android
  #221  
Old 05-24-2009, 03:16 PM
WalkGood's Avatar
WalkGood WalkGood is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2006
Location: FL
Posts: 12,579
Default

Have you tried re-installing the OF?
__________________
WalkGood,
Ramón

abi >> | Forum Rules | Glossary | Why Rockbox | FLAC or MP3? | irc
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #222  
Old 05-24-2009, 03:16 PM
Alohamora Alohamora is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 89
Default

Quote:
Originally Posted by boreas View Post
i did what you told.now only the blue wheel is lit and the screen is dead....

is it because of msc??i was using msc for the sansasticplaylist program.but i deleted the program and m3u files beforehand.
Will it show up as a drive when you connect it to the PC? If so, try to reformat it. If not, try holding the power switch up for 15 or 20 seconds to see if it will reset.
Reply With Quote

  #223  
Old 05-24-2009, 03:19 PM
boreas's Avatar
boreas boreas is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Location: Turkey
Posts: 23
Default

it gets back to the of with the home and slider though.if it s bricked i wont be sleeping tonite
__________________
SANSA SAY WE ALL
Clip 2GB Black (RockBoxed)
Sennheiser
CX 200 Street II
Reply With Quote

  #224  
Old 05-24-2009, 03:20 PM
no9's Avatar
no9 no9 is offline
Moderator
 
Join Date: Jul 2008
Location: West Michigan
Posts: 1,098
Default

boreas as long as you are sure you have a V1, I would just refirmware with 1.01.32 http://www.anythingbutipod.com/forum...ad.php?t=22669
__________________
Cowon S9,Sansa Clip+,
Sansa Fuze,Westone UM2,Altec Lansing UHP336
Reply With Quote

  #225  
Old 05-24-2009, 03:22 PM
WalkGood's Avatar
WalkGood WalkGood is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2006
Location: FL
Posts: 12,579
Default

Quote:
Originally Posted by boreas View Post
it gets back to the of with the home and slider though.if it s bricked i wont be sleeping tonite
Well, if you can get it back to the OF, connect it and look for the files that you added, remove them and disco/reboot. You might have to refirmware, but sounds like your ok.
__________________
WalkGood,
Ramón

abi >> | Forum Rules | Glossary | Why Rockbox | FLAC or MP3? | irc
Reply With Quote

  #226  
Old 05-24-2009, 03:25 PM
boreas's Avatar
boreas boreas is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Location: Turkey
Posts: 23
Default

when ever i plug it in i see the drive and as i said home&slider brings the of but then when i reboot just the bluewheel is lit.a couple of times i guess the screen showed somethnig like the rockbox logo or partialy i mean it was to quick as if it cant load.then when i press the wheel lights up and that all.slider works to turn it off.yes i have a v1.thank u guys for your instant replies.
__________________
SANSA SAY WE ALL
Clip 2GB Black (RockBoxed)
Sennheiser
CX 200 Street II
Reply With Quote

  #227  
Old 05-24-2009, 03:28 PM
no9's Avatar
no9 no9 is offline
Moderator
 
Join Date: Jul 2008
Location: West Michigan
Posts: 1,098
Default

If you can boot up to the original FW then you don't have a bricked player. Perhaps you need to wait for a finished version before attempting this because at this rate you will brick it soon. The RockBox port for the v1 clip is not officially ready, take notice that you are taking your players life into your own hands.
__________________
Cowon S9,Sansa Clip+,
Sansa Fuze,Westone UM2,Altec Lansing UHP336
Reply With Quote

  #228  
Old 05-24-2009, 03:37 PM
boreas's Avatar
boreas boreas is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Location: Turkey
Posts: 23
Default

yeah i am aware of that but i couldnt resist.and no more trying till the official one comes up.but really wonder what went wrong.it is ok now after reinstalling the OF.but my clip doesnt have a radio but this firmware has fm on the menu.can i find it on the sansa site for the no radio version?


EDITh i ve just read a post from dfkt about naming the bin a300e.bin which gets rid of the fm.

thank u so much guys

EDIT:when i plugged it in to make it no radio i saw the .rockbox file in the root directory again.it should have been gone right??
__________________
SANSA SAY WE ALL
Clip 2GB Black (RockBoxed)
Sennheiser
CX 200 Street II

Last edited by boreas; 05-24-2009 at 03:47 PM.
Reply With Quote

  #229  
Old 05-24-2009, 03:41 PM
WalkGood's Avatar
WalkGood WalkGood is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2006
Location: FL
Posts: 12,579
Default

According to a very good friend *cough* advcomp2019, the eu fw v1 has without radio, I didn't know. But if you use the eu fw, you will have the volume limited too.
__________________
WalkGood,
Ramón

abi >> | Forum Rules | Glossary | Why Rockbox | FLAC or MP3? | irc
Reply With Quote

  #230  
Old 05-24-2009, 03:41 PM
BXCracer's Avatar
BXCracer BXCracer is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Lithuania
Posts: 20
Default

Quote:
Originally Posted by boreas View Post
yeah i am aware of that but i couldnt resist.and no more trying till the official one comes up.but really wonder what went wrong.it is ok now after reinstalling the OF.but my clip doesnt have a radio but this firmware has fm on the menu.can i find it on the sansa site for the no radio version?
I don't think that there is no FM version of the clip. Is it ? Well about the rockbox troubles you had. You sure you have V1 clip ? Maybe you place .rockbox directory in the wrong place? Did it show something like firmware file not found ?

