android
  #1  
Old 05-28-2008, 07:24 PM
iff2mastamatt iff2mastamatt is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Somewhere Over the Rainbow
Posts: 352
Default The Official Samsung P2 bugs thread

I created this thread for anyone who wants to share any bugs they have encountered on their P2. Please list the firmware # (4.05, 4.13, and etc.), USB mode (MTP or UMS), along with the current region firmware you are running (KR; US; BB; FR; EU). This thread was not made for complaints regarding the P2, but rather for anyone who has dicovered any glitches worthy of sharing.

More bugs fixed in v5.10

http://www.anythingbutipod.com/forum...ad.php?t=34266


Last edited by iff2mastamatt; 09-18-2008 at 09:00 PM.
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 05-28-2008, 08:08 PM
death__machine death__machine is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: India
Posts: 558
Default

With my Nokia 5700 Xpressmusic, there has often been connectivity problems with bluetooth, sometimes I can make a call from the P2 and sometimes I get errors. Sometimes I can recieve calls, but the voice is scrambled.
This problem stayed, no matter what update arrived, so I would rather call it Nokia's problem and not P2s problem.
So what I mean to say is that some mobiles may not make a good pair with the P2 while some will.
I had a RAZR2 V8 for a while and it paired with my P2 successfully, but when I try to connect them, gives me some error..



With my W910(got a new mobile ) the connectivity has been as smooth as the smoothest thing on earth.


And btw afaik, the region of my P2 when it arrived was WA.

And this isnt an official thread until a mod makes it one(I hope so, we really need this kind of a thread, even I thought of creating one some time back, but I have memory problems...)
__________________
Samsung P2 8GB black>Sennheiser PX100
Want an SDK for the Samsung YP-P2? Vote here
Reply With Quote

  #3  
Old 05-28-2008, 08:40 PM
sassafras's Avatar
sassafras sassafras is offline
Samsung Moderator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Everywhere
Posts: 1,590
Default

We'll see if it goes anywhere before it gets a sticky
__________________
"Changed my mind so much I cant even trust it
My mind changed me so much I cant even trust myself"
Reply With Quote

  #4  
Old 05-29-2008, 07:41 AM
ivanchich ivanchich is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 22
Default

my text reader hasnt worked since I got second blue wave.
Reply With Quote

  #5  
Old 05-29-2008, 07:46 AM
death__machine death__machine is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: India
Posts: 558
Default

Tried the 3rd Bluewave?
__________________
Samsung P2 8GB black>Sennheiser PX100
Want an SDK for the Samsung YP-P2? Vote here
Reply With Quote

  #6  
Old 05-29-2008, 07:50 AM
Tekker's Avatar
Tekker Tekker is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: TCC7801
Posts: 38
Default

Some Pictures have no preview, but i can see it full.
KR 4.13 UMS
Attached Images
File Type: jpg Bild 0058.jpg (26.9 KB, 103 views)
Reply With Quote

  #7  
Old 05-29-2008, 12:52 PM
Itt's Avatar
Itt Itt is offline
Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: USA
Posts: 128
Default

Quote:
Originally Posted by Tekker View Post
Some Pictures have no preview, but i can see it full.
KR 4.13 UMS
For this to work, the pictures need to be saved with embedded thumbnails. That is why some are working for you and some not. Find a graphics program that has the option to save with thumbnails (I use Gimp), open the files and re-save them with this option turned on.
Reply With Quote

  #8  
Old 05-29-2008, 03:29 PM
Tekker's Avatar
Tekker Tekker is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: TCC7801
Posts: 38
Default

Quote:
Originally Posted by Itt View Post
For this to work, the pictures need to be saved with embedded thumbnails. That is why some are working for you and some not. Find a graphics program that has the option to save with thumbnails (I use Gimp), open the files and re-save them with this option turned on.
but the same pictures has got on my phone a preview.
My phone reduced the pictures to a preview without a thumbnail.
for me is that a simple bug and this can be fixed.
because why should the P2 the pictures can not reduce?
Reply With Quote

  #9  
Old 05-29-2008, 05:07 PM
death__machine death__machine is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: India
Posts: 558
Default

I've heard that when you transfer photos with SMS, they get a thumbnail...
__________________
Samsung P2 8GB black>Sennheiser PX100
Want an SDK for the Samsung YP-P2? Vote here
Reply With Quote

  #10  
Old 05-29-2008, 05:30 PM
BestofWest BestofWest is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 223
Default

Death is exactly right just put all your photo's on sms and transfer them back to your p2. Then they will all have thumbnails.
__________________
LOADING PLEASE WAIT...
Reply With Quote

