Vision M (30gb) [Broken] :'(
Meizu M6 SL miniplayer (8gb)
Sandisk Sansa Clip (2gb) [given to lil bro]
Reply With Quote

  #4  
Old 09-03-2010, 08:25 AM
redmdb redmdb is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 10
Default

I think I am having this exact problem!! Was fully charged and the reset button will not do anything.

BLANK SCREEN w/ BLUE LIGHT

Was testing out a new usb car charger. Set it to 5v and plugged in a previously charged Zen while powered off. Blue power light appeared with a blank screen and player has been stuck like this ever since. The reset button is unresponsive. (sliding power button and press reset button combos have not triggered anything to happen) Plugging into known working chargers (wall & usb) have had no effect. Have never opened my device or modded anything. Has frozen up in the past, but was able to reset without incident. Player had been working fine not 10 minutes prior to this.

Last edited by redmdb; 09-03-2010 at 09:52 AM.
Reply With Quote

  #5  
Old 09-26-2010, 08:08 AM
Premy Premy is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 5
Default

Till recently I still could go into Recovery. But after I tried this solution: http://www.pimpmyzen.com/e107_plugin...wtopic.php?387
it went wrong (error message during uploading) and now I have the same issues as here. Please help me.
Reply With Quote

  #6  
Old 09-26-2010, 02:08 PM
coachop94's Avatar
coachop94 coachop94 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: california
Posts: 1,067
Default

I would say the motherboard is damaged.(the rom chip)
__________________
Sit Down, Shut Up, Don't *!@#*^#!! With Me. I'm Drivin'
Reply With Quote

Reply

Tags
zen

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 04:14 AM.