android
  #141  
Old 04-25-2009, 04:59 PM
Chop4life's Avatar
Chop4life Chop4life is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 211
Default

Quote:
Originally Posted by WalkGood View Post
Iím running it on our clips all the time now, the last updates have removed all the audible glitches that were really annoying, games seem to work very nice per the kids and other than a rare song freezing up if too much tinkering with the controls, itís running stable enough that I loaded it up for our sonís 2gb clip as well
Games on a Clip? are you serious?
__________________
Player:Sansa Clip 2GB(blue) how about a white Clip?lol
Headphone/IEMs: Sennheiser PX100(white)
Soundmagic PL21 with Sony hybrid tips /Sony ex35lp
Amp: FiiO E5(Nationite EDITION)
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #142  
Old 04-25-2009, 05:14 PM
dfkt's Avatar
dfkt dfkt is offline
Moderator
 
Join Date: May 2006
Location: Vienna, Austria
Posts: 15,330
Default

Been listening to r20783 all day long - damn you, Rockbox! Don't think I can go back to my shabby, pathetic non-gapless players...

(I've compiled my first Clip Rockbox port in December 2008, but now it's getting serious.)
__________________
Please don't PM me with questions that can be answered in a forum thread. Don't be an idiot.
My Gear and Reviews | My RMAA Tests | IRC: #anythingbutipod on Freenode | Last.fm | Album Art Exchange | Rockbox | Replaygain
Reply With Quote

  #143  
Old 04-25-2009, 06:48 PM
WalkGood's Avatar
WalkGood WalkGood is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2006
Location: FL
Posts: 12,579
Default

Quote:
Originally Posted by Chop4life View Post
Games on a Clip? are you serious?
Yes, plugins and the one's I've tried work fine, even while listening to music. I've only tried a few ... chessbox, chopper, jewels (a real pain without color) and spacerocks (asteroids). But the kids are really the ones playing them ... now we're off to play night kick ball with flash lights and daps to boot! Guess what I'll be using
__________________
WalkGood,
Ramůn

abi >> | Forum Rules | Glossary | Why Rockbox | FLAC or MP3? | irc
Reply With Quote

  #144  
Old 04-25-2009, 07:34 PM
Mikerman Mikerman is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,443
Default

Good to hear that Rockbox for the Clip has been coming along. From the Rockbox forum, it really sounded like things were becoming more stalled than progressing avidly towards a completion.

The last I had read, I thought that there was a time limit on the songs that Rockbox would play; and that it would only work on 1 (or was it 2?) gbs. Not the case? Any feel for when a "general consumption" version might be available? (Have compiled my own Rockbox in the past for my iRiver player; was being a bit more patient this time, including to avoid bricking issues that I had read about for the Clip.)
Reply With Quote

  #145  
Old 04-25-2009, 11:26 PM
saratoga saratoga is offline
Rockbox Developer / Moderator
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3,601
Default

Quote:
Originally Posted by Mikerman View Post
The last I had read, I thought that there was a time limit on the songs that Rockbox would play;
No there was never anything like this.

Quote:
Originally Posted by Mikerman View Post
Any feel for when a "general consumption" version might be available?
The release needs:

1) The MMU issue fixed so that the CPU caches can be enabled (see FS#10048)
2) rbutil support so that users can easily install
Reply With Quote

  #146  
Old 04-26-2009, 02:45 AM
Mikerman Mikerman is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,443
Default

Thanks, and the progress is great to hear!

Does Rockbox currently support more than 2gb on the Clip? (I know that this was an issue earlier.) Likewise, does using Rockbox on the Clip disable the ability to use DRM files with the original Clip firmware?
Reply With Quote

  #147  
Old 04-26-2009, 11:25 AM
saratoga saratoga is offline
Rockbox Developer / Moderator
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3,601
Default

Yes and I have no idea.
Reply With Quote

  #148  
Old 04-26-2009, 11:39 AM
Mikerman Mikerman is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,443
Default

Thanks--had read about the DRM factor earlier on in the Sansa Rockbox thread (1 or a couple of devs reported that DRM had become disabled), but then nothing further. For those that have put the firmware on the Clip: is DRM still functional?
Reply With Quote

  #149  
Old 05-13-2009, 12:34 AM
Mikerman Mikerman is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,443
Default

Important note: a warning just went up at the Rockbox site not to try the experimental builds on a greater than 4gb Sansa player, as this could brick the player. This would include the 8gb Clip. The post notes that a fix is do-able in the future, it's just not currently in place.

Update: As of at least 6/1/09, this issue appears to have been fixed.

Last edited by Mikerman; 06-01-2009 at 09:29 PM. Reason: Update as of 6/1/09
Reply With Quote

  #150  
Old 05-13-2009, 06:53 AM
dfkt's Avatar
dfkt dfkt is offline
Moderator
 
Join Date: May 2006
Location: Vienna, Austria
Posts: 15,330
Default

Could you link me to that? I see nothing new on the usual Wiki pages:
http://www.rockbox.org/twiki/bin/view/Main/SansaAMS
http://www.rockbox.org/twiki/bin/view/Main/SansaClip

The 8GB Clips are all "v2" as I understand it, and don't have sound or memory access at the time anyways.
__________________
Please don't PM me with questions that can be answered in a forum thread. Don't be an idiot.
My Gear and Reviews | My RMAA Tests | IRC: #anythingbutipod on Freenode | Last.fm | Album Art Exchange | Rockbox | Replaygain
Reply With Quote

  #151  
Old 05-13-2009, 10:13 AM
Mikerman Mikerman is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,443
Default

It's from the Rockbox new ports forum, Sansa thread:

http://forums.rockbox.org/index.php?...9973#msg149973.

