android
  #181  
Old 07-27-2009, 04:36 PM
1ako 1ako is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 105
Default

Quote:
Originally Posted by Olley View Post
There's ripping a DVD, and then there's converting it so it will run on your device.

I found a cheap program called 123Movies2iPod 2009 at my local Staples store. It looks at a DVD then gives you a whole slew of device profiles it can convert the DVD into. The S9 doesn't play MP4 files (the iPod default), but the software can make AVIs and WMVs as well. It takes some experimenting to find the best device option for the S9 (the S9 isn't one that's listed) , but once you do the Videos work well and look great.

There are a dozen or more alternatives, and each requires time to learn and study to optimize. You may be too late to have movies for your S9 by Saturday.
Can I just use the DVDdecrypter that i downloaded? Does that rip the dvd? and then use a program like super or autogk to convert it?
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #182  
Old 07-27-2009, 05:56 PM
The DarkSide's Avatar
The DarkSide The DarkSide is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Qns Vlg, NYC
Posts: 16,061
Default

Quote:
Originally Posted by 1ako View Post
Can I just use the DVDdecrypter that i downloaded? Does that rip the dvd? and then use a program like super or autogk to convert it?
That should work fine. Test it out, then give us your thoughts on the matter. It might help someone else who needs advice in the future.
Reply With Quote

  #183  
Old 07-30-2009, 09:34 AM
gseehq gseehq is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 3
Default art driving me crazy

Hi I want to simply add a .jpg extension

So for example in my folder for Be-Bob-Deluxe's 'Sunburst Finish' is the album art 'cover.jpg' and sure enough it displays no probs...however using exactly the same process (ie-cover.jpg) the art does not show in my other albums. Please help, having spent a day going through each individual album I'm in need of a working solution. Why would it work on one image but not the rest, yet the process is the same? IS there some control/setting on my S9 I'm not seeing here? Cheerz for any advice/solution.
Reply With Quote

  #184  
Old 07-30-2009, 11:55 AM
ti_marner's Avatar
ti_marner ti_marner is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: UK
Posts: 17
Default

I know you're looking for an answer gseehq, but submitting the same post to three separate threads probably isn't going to help you get the response you're after. I've replied here.
__________________
Player: Cowon iAudio S9
Headphones: Sony MDR-ED21LP, Shure E2c (earbud fan)
Reply With Quote

  #185  
Old 07-30-2009, 01:02 PM
The DarkSide's Avatar
The DarkSide The DarkSide is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Qns Vlg, NYC
Posts: 16,061
Default

Quote:
Originally Posted by gseehq View Post
Hi I want to simply add a .jpg extension

So for example in my folder for Be-Bob-Deluxe's 'Sunburst Finish' is the album art 'cover.jpg' and sure enough it displays no probs...however using exactly the same process (ie-cover.jpg) the art does not show in my other albums. Please help, having spent a day going through each individual album I'm in need of a working solution. Why would it work on one image but not the rest, yet the process is the same? IS there some control/setting on my S9 I'm not seeing here? Cheerz for any advice/solution.
This is a thread about video, and as ti_marner has stated, posting in 3 different threads isn't the way to get an answer. Please post in the appropriate location.
Reply With Quote

  #186  
Old 08-03-2009, 01:06 AM
JDavid_Le JDavid_Le is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 4
Default

I got my Cowon S9 a few days ago and now I'm required to charge it daily. I get around only 11 hours of audio alone at volume 20, brightness 6, and BME sound. I thought it said 55 hours of audio. Will the battery capacity increase the more that I use it. I hear that after a few weeks of usage, the battery gets longer, is that true?
Reply With Quote

  #187  
Old 08-05-2009, 11:56 AM
tropez29 tropez29 is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 59
Default

This is not worth a separate thread, but I want some opinions on a question I have. I'm going to California next week, would any of you ever bring your S9 to the beach? I have a leather case, but it's not totally enclosed. If sand happens to get on my screen, would it scratch the screen? ...or get underneath the screen? Is it too dangerous to bring my baby to the beach? It would be nice to listen to music on the beach while I get a
Reply With Quote

  #188  
Old 08-05-2009, 01:28 PM
Soapy Soapy is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 19
Default

Quote:
Originally Posted by JDavid_Le View Post
I got my Cowon S9 a few days ago and now I'm required to charge it daily. I get around only 11 hours of audio alone at volume 20, brightness 6, and BME sound. I thought it said 55 hours of audio. Will the battery capacity increase the more that I use it. I hear that after a few weeks of usage, the battery gets longer, is that true?
Have you checked that the bluetooth function is switched off?
Reply With Quote

  #189  
Old 08-25-2009, 07:13 PM
1ako 1ako is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 105
Default

Got a Problem:

So when i have music from either limewire or album from winrar, i just drag it over the cowon s9 (E) icon on monkey media.
When I view my music i always go into Browser then i touch Artist. Under artist when i try to delete tracks, the big X on the right bottom is not hilighted so i cant delete. Only way to delete is under Music in Browser section. But in the Music section, for some odd reason it is so disorganized.
Also when I try to listen to music on computer through monkey media with cowon plugged in, some music are missing or hard to find. Is there a way to make the Artist category show up on monkey media? And why isnt tracks deleting under Artist category on my cowon s9?

