android
  #1  
Old 11-20-2008, 11:53 AM
hawkshot's Avatar
hawkshot hawkshot is offline
Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 129
Default Gapless isn't working anymore w/3.1

Gapless appears to not work with the 3.1 update.

I just listened to Space Intro ->> Fly like an eagle By the steve miller band
noticeable gap!
Unbearable! (Okay so I have lived with it before)

Anyone else having the problem? It may only be on Zune 80's
__________________
You don't have to fight the monster, at first you can run away. Later on you can blind it causing it to fall off the balcony. When the opportunity arrives, push it off the bridge. If you have time, you can even put the beast out of its misery.
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 11-20-2008, 12:14 PM
Cruleworld's Avatar
Cruleworld Cruleworld is offline
Zune Moderator
 
Join Date: Dec 2006
Location: In a secluded cave
Posts: 2,728
Default

it only works if the tracks themselves don't have a gap at the end of the track or the beginning, so it is most likely the track and not the firmware.
__________________
Players: Zune 30GB (Music), iPod Touch 8GB 2g (Apps/Podcasts), Zune HD 32GB (sold to brother)
Reply With Quote

  #3  
Old 11-20-2008, 12:30 PM
hawkshot's Avatar
hawkshot hawkshot is offline
Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 129
Default

It never had a gap before.
__________________
You don't have to fight the monster, at first you can run away. Later on you can blind it causing it to fall off the balcony. When the opportunity arrives, push it off the bridge. If you have time, you can even put the beast out of its misery.
Reply With Quote

  #4  
Old 11-20-2008, 03:42 PM
Machiventa's Avatar
Machiventa Machiventa is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 886
Default

I can confirm that gapless still works with 3.1 - not sure why yours isn't.
__________________
DILLA BANGED MY WIFE
Reply With Quote

  #5  
Old 11-20-2008, 09:35 PM
hawkshot's Avatar
hawkshot hawkshot is offline
Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 129
Default

On the zune forums there is at least one other person experiencing the same thing. So at least I ain't crazy.

Machiventa, bit rate/file format did you test it with?

I tested the same files AAC@128 on my zune 80 running 3.1 (was not gapless) and my father's zune 30 running 3.0 (was gapless)
__________________
You don't have to fight the monster, at first you can run away. Later on you can blind it causing it to fall off the balcony. When the opportunity arrives, push it off the bridge. If you have time, you can even put the beast out of its misery.
Reply With Quote

  #6  
Old 11-21-2008, 02:11 AM
DaveMac-MS DaveMac-MS is offline
Buddy
 
Join Date: Jun 2006
Location: Kirkland, WA
Posts: 1,482
Default

Hey Hawkshot - can you email me at davemac@microsoft.com, and give me some more information on what you're seeing?

Cheers, Dave.
Reply With Quote

  #7  
Old 11-22-2008, 11:53 AM
Machiventa's Avatar
Machiventa Machiventa is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 886
Default

It's good to see the Zune team members view this forum and take our experiences seriously to improve the Zune software/firmware.
__________________
DILLA BANGED MY WIFE
Reply With Quote

  #8  
Old 11-24-2008, 09:04 AM
lokimotive lokimotive is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 1
Default

I'm having the same issue. Prior to the upgrade it was never a problem with any MP3s but since I upgraded there is a noticeable gap (half a second?) in the playback. And man is it annoying, mostly because it wasn't a problem before.

I could describe in more detail the characteristics of the MP3s that are having this problem but I'm away from my home computer right now and don't have access to the properties of the files. Also, it doesn't seem to make a difference which files they are.

At least it's nice to know I'm not crazy.
Reply With Quote

  #9  
Old 11-24-2008, 09:21 AM
The DarkSide's Avatar
The DarkSide The DarkSide is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Qns Vlg, NYC
Posts: 16,054
Default

Actually, I've had a few gaps w/a few cd's myself. The 1's I noticed a problem w/lately are Pink Floyd's Dark Side Of The Moon, & The Wall CD 1 & 2.
Reply With Quote

  #10  
Old 11-24-2008, 12:48 PM
DaveMac-MS DaveMac-MS is offline
Buddy
 
Join Date: Jun 2006
Location: Kirkland, WA
Posts: 1,482
Default

Thanks for the reports guys. I've fed this information back to our development team, and we'll investigate.

Cheers, Dave.
Reply With Quote

  #11  
Old 11-24-2008, 06:55 PM
hawkshot's Avatar
hawkshot hawkshot is offline
Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 129
Default

Thanks DaveMac-MS!
__________________
You don't have to fight the monster, at first you can run away. Later on you can blind it causing it to fall off the balcony. When the opportunity arrives, push it off the bridge. If you have time, you can even put the beast out of its misery.
Reply With Quote

  #12  
Old 11-25-2008, 01:48 PM
Machiventa's Avatar
Machiventa Machiventa is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 886
Default

Hmmm I just tested Dark Side Of The Moon downloaded from the Marketplace and there are NO gaps at all... perfect transition. I'm not saying you guys are lying at all I'm just saying it appears to be certain players and/or the song formats (I guess?). Pretty strange. I hope the Zune team figures it out.
__________________
DILLA BANGED MY WIFE
Reply With Quote

  #13  
Old 12-29-2008, 11:49 PM
Terath's Avatar
Terath Terath is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 19
Default

I've heard of this bug once are twice before...you might want to try doing a firmware repair:
Connect the Zune
Go to Settings in the software
Click Device
Click Device Update on the left section
Click the Install Games button
__________________
-Locke, Zune Boards Senior Editor
Zune 30, HD 64 Owner
Reply With Quote

  #14  
Old 01-20-2009, 11:59 AM
Slafk Slafk is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 2
Default

Hello,

I bought a ZUNE 4 Gb 2nd generation for the gapless feature. I updated the firmware to 3.1(50). Now, There is no gap between first and second track, but after gapless doesn't work.

I'm very disappointed.

I'm waiting for a fix. Does anyone know if Microsoft is working on this bug?

Thank you
Reply With Quote

  #15  
Old 01-20-2009, 12:06 PM
Cruleworld's Avatar
Cruleworld Cruleworld is offline
Zune Moderator
 
Join Date: Dec 2006
Location: In a secluded cave
Posts: 2,728
Default

It is not a bug, make sure that they have no extra silence at the end of the track. If they have any at all it won't work.
Reply With Quote

  #16  
Old 01-20-2009, 02:52 PM
Slafk Slafk is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 2
Default

Hi,

I'm sorry, but it's a bug and my Zune is not broken. I listen the same tracks with Zune's software, XMPlay, Media player or my Sansa with rockbox and I have no gap.

I found on the Zune's forum there were threads on this issue. But there is no solution and there is no updated of the Firmware.

Well, I think it's a case for a refund.

Thank you very much for your answer.

Best regard
Reply With Quote

  #17  
Old 01-20-2009, 03:47 PM
Cruleworld's Avatar
Cruleworld Cruleworld is offline
Zune Moderator
 
Join Date: Dec 2006
Location: In a secluded cave
Posts: 2,728
Default

I was not implying that anything was wrong with your zune device. I was just telling you to check the file. I had no way of knowing that you had checked the file in other places. I'm sorry for your problems, but I cannot help you an further.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 05:01 PM.