android
  #1  
Old 04-20-2009, 06:04 AM
xrM xrM is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 74
Default Changing the P3's region

Finally someone has figured out how to change the region on the P3. Found this thread while randomly browsing the generationmp3 forum.

http://forum.generationmp3.com/Infor...on-t71243.html

Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 04-20-2009, 07:30 AM
ChemicalXYZ ChemicalXYZ is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 11
Default

will we gain anything or lose anything if we change it to...say.. korean?
Reply With Quote

  #3  
Old 04-20-2009, 07:51 AM
xrM xrM is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 74
Default

I don't think you'll loose anything, but you'll gain korean>english/chinese dictionary if you download the necessary files from samsung's website.
Reply With Quote

  #4  
Old 04-28-2009, 07:54 AM
markr041 markr041 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 68
Default

I changed my region from Hong Kong to Europe. I gained:

1. RDS FM, so song titles played and/or station call signs displayed.

2. The ability to switch from UMS to MTC and back.

I do not understand why features are disabled in certain regions, but now my device is more capable than it was.
Reply With Quote

  #5  
Old 04-28-2009, 04:20 PM
electron's Avatar
electron electron is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: I would like to know too.
Posts: 828
Default

hmm, cannot download the config file... (not like it matters... I do not have a P3 anyway... lol)
__________________
The difference between genius and stupidity is that genius has its limits. - Albert Einstein
check out my P3 group here!
Thanks for making my P3 group the largest non-contest group on ABi!
Reply With Quote

  #6  
Old 08-06-2009, 05:51 AM
m58734 m58734 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5
Default

Thank you xrM.
I already download file from your posted link and extract it. I change the region to Korea by copy config.dat file from Korea folder and paste it to P3 (same way as upgrade firmware) unplug and then reboot. Now my P3 can use Dictionary and Sketch book. (Fw 2.18)

Enjoy

Last edited by m58734; 08-06-2009 at 05:57 AM.
Reply With Quote

  #7  
Old 09-06-2009, 11:16 AM
Bixx Bixx is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 6
Default

Just a warning - don't touch this garbage, it will destroy all your settings and customization.
Reply With Quote

  #8  
Old 09-25-2009, 07:53 PM
asaffa21 asaffa21 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 4
Default

It won't let me go to the website...wats up wit that
Reply With Quote

  #9  
Old 10-05-2009, 09:09 PM
electron's Avatar
electron electron is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: I would like to know too.
Posts: 828
Default

hmm, it won't? well, here is the config folder that I used. (just un rar them )
Attached Files
File Type: rar Config file.rar (3.1 KB, 95 views)
__________________
The difference between genius and stupidity is that genius has its limits. - Albert Einstein
check out my P3 group here!
Thanks for making my P3 group the largest non-contest group on ABi!
Reply With Quote

  #10  
Old 10-18-2009, 09:15 PM
lawlietalex lawlietalex is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Canada
Posts: 11
Default

what does the korean version not have? cuz if there is something better i might change o.o
Reply With Quote

  #11  
Old 10-20-2009, 07:10 AM
electron's Avatar
electron electron is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: I would like to know too.
Posts: 828
Default

it has a dictionary (useless if you don't read korean) and is permanently in UMS mode. I would only use UMS mode anyway, so I do use the korean region..
__________________
The difference between genius and stupidity is that genius has its limits. - Albert Einstein
check out my P3 group here!
Thanks for making my P3 group the largest non-contest group on ABi!
Reply With Quote

  #12  
Old 12-31-2009, 04:03 AM
djloekee27 djloekee27 is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 8
Default

i found the dictionary, but i didn't want to take the chance to brick my p3 by hacking the region code. i was relying on the p3 and it's subway maps for the seoul subway system. i'll just wait until i get my ARC and i get a cellphone, the cellphones come with a korean/english dictionary too.
Reply With Quote

  #13  
Old 01-04-2010, 02:05 AM
mL-echo21's Avatar
mL-echo21 mL-echo21 is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: sacramento,ca
Posts: 19
Default

I donwload it and used the korean region one for my P3. I only got the dictionary one but when i tap on the dictionary and then went to the chinese dic. when i tapped on it, it poped up sayin that i have to use www.yepp.co.kr to download necessary dictionary files.
Am i the only one that have this problem or is it that i do have to go to that site and download the necessary dictionary files in order for the dictionary to work.
Reply With Quote

  #14  
Old 01-04-2010, 09:41 AM
TomCat39's Avatar
TomCat39 TomCat39 is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 406
Default

There is a dictionary file that is needed too. If you don't change region, you don't get anything when clicking a dictionary icon.

Now that you are getting the promp, when you drop the 45 meg file into the right location of the p3. The dictionary will work.
Reply With Quote

  #15  
Old 01-04-2010, 04:53 PM
mL-echo21's Avatar
mL-echo21 mL-echo21 is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: sacramento,ca
Posts: 19
Default

so how do i get the dictionary file in order for my dictionary icon to work.
Reply With Quote

  #16  
Old 01-16-2010, 11:44 AM
razirazo razirazo is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1
Default

can someone clarify whats the difference on each firmware?
at least anyone that installed other than KR, what is the difference from default CN(like markr041 stated).
Reply With Quote

  #17  
Old 01-17-2010, 08:15 PM
electron's Avatar
electron electron is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: I would like to know too.
Posts: 828
Default

well, I know that the kr version has the dictionary, and only has UMS mode, instead of MTP. because I use a mac, I need it in UMS mode, and therefore use the kr region
__________________
The difference between genius and stupidity is that genius has its limits. - Albert Einstein
check out my P3 group here!
Thanks for making my P3 group the largest non-contest group on ABi!
Reply With Quote

  #18  
Old 01-22-2010, 11:33 PM
artdink1111 artdink1111 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: taiwan
Posts: 10
Default

Europe version only update to 2.18.......=.=""
Reply With Quote

  #19  
Old 01-23-2010, 10:59 AM
electron's Avatar
electron electron is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: I would like to know too.
Posts: 828
Default

really? could you post some more details?
__________________
The difference between genius and stupidity is that genius has its limits. - Albert Einstein
check out my P3 group here!
Thanks for making my P3 group the largest non-contest group on ABi!
Reply With Quote

  #20  
Old 01-26-2010, 04:58 PM
lebellium's Avatar
lebellium lebellium is offline
Samsung Moderator
 
Join Date: Sep 2007
Location: Paris
Posts: 3,599
Default

Quote:
Originally Posted by artdink1111 View Post
Europe version only update to 2.18.......=.=""
I'm in 2.20 EU...
__________________
I'm French^^ *GenerationMP3 Samsung Moderator*
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 10:45 PM.