android
  #1  
Old 02-09-2009, 04:48 AM
stuartmcrae stuartmcrae is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4
Default is s9 easy to use with mac os?

i have a imac and wish to get a s9, but, i am not sure how well they go together......anyone have any input? thanks so much...
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 02-09-2009, 05:49 AM
rinzwind rinzwind is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 91
Default

From the requirements:

MAC OS 10.X/ Linux v2.4 or higher (support only for data transfer)
USB 2.0 High Speed recommended.

I use Linux and both MTP (MTP drivers with Amarok and/or Gnomad2 as root) and MSC (device mounts as "Cowon S9") worked flawlessly.

Should not be a problem as long as you have OS 10.
__________________
Got a Cowon S9? 29 Games: http://www.mediafire.com/?hmz03tq2nzx 272xcosplay pixs http://www.mediafire.com/?5nemmkmmjez Making a theme? Share! Latest news: D2 Calender by thinkquick works on S9. Want to earn money making a Flash app for us?
Reply With Quote

  #3  
Old 02-09-2009, 11:42 AM
stuartmcrae stuartmcrae is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4
Default

thanks so much.....what does "support only for data transfer" mean?
Reply With Quote

  #4  
Old 02-09-2009, 11:55 AM
dfkt's Avatar
dfkt dfkt is offline
Moderator
 
Join Date: May 2006
Location: Vienna, Austria
Posts: 15,330
Default

It means MSC mode works, but MTP mode doesn't. MTP is needed to support DRMed WMA tracks you bought from online stores. MSC is the standard, like every USB hard disk or flash memory stick is recognized.
__________________
Please don't PM me with questions that can be answered in a forum thread. Don't be an idiot.
My Gear and Reviews | My RMAA Tests | IRC: #anythingbutipod on Freenode | Last.fm | Album Art Exchange | Rockbox | Replaygain
Reply With Quote

  #5  
Old 02-20-2009, 12:42 PM
yoosanlicious yoosanlicious is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 161
Default

i just got a macbook with OSX 10.5.6 yesterday
and when i got home i plugged in the S9
and it was on the desktop

then when i unplugged it
and turned on my s9
everything was "erased" like under music
it was "MUSIC" listed every where
under video it was "VIDEO" listed every where
and on and on..

but i was able to see the files from the macbook and my laptop
so then i formatted the mp3 with my laptop
and it worked..
any clue??
Reply With Quote

  #6  
Old 02-25-2009, 02:40 PM
fitzdrew516 fitzdrew516 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1
Default

Quote:
Originally Posted by yoosanlicious View Post
i just got a macbook with OSX 10.5.6 yesterday
and when i got home i plugged in the S9
and it was on the desktop

then when i unplugged it
and turned on my s9
everything was "erased" like under music
it was "MUSIC" listed every where
under video it was "VIDEO" listed every where
and on and on..

but i was able to see the files from the macbook and my laptop
so then i formatted the mp3 with my laptop
and it worked..
any clue??
I'm assuming you are using iTunes. The reason why the music and such was not on your s9 is because the s9 does not support the default format for itunes (AAC). I had the same problem. So what you did is correct (convert your files to mp3), however, you also want to chane your itunes settings so that when you rip a cd, it rips it as a mp3 and not a AAC; therefore you will not run into the same problem in the future.
Hope that clears up any uncertainty.
-Drew
Reply With Quote

  #7  
Old 02-25-2009, 02:50 PM
Scarpad Scarpad is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 171
Default

Also after your done dragging music and other stuff to the player makes sure yor right click on the S9 and tell it to eject it.
Reply With Quote

  #8  
Old 02-25-2009, 06:44 PM
yoosanlicious yoosanlicious is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 161
Default

thank you
i know the s9 dont support AAC
the problem was that the files was there on the player
just that when i went into the menus
(eg music) all that was there was "music" listed all over

and nope i wasnt using itunes i just plugged it to charge it o.O
yeah didnt eject it..
ill try that
thx again
Reply With Quote

  #9  
Old 10-06-2009, 05:21 AM
sefdik sefdik is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: France
Posts: 3
Smile COWON S9 failures point to MacBook OS 10.4 issue .....

I have 2 failures with my COWON S9,

1) - the first was catastrophic and I had to return the S9 for replacement. It failed comp^letely unable to switch on, charge the battery or see from PC.

2) - the second was not as bad, I was unable to use the S9 normally, it could not read its own directory structure and it would hang / freeze irregularly.
I had to re-format the drive (FAT32), relaod the system file (v2.41) and start again, this was easy enough to do.

The COMMON element so far with both failures was after connection to an Apple MacBook running OS 10.4. I am not a Mac person and do not have acces to a MAc to prove if the Mac in fact is the cause of the problem.

Has anyone out there experineinced anyhting similar.

Seth Reeder, Burgundy, France.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 07:28 PM.