Now that I think about it. If it's really a clip without FM, maybe it has some different hardware that is incompatible with the Rockbox
__________________
Dap: Sansa clip 4gb V1 (Rockbox)
Phones: JVC Air Cushion fx66, JVC Marshmallow fx34

Last edited by BXCracer; 05-24-2009 at 03:47 PM.
Reply With Quote

  #231  
Old 05-24-2009, 04:31 PM
pros1n's Avatar
pros1n pros1n is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Vancouver, BC
Posts: 273
Default

Quote:
Originally Posted by WalkGood View Post
pros1n try holding down the home button while booting, that will boot to OF.
Thanks I got it, but it's frozen on the sansa sign for a bit and than everything is fine

For people interested in rockbox: I would recommend you guys not to risk it at all, unless you know what your doing. Wait till the official release. It shouldn't be too long till there's a stable version of rockbox.
__________________
MP3: Rockbox'd Clip
IEM: PL21, RE0
Reply With Quote

  #232  
Old 05-24-2009, 05:19 PM
boreas's Avatar
boreas boreas is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Location: Turkey
Posts: 23
Default

Quote:
Originally Posted by BXCracer View Post
I don't think that there is no FM version of the clip. Is it ? Well about the rockbox troubles you had. You sure you have V1 clip ? Maybe you place .rockbox directory in the wrong place? Did it show something like firmware file not found ?

Now that I think about it. If it's really a clip without FM, maybe it has some different hardware that is incompatible with the Rockbox
yes it is V1.i placed the .rockbox in the root.and nothing came up saying file not found.and yes it doesnt have a radio.clips here are sold both with radio and without radio.i didnt know about the volume thingy though but i ll try it someother time.by the way European version wont say goodbye when it is turned off
as of now i let my little fella rest a while cause he had a rough day
__________________
SANSA SAY WE ALL
Clip 2GB Black (RockBoxed)
Sennheiser
CX 200 Street II
Reply With Quote

  #233  
Old 05-24-2009, 05:25 PM
kredig's Avatar
kredig kredig is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Berlin
Posts: 505
Default

i have the same problem. i tried to upgrade it as it is described... but when i turn on the clip it says "loading firmware" and beneath "file not found"
Reply With Quote

  #234  
Old 05-24-2009, 05:27 PM
saratoga saratoga is offline
Rockbox Developer / Moderator
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3,608
Default

Quote:
Originally Posted by boreas View Post
yes it is V1.i placed the .rockbox in the root.and nothing came up saying file not found.
That message means you didn't extract the .rockbox folder into the root correctly.

Anyway, if you're having that much trouble unzipping stuff, maybe you should just wait for the automatic installer to be updated.

Edit: Unless you meant to say that you didn't get that message, then I don't know. I can't really understand what you're saying.
Reply With Quote

  #235  
Old 05-24-2009, 05:29 PM
WalkGood's Avatar
WalkGood WalkGood is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2006
Location: FL
Posts: 12,579
Default

Quote:
Originally Posted by pros1n View Post
Thanks I got it, but it's frozen on the sansa sign for a bit and than everything is fine

For people interested in rockbox: I would recommend you guys not to risk it at all, unless you know what your doing. Wait till the official release. It shouldn't be too long till there's a stable version of rockbox.
Not sure about the quality of your build, I can say these things:
  • No issue booting either way, OF or rockbox smoothly
  • No more glitches with last 3 builds, can play music for hours
  • No issue with freezing unless I’m fiddling way too much, but I can still play games & listen to tunes without freezing
  • EQ and other features work fine
  • I’ve been a happy camper for a while now
I agree iwth you that most shouldn't try unless they're willing to brick their player, it's still possible untill they finish and officially release it.
__________________
WalkGood,
Ramón

abi >> | Forum Rules | Glossary | Why Rockbox | FLAC or MP3? | irc
Reply With Quote

  #236  
Old 05-24-2009, 05:36 PM
uggz24 uggz24 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 9
Default

I installed it but when I try to turn on the clip it says firmware not found, then it will just turn off, please help me.
thank you in advance guys
Reply With Quote

  #237  
Old 05-24-2009, 05:40 PM
kredig's Avatar
kredig kredig is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Berlin
Posts: 505
Default

i put it in the root directionary correctly and i unzipped it but it is still saying "file not found".
maybe i'll have to be patient then -.-*
Reply With Quote

  #238  
Old 05-24-2009, 05:46 PM
uggz24 uggz24 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 9
Default

anymore ppl having this problem?
Reply With Quote

  #239  
Old 05-24-2009, 06:01 PM
saratoga saratoga is offline
Rockbox Developer / Moderator
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3,608
Default

Quote:
Originally Posted by uggz24 View Post
I installed it but when I try to turn on the clip it says firmware not found, then it will just turn off, please help me.
thank you in advance guys
That message means you didn't extract the .rockbox folder into the root correctly. What files and folders are on the root of your sansa?
Reply With Quote

  #240  
Old 05-24-2009, 06:04 PM
uggz24 uggz24 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 9
Default

I have 7 folders in the root audiobooks, music, playlist, podcast, record, service and .rockbox
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 03:15 AM.