android
  #281  
Old 05-25-2009, 08:50 AM
kredig's Avatar
kredig kredig is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Berlin
Posts: 505
Default

i think the rockbox doesn't like vbr (exactaudiocopy + lame 3.98.2 and tagged with mp3tag or mediamonkey) at all. it totally crashes after that (at first it says that the codec is wrong and then the player doesn't recognizes the rockbox firmware)
i am keeping the sansa firmware until there will be a public release i guess
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #282  
Old 05-25-2009, 10:27 AM
WalkGood's Avatar
WalkGood WalkGood is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2006
Location: FL
Posts: 12,579
Default

Quote:
Originally Posted by BXCracer View Post
I mean I am having same stops and freezes as lot of other testers. It looks like one of the main developer is having them too. But you don't weird... What format of music are you usually listening to ? Maybe some special tagging or something ?
Quote:
Originally Posted by WalkGood View Post
oh, my confusion since you quoted me. On older stuff I have 192 vbr, tagged in mp3tag. I'll try some other rips today and post back later.
Ok, I tested 4 different rips below, rockbox has - repeat off, folder advance off and browsing by db:
  • FLAC - play back was very good & clean, playback stopped twice, once my fault for fiddling on settings and the second time on its own, but this was a first - it rebooted the clip, a simple resume started playback again.
  • -V 2 - vbr-new - No issues for whole album, although I didn’t fiddle around at all, playback was also very good & clean
  • vbr 192 MM, mp3tag - No issues for a whole album, no fiddling, playback was also very good & clean
  • 192 kbps FhG - No issues for a whole album, no fiddling, playback was also very good & clean

We were talking in irc earlier and later I’m going to try
Quote:
[08:51] <dfkt> use file/folder browsing, repeat off, folder advance on, and just let a few albums play
[08:52] <WalkGood_> i'll try your method out once done with this and let you know
[08:52] <dfkt> cool, that should be interesting
Guess I’ll report back later, /me is off to swim
__________________
WalkGood,
Ramón

abi >> | Forum Rules | Glossary | Why Rockbox | FLAC or MP3? | irc
Reply With Quote

  #283  
Old 05-25-2009, 11:43 AM
Mikerman Mikerman is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,445
Default

Quote:
Originally Posted by dfkt View Post
Funman mentioned that the ability to play DRMed files will be lost forever once you flash a Rockbox bootloader on the Clip. You asked this question a few pages ago and already got a definite answer: http://anythingbutipod.com/forum/sho...&postcount=189
Thanks. I had gone back to the Rockbox Clip, etc. port development thread and the issue seemed open, for future exploration. And so I just thought to ask the users here, in case someone had actually checked this out.
Reply With Quote

  #284  
Old 05-25-2009, 02:14 PM
kilrogg kilrogg is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 11
Default

First of all, great thanks to the Rockbox team! The firmware works, and gapless is awesome!

But I guess I've found a bug. When I pause a track and then switch to another one, playback continues for 30 seconds and then stops so I have to reboot the player.
I don't know if it depends on the codec but I use aoTuV Ogg Vorbis beta 5.5 codec most of the time, and I didn't test it on mp3s or FLACs. Should I?..
Reply With Quote

  #285  
Old 05-25-2009, 02:17 PM
WalkGood's Avatar
WalkGood WalkGood is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2006
Location: FL
Posts: 12,579
Default

Tried file/folder browsing, repeat off, folder advance on, and just let a few albums play. 2 freeze’s on 1st track of albums :/ so I switched back …
__________________
WalkGood,
Ramón

abi >> | Forum Rules | Glossary | Why Rockbox | FLAC or MP3? | irc
Reply With Quote

  #286  
Old 05-25-2009, 02:21 PM
WalkGood's Avatar
WalkGood WalkGood is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2006
Location: FL
Posts: 12,579
Default

Quote:
Originally Posted by kilrogg View Post
First of all, great thanks to the Rockbox team! The firmware works, and gapless is awesome!