The thread tends to report the most up-to-date and developing information. I had forgotten that the Rockbox alpha software for the Clip is for the "v1" player architecture, though, and that the Clip's 8gb version all is a "v2" architecture, seemingly.
Reply With Quote

  #152  
Old 05-13-2009, 10:27 PM
Mikerman Mikerman is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,443
Default

Just saw, it's been over 6 months since this thread was started; still no issued Rockbox (or even beta) for the Clip.

Reply With Quote

  #153  
Old 05-13-2009, 10:38 PM
saratoga saratoga is offline
Rockbox Developer / Moderator
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3,601
Default

We don't do beta (or alpha) releases ever, so no surprise there.
Reply With Quote

  #154  
Old 05-14-2009, 01:20 AM
Mikerman Mikerman is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,443
Default

I know. I really was just expressing my sadness and a bit of surprise that a Clip stable version has not come out yet, when things were progressing, seemingly, so quickly early this year, due to the efforts of you and the other developers. (And I'm not trying to press matters ... I know that a Rockbox port is done when it is, that there are a myriad of issues, and that all doing the work are volunteers/aficionados.)
Reply With Quote

  #155  
Old 05-14-2009, 10:33 AM
saratoga saratoga is offline
Rockbox Developer / Moderator
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3,601
Default

Quote:
Originally Posted by Mikerman View Post
I know. I really was just expressing my sadness and a bit of surprise that a Clip stable version has not come out yet, when things were progressing, seemingly, so quickly early this year,
I think the Clip is one of the fastest ports. These things take a long time.

Quote:
Originally Posted by Mikerman View Post
due to the efforts of you and the other developers.
Thanks, but I did very little. Its funman, kugel, etc.
Reply With Quote

  #156  
Old 05-15-2009, 10:50 AM
Mikerman Mikerman is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,443
Default

From the various Rockbox pages, it seems like Rockbox is pretty functional for the Clip, apart from recording. For those who have installed it, is it working pretty well?
Reply With Quote

  #157  
Old 05-15-2009, 11:23 AM
samueljesusfreak's Avatar
samueljesusfreak samueljesusfreak is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Ellendale, North Dakota
Posts: 758
Default

I've installed it a few times on my silver 4GB, most recently tried a couple weeks ago. Sometimes it plays, sometimes it doesn't. Games and apps work as expected with such a small screen, but music decides when it'll play and always with clicks and pops. Maybe I'll try again this weekend.

I think I just unlocked gold. Installed once again and I just listened to an entire track.. without skipping, errors, click or pops. I hope this stays.. Because I'm messing with the EQ and I am realizing, this Clip sounds better than the original FW EQ allows.. even though I always knew it. Having the E3 and KSC-75, with gapless, just makes things better. One step closer to a fully stable version. Now it flowed so gaplessly into the next.. no errors. I think I just found my new all-time-use player.
__________________
Player: Generic Philips GoGear 4GB(Sounds decent though)
Headphones: Koss KSC-75 and JVC Marshmallow
Wow I'm poor..

Last edited by samueljesusfreak; 05-15-2009 at 11:37 AM.
Reply With Quote

  #158  
Old 05-15-2009, 12:01 PM
pros1n's Avatar
pros1n pros1n is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Vancouver, BC
Posts: 273
Default

Good to know, but the main point why I need rockbox is because it can tell time.

Off topic:By the way... I decided to order a fiio e5 again for the extra bass
__________________
MP3: Rockbox'd Clip
IEM: PL21, RE0
Reply With Quote

  #159  
Old 05-15-2009, 12:30 PM
dfkt's Avatar
dfkt dfkt is offline
Moderator
 
Join Date: May 2006
Location: Vienna, Austria
Posts: 15,330
Default

You probably won't need the FiiO as a bass booster with Rockbox, since the EQ is really good.

As for the clicks and pops - that was with old builds. New ones work most of the time, and if not they lock up completely. Which happens very seldom.
__________________
Please don't PM me with questions that can be answered in a forum thread. Don't be an idiot.
My Gear and Reviews | My RMAA Tests | IRC: #anythingbutipod on Freenode | Last.fm | Album Art Exchange | Rockbox | Replaygain
Reply With Quote

  #160  
Old 05-15-2009, 12:34 PM
pros1n's Avatar
pros1n pros1n is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Vancouver, BC
Posts: 273
Default

Quote:
Originally Posted by dfkt View Post
You probably won't need the FiiO as a bass booster with Rockbox, since the EQ is really good.

As for the clicks and pops - that was with old builds. New ones work most of the time, and if not they lock up completely. Which happens very seldom.
Yea I know, but I can't stand up with the bass booster that the clip FW has. Thanks for the info
__________________
MP3: Rockbox'd Clip
IEM: PL21, RE0
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 01:39 PM.