android
  #1  
Old 09-29-2008, 11:27 AM
maybeofftopic365 maybeofftopic365 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 11
Help Playlists

my zen X-Fi is having an issue. Anytime i try to find a song by album, when i get to the album it says that there are "no tracks in this category" even though they are on the player, and when i find them in the "all tracks" section the album title is listed. Curiously, this only happens with the first album on each artist page. If the artist has more than one album, the second, third, etc. albums are fine. I transferred the songs using realplayer. What's going on, and how do I fix it?

also, i tried just pressing play when it gets to the artist, and it plays a song without any screen it just says "press play to play music"

Last edited by BobbyRS; 10-01-2008 at 08:57 AM.
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 10-08-2008, 02:06 PM
mabes10 mabes10 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 84
Default quick question re playlists

Lets say I get a 32 GB player and fill it with music. I then create a playlist (I use JRiver but it creates standard playlists like WMP etc) which uses songs that are already on the player. A 2nd copy of the songs will not be made, correct? In other words I could create an unlimited number of playlists using the songs on the player.
Reply With Quote

  #3  
Old 10-11-2008, 01:59 PM
g2-jet g2-jet is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 2
Default Zen X-Fi Add to Auto Playlists w/WMP 10

Set-up my Zen-X-Fi 32 gb player to auto synch playlists. Playlists were flawlessly transferred to my player; "My ZEN" folder added to WMP 10 (using Windows XP Home Edition Sv Pk 3) showed all these playlists and Windows Explorer showed Zen-Media-Playlist folder had all the playlists listed. Several days later, in WMP I added 7 songs to some of the existing playlists; these changes showed in "My Zen" folder also. When I attached my player to my PC, WMP said it was verifying-this verifying went on for 12+ hours and when it got to 53% stopped. I had to disconnect my player/reset. When I reattached it to my computer, I tried to resynch the new songs. These songs showed they were synched; when I checked player they were not in the playlists, but were on the player. In WMP "My Zen" showed the added songs, BUT in Windows Explorer the "Zen-Media-Playlists" folder was now empty; none of the playlists showed anymore.
Can anyone help me fix this problem. This is my first Zen; I do enjoy it.
Reply With Quote

  #4  
Old 10-21-2008, 04:50 PM
hackswood hackswood is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Northern Ireland
Posts: 2
Default Playlist: songs add to random, wrong list

Hi - i use Centrale to manage my x-fi and have about 30 playlists. However, when i try to add a track to a playlist, selected from the dropdown menu, the song gets added to ANY other playlist, but not the one i selected

i have found a work-around. Say i want to add a track to a playlist called 'Rock' - if i rename the playlist '1 Rock', it is first in the dropdown list of playlists, then the new tracks will add to the '1 Rock' playlist. When i have finished adding tracks, i rename it 'Rock'. To add to 'Folk', i rename it '1 folk', etc. Not very handy.

I had looked into using WMP, (and might do so yet), but it doesn't recognise any of my existing playlists, and some have over 1,000 tracks on them. btw, the problem about new tracks going to the wrong playlist happens for playlists with few songs (say 12), as well as those with lots f songs.

Anyone know of a fix? Should i just start using WMP, and recreate my playlists - it would be a bit of pain, but not unthinkable, as they were fairly quick to put together. Thanks
Reply With Quote

  #5  
Old 10-21-2008, 04:55 PM
durian durian is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: sussex uk
Posts: 26
Default

On a personal note, I avoid WMP at EVERY OPPORTUNITY. it sucks.
Reply With Quote

  #6  
Old 10-30-2008, 10:44 AM
mabes10 mabes10 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 84
Default

Quote:
Originally Posted by hackswood View Post
Hi - i use Centrale to manage my x-fi and have about 30 playlists. However, when i try to add a track to a playlist, selected from the dropdown menu, the song gets added to ANY other playlist, but not the one i selected

i have found a work-around. Say i want to add a track to a playlist called 'Rock' - if i rename the playlist '1 Rock', it is first in the dropdown list of playlists, then the new tracks will add to the '1 Rock' playlist. When i have finished adding tracks, i rename it 'Rock'. To add to 'Folk', i rename it '1 folk', etc. Not very handy.

I had looked into using WMP, (and might do so yet), but it doesn't recognise any of my existing playlists, and some have over 1,000 tracks on them. btw, the problem about new tracks going to the wrong playlist happens for playlists with few songs (say 12), as well as those with lots f songs.

Anyone know of a fix? Should i just start using WMP, and recreate my playlists - it would be a bit of pain, but not unthinkable, as they were fairly quick to put together. Thanks

Get JRiver Media Jukebox, free and much better than WMP or iTunes. It might be able to import your existing playlists depending on what format they are. But you can recreate them or create new ones that are much more flexible and contain almost any criteria you want. One example - rock songs rated higher than 4 stars recorded between 1960 and 1970 that do not include any Beatles or the album Highway 61 by Dylan.
Reply With Quote

  #7  
Old 10-31-2008, 12:29 PM
BobbyRS's Avatar
BobbyRS BobbyRS is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: USA
Posts: 6,575
Default

You also may want to check out MediaMonkey. Good luck!
__________________
.
~Light travels faster than sound, which is why some people appear to be bright until they speak~

Zen FAQ
Reply With Quote

  #8  
Old 11-14-2008, 03:24 PM
Adamw94 Adamw94 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 1
Default Problems with playlists (x-fi 16gb)

Im having problems working out how the playlists work, i can add one song using, "save as playlist" but can't seem to add any more songs to it,

can anyone help?
Reply With Quote

  #9  
Old 11-14-2008, 11:10 PM
BobbyRS's Avatar
BobbyRS BobbyRS is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: USA
Posts: 6,575
Default

Welcome Adamw94.

Merged with existing Playlist thread.
__________________
.
~Light travels faster than sound, which is why some people appear to be bright until they speak~

Zen FAQ
Reply With Quote

  #10  
Old 12-27-2008, 03:39 AM
MrWafflesMonster's Avatar
MrWafflesMonster MrWafflesMonster is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: Wellington, New Zealand
Posts: 8
Default

Quote:
Originally Posted by maybeofftopic365 View Post
my zen X-Fi is having an issue. Anytime i try to find a song by album, when i get to the album it says that there are "no tracks in this category" even though they are on the player, and when i find them in the "all tracks" section the album title is listed. Curiously, this only happens with the first album on each artist page. If the artist has more than one album, the second, third, etc. albums are fine. I transferred the songs using realplayer. What's going on, and how do I fix it?

also, i tried just pressing play when it gets to the artist, and it plays a song without any screen it just says "press play to play music"
I had something similar happen..try using the 'view tracks' function
__________________
White 30GB Creative Zen Vision M (Deceased), Black 30GB Creative Zen Vision M, Black 30GB Ipod Video (deceased), Sandisk Sansa c140
Reply With Quote

  #11  
Old 12-27-2008, 10:28 AM
BobbyRS's Avatar
BobbyRS BobbyRS is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: USA
Posts: 6,575
Default

Quote:
Originally Posted by Adamw94 View Post
Im having problems working out how the playlists work, i can add one song using, "save as playlist" but can't seem to add any more songs to it,

can anyone help?
Give this a read to see if it helps.
__________________
.
~Light travels faster than sound, which is why some people appear to be bright until they speak~

Zen FAQ
Reply With Quote

Reply

Tags
add, playlist, playlists, save

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 03:14 PM.