But I guess I've found a bug. When I pause a track and then switch to another one, playback continues for 30 seconds and then stops so I have to reboot the player.
I don't know if it depends on the codec but I use aoTuV Ogg Vorbis beta 5.5 codec most of the time, and I didn't test it on mp3s or FLACs. Should I?..
Pause and switch works fine on my mp3's.
__________________
WalkGood,
Ramón

abi >> | Forum Rules | Glossary | Why Rockbox | FLAC or MP3? | irc

Last edited by WalkGood; 05-25-2009 at 05:07 PM.
Reply With Quote

  #287  
Old 05-25-2009, 05:02 PM
danieljeronimo danieljeronimo is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 1
Default

Hi everybody

I've been waiting a long time for the clip port, more or less since I purchased my very own silver 4g v1 clip 6 months ago. Well, I have tried to install the bootloader gently made available by one of the members of this forum, but no luck. It seems unable to play many mp3s (no codec!, it says), it cannot build a database and just panics a lot (and it gave me the thrills). It made the Sansa Firmware unable to build the database, also. Maybe I don't know enough about how to installl it and make it run and that's all.
Anyway, I had to format the little thingy. Just have to wait a couple months more (I expect I'm being pessimist here) for an official release. The sound, when it sounded, was great (I really can`t complain). The radio worked without problem.
Just to let you know, if anybody has had the same problem. And to thank the members of this forum, that have discussed all this in depth and gave me the courage to give it a try.
Reply With Quote

  #288  
Old 05-25-2009, 05:32 PM
pros1n's Avatar
pros1n pros1n is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Vancouver, BC
Posts: 273
Default

I bet that when people see that there is a release of rockbox on the clip, 75-80% of the people will download and 60% of the people who downloads it will want to gamble with their clips to try to get 1. So here's the moral, don't think that what you see is what you get.

Well, thanks to WalkGood again, I now have no problem playing music. I just don't fiddle around with my clip like changing the songs constantly and etc. Just let it be.
__________________
MP3: Rockbox'd Clip
IEM: PL21, RE0
Reply With Quote

  #289  
Old 05-25-2009, 06:21 PM
Mikerman Mikerman is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,445
Default

If you're talking about the Clip port code that is around now, please be careful with terminology: there is no release of Rockbox for the Clip yet. What people have been installing is a development version that is being worked on daily to get to, hopefully, a release version. Hence the warnings every which way, that one's player could be adversely affected (i.e. bricked).
Reply With Quote

  #290  
Old 05-28-2009, 02:22 PM
Kiva's Avatar
Kiva Kiva is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 38
Default

I cant wait til this port is complete. This will be my first chance to use Rockbox, and i've heard so many good things about it. Gonna wait til its complete, instead of using the beta, though.
__________________
DAP: 8 gb Samsung P2, 2 gb Sansa Clip, 20 gb iPod photo (dead).
Headphones: Skullcandies (behind the ear clips), Zune standards (from a friend

Wishlist: Zune 120
Reply With Quote

  #291  
Old 05-28-2009, 04:23 PM
dfkt's Avatar
dfkt dfkt is offline
Moderator
 
Join Date: May 2006
Location: Vienna, Austria
Posts: 15,330
Default

You can always get the newest official Rockbox builds from here: http://build.rockbox.org/dist/build-clip/rockbox.zip

This is just so people use the official builds instead of unverified 3rd party builds.
__________________
Please don't PM me with questions that can be answered in a forum thread. Don't be an idiot.
My Gear and Reviews | My RMAA Tests | IRC: #anythingbutipod on Freenode | Last.fm | Album Art Exchange | Rockbox | Replaygain
Reply With Quote