  #11  
Old 05-29-2008, 06:17 PM
Tekker's Avatar
Tekker Tekker is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: TCC7801
Posts: 38
Default

thus. I have 6 images. the weigh 2.06 MB
I want these images proportionally 100% and the quality must be 100%.
after convert these pictures 3.51 MB
So does the trumbnail & co. now 1.45 MB. ^^
and there are now only 6 images. at 200 images will be lots of wasted space. even for nothing.
the memory must therefore turn to suffer. it is better if these pictures simply be reduced. preserves the memory.
and it is not so cumbersome.
is also an UMS unit. and SMS, I can not in any PC from my friends. ^^
trumbnails these are useless and cumbersome. should be reduced.
you can say what you want. and pictures in the preview, there is also a need not really great programming.
Reply With Quote

  #12  
Old 05-30-2008, 03:45 PM
ivanchich ivanchich is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 22
Default

it seems everybody lost themes after they got BW4.(me to)
Reply With Quote

  #13  
Old 05-30-2008, 03:49 PM
johnboy's Avatar
johnboy johnboy is offline
Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 387
Default

yea no themes... plus when i updated my firmware for the first time it said that update resource file.. after that i copied the files again in my p2 and it worked (phew! that was close)

they show subway map in games (WTF??) and in prime pack (where it should be)

thatz a bug...

and i thought we could setup password for individual files but itz for the whole player... samsung took the easy way out.... c'mon samsung stop slacking

using version 5.05

Last edited by johnboy; 05-30-2008 at 04:41 PM.
Reply With Quote

  #14  
Old 05-30-2008, 04:18 PM
Hypnorino's Avatar
Hypnorino Hypnorino is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Glorious Nation of Kazakhstan
Posts: 220
Default

Quote:
Originally Posted by Tekker View Post
Some Pictures have no preview, but i can see it full.
KR 4.13 UMS
it has to do with compression method of jpeg. you've prolly saved your jepgs with Progressive Compression method enabled. try disabling it in your fave picture editor.
Reply With Quote

  #15  
Old 06-26-2008, 08:34 AM
Kikanue's Avatar
Kikanue Kikanue is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Canada
Posts: 34
Default

P2 White - Firmware US 5.05 - MTP USB Recognition

I have found that none of the 'myDNSE' files that I have transferred work. When trying to change the DNSE, it just says 'no file found'.

The Subway Map - What a waste of space. It is listed in the Games?!? It does not work and from what I have heard, you are better off looking at a 2 year olds impression of a map made from finger paint.

I have never believed in worrying in the little things, therefore, I just simply ignore these 2 features and use the other great ones that do work!
__________________
Current:
White Samsung P2 4GB - Firmware Bluewave 5.08 KR
JVC Gummy Earbuds
Old:
Creative Zen V 1GB - Creative EP-480 Earbuds
Reply With Quote

  #16  
Old 06-27-2008, 12:42 PM
MrGroover MrGroover is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 131
Default

Actually, as stated somewhere before, the subway maps are out of date, but they are usable... You can zoom into the map (double tap) and even get additional info for some POI.

One thing I noticed when I left the subway map program: The Music was over (album was finished, and the P2 would have switched off eventually, was already finished, when I opened the subway map), but when I left the subway program, music started again...

And another bug: The volume indicator sometimes remains on the screen and is only faded a little. It happenes often, when the lock is set to screen only. Sometimes, even restarting the P2 does not help, the volume indicater is still visible...
Reply With Quote

  #17  
Old 06-27-2008, 01:40 PM
juggleboy711 juggleboy711 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 226
Default

Not really a bug just very annoying. When on shuffle, boh forward and back are shuffle. There is no way to switch to the previous song without going through lists. I's annoying when a new song is started and i can't simply go back.
__________________
If Samsung and it's consumers worked together, we could run circles around the Ipod Touch.

SDK!!!!!
Reply With Quote

  #18  
Old 06-27-2008, 02:57 PM
iff2mastamatt iff2mastamatt is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Somewhere Over the Rainbow
Posts: 352
Default

Quote:
Originally Posted by juggleboy711 View Post
Not really a bug just very annoying. When on shuffle, boh forward and back are shuffle. There is no way to switch to the previous song without going through lists. I's annoying when a new song is started and i can't simply go back.
I agree. From what I have learned, the P2 seems to function on memorization. Everything it displays is mechanical. For example, when ever you scroll through a menu, such as your library of songs, the same 8 titles are displayed in that section. This isn't a bug, but rather an example of one of the P2's idiosyncrasies.
Reply With Quote

  #19  
Old 07-05-2008, 01:33 AM
incers incers is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 16
Default

i cant connect via bluetooth with other mobile phone, it recognize my phone, whenever it