Last edited by 1ako; 08-25-2009 at 07:20 PM.
Reply With Quote

  #190  
Old 08-25-2009, 08:07 PM
The DarkSide's Avatar
The DarkSide The DarkSide is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Qns Vlg, NYC
Posts: 16,061
Default

Limewire is bogus, and what do you mean "album from winrar"? Did you decompress it? Really, stop doing those torrents and you'll get no probs.
Reply With Quote

  #191  
Old 08-26-2009, 10:10 PM
1ako 1ako is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 105
Default

Quote:
Originally Posted by The DarkSide View Post
Limewire is bogus, and what do you mean "album from winrar"? Did you decompress it? Really, stop doing those torrents and you'll get no probs.
I use a site like albumhunt.com and download an album through like megaload zshare etc... and if limewire is bogus where can i download music from?
Reply With Quote

  #192  
Old 08-27-2009, 07:14 AM
The DarkSide's Avatar
The DarkSide The DarkSide is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Qns Vlg, NYC
Posts: 16,061
Default

Quote:
Originally Posted by 1ako View Post
I use a site like albumhunt.com and download an album through like megaload zshare etc... and if limewire is bogus where can i download music from?
TBH, you're asking about illegal sources for music, and we don't do that here on ABI. Go to amazon & purchase your tunes, do a Google & look for LEGAL downloads, or buy and rip CD's.
Reply With Quote

  #193  
Old 08-30-2009, 07:19 PM
1ako 1ako is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 105
Default

ok so i tried to rip some cds on Media Monkey and it told me:
Due to license restrictions the free version of monkey media can not bundle MP3 encoding functionality beyond a 30 day trial period. For unrestricting please upgrade.
What should I do? Trying to rip my cds and have all the cd information automatically recognized so i dont have to manually type it in.
Reply With Quote

  #194  
Old 08-30-2009, 07:32 PM
quintets_man's Avatar
quintets_man quintets_man is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: IL
Posts: 533
Default

You could try using a separate program for ripping CD's like EAC or CDex, and then just tag the music in MediaMonkey, or you could try a different Media Management Software.
Reply With Quote

  #195  
Old 08-30-2009, 10:48 PM
Leroy Bad's Avatar
Leroy Bad Leroy Bad is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 468
Default

Quote:
Originally Posted by 1ako View Post
ok so i tried to rip some cds on Media Monkey and it told me:
Due to license restrictions the free version of monkey media can not bundle MP3 encoding functionality beyond a 30 day trial period. For unrestricting please upgrade.
What should I do? Trying to rip my cds and have all the cd information automatically recognized so i dont have to manually type it in.
The encoder that Media Monkey uses for MP3 is LAME. Lame is actually freeware, but has limitations if you are implementing it into a product.

What you have to do is go download Lame itself, and replace the lame.dll file in the Media Monkey directory with the new one. Then you'll have unlimited mp3 encoding.
http://www.rarewares.org/mp3-lame-bundle.php

Look for LAME 3.98.2 and download it.
__________________
Current Gear: Cowon J3; iPod Touch 4G; Sony XBA-3; HiFiMan RE-272; Sennheiser HD558; Bose AE2

Last edited by Leroy Bad; 09-02-2009 at 12:58 AM.
Reply With Quote

  #196  
Old 08-31-2009, 06:14 PM
1ako 1ako is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 105
Default

Quote:
Originally Posted by Leroy Bad View Post
The encoder that Media Monkey uses for MP3 is LAME. Lame is actually freeware, but has limitations if you are implementing it into a product.

What you have to do is go download Lame itself, and replace the lame.dll file in the Media Monkey directory with the new one. Then you'll have unlimited mp3 encoding.
http://www.majorgeeks.com/LAME_d5709.html
How do I replace it with the Media Monkey one?>
Reply With Quote

  #197  
Old 08-31-2009, 09:32 PM
Leroy Bad's Avatar
Leroy Bad Leroy Bad is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 468
Default

Download the latest version of Lame and take the lame_enc.dll file and use it to replace the one in the Media Monkey directory by Copy and Pasting.
__________________
Current Gear: Cowon J3; iPod Touch 4G; Sony XBA-3; HiFiMan RE-272; Sennheiser HD558; Bose AE2
Reply With Quote

  #198  
Old 09-26-2009, 09:58 AM
minimonkeyman minimonkeyman is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: England
Posts: 18
Default

Quote:
Originally Posted by 1ako View Post
.
When I view my music i always go into Browser then i touch Artist. Under artist when i try to delete tracks, the big X on the right bottom is not hilighted so i cant delete. s9?
when you delete stuff you have to go into browser then folders right?
Reply With Quote

  #199  
Old 10-06-2009, 05:13 PM
1ako 1ako is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 105
Default

Quote:
Originally Posted by minimonkeyman View Post
when you delete stuff you have to go into browser then folders right?
yes
Reply With Quote

  #200  
Old 10-06-2009, 05:43 PM
1ako 1ako is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 105
Default

how does this screen protector compare to zaggs
http://cgi.ebay.com/LCD-Screen-Prote...item4a9aed58f0
Reply With Quote

Reply

Tags
answers, cowon, s9, trouble

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 03:51 PM.