  #292  
Old 05-28-2009, 05:43 PM
boreas's Avatar
boreas boreas is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Location: Turkey
Posts: 23
Default

hey guys,
a couple of days ago i tried rockboxing my clip but without luck i couldnt have and got back to the OF.Today i ve noticed that when i pause a track the clip shuts itself off and i have to turn it on again.i had the latest firm before my rockbox attempt but it used to stay on pause.i dont know why it does that now though i cant complain cause i used to forget it on pause and the battery used to die because of that.anyone knows why???
__________________
SANSA SAY WE ALL
Clip 2GB Black (RockBoxed)
Sennheiser
CX 200 Street II
Reply With Quote

  #293  
Old 05-28-2009, 07:00 PM
Alohamora Alohamora is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 89
Default

Quote:
Originally Posted by boreas View Post
hey guys,
a couple of days ago i tried rockboxing my clip but without luck i couldnt have and got back to the OF.Today i ve noticed that when i pause a track the clip shuts itself off and i have to turn it on again.i had the latest firm before my rockbox attempt but it used to stay on pause.i dont know why it does that now though i cant complain cause i used to forget it on pause and the battery used to die because of that.anyone knows why???
Check under Settings -> Power -> Auto Power, that's how long it will stay on before it shuts off when not playing. You may have turned the setting off before.
Reply With Quote

  #294  
Old 05-29-2009, 05:21 AM
boreas's Avatar
boreas boreas is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Location: Turkey
Posts: 23
Default

oh silly methank you
__________________
SANSA SAY WE ALL
Clip 2GB Black (RockBoxed)
Sennheiser
CX 200 Street II
Reply With Quote

  #295  
Old 05-29-2009, 10:39 AM
Mikerman Mikerman is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,445
Default

Quote:
Originally Posted by dfkt View Post
You can always get the newest official Rockbox builds from here: http://build.rockbox.org/dist/build-clip/rockbox.zip

This is just so people use the official builds instead of unverified 3rd party builds.
Thanks for the link, dfkt. I guess it's the newest official Rockbox alpha developmental build.
Reply With Quote

  #296  
Old 05-29-2009, 10:50 AM
saratoga saratoga is offline
Rockbox Developer / Moderator
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3,603
Default

Its not an alpha build or anything like that. Its just an automatic build of whats in SVN. We've actually been doing then on every SVN update for the Clip for the last 6 months in order to ensure that the SVN code compiles fine.
Reply With Quote

  #297  
Old 05-30-2009, 02:50 AM
Mikerman Mikerman is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,445
Default

Yep, I understand--was just trying to emphasize that a release version has not yet issued and that this is a port still in development.
Reply With Quote

  #298  
Old 06-02-2009, 07:54 PM
saratoga saratoga is offline
Rockbox Developer / Moderator
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3,603
Default

http://www.duke.edu/~mgg6/rockbox/rockbox-clip.zip

SVN checkout from this morning with tonight's latest version of FS#10048 applied. My clip has been playing for about half an hour without issue. Battery life should be significantly improved over SVN due to greatly increased CPU performance.
Reply With Quote

  #299  
Old 06-02-2009, 07:59 PM
dfkt's Avatar
dfkt dfkt is offline
Moderator
 
Join Date: May 2006
Location: Vienna, Austria
Posts: 15,330
Default

I love how I can type "FS#10048" into Google and get the Rockbox Flyspray page as first result... thanks for the build Saratoga.

EDIT: getting the same audio lockups as before.
__________________
Please don't PM me with questions that can be answered in a forum thread. Don't be an idiot.
My Gear and Reviews | My RMAA Tests | IRC: #anythingbutipod on Freenode | Last.fm | Album Art Exchange | Rockbox | Replaygain
Reply With Quote

  #300  
Old 06-02-2009, 08:54 PM
saratoga saratoga is offline
Rockbox Developer / Moderator
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3,603
Default

Mine locked up too, but it seemed to take a lot longer (maybe once per album instead of once per song). Getting closer I suppose.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 07:08 PM.