android
  #1  
Old 10-22-2008, 06:40 AM
samsungblue samsungblue is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 4
Default EmoDio & wierd aspect ratio

I've got a new P2 which works great but the supplied software EmoDio squashes the widescreen video as if it is intended for a 4:3 screen and adds black bars to the sides. The aspect is correct in the EmoDio options for widescreen and there is no option to change it anyway so there must be a good reason for it. Oddly enough if I convert the captured widescreen mpg (from PC based tv tuner) to avi with a different program the EmoDio can then convert that avi to svi correctly so that it retains the widescreen aspect. The original mpg is widescreen and plays as such in WMP, PowerDVD etc so what is EmoDio trying to do with it? At the moment I'm converting to avi using 3rd party software which will play in the P2 so it's not a huge problem but it annoys me that EmoDio is doing this when it's the supplied software. Anyone else come across this problem? BTW - p2 is running latest firmware & EmoDio is the latest update.
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 10-22-2008, 12:23 PM
rearview rearview is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 119
Default

Quote:
Originally Posted by samsungblue View Post
Oddly enough if I convert the captured widescreen mpg (from PC based tv tuner) to avi with a different program the EmoDio can then convert that avi to svi...
wow that's a lot of steps.

http://www.anythingbutipod.com/forum...ad.php?t=34592
see if that works for you.
__________________
Scrubs:

Snoop Dogg Intern- Where my hoes at?
J.D.- I haven't seen them.
Reply With Quote

  #3  
Old 10-24-2008, 03:19 AM
samsungblue samsungblue is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 4
Default

Quote:
Originally Posted by rearview View Post
wow that's a lot of steps.

http://www.anythingbutipod.com/forum...ad.php?t=34592
see if that works for you.
Well it probably would but I just want EmoDio to do what it's supposed to do. I'm use AVS video converter instead and it's fine so it's not really a big deal but I can't understand how Sansung would ship software that seems to have a bug (at least in my setup).
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 08:39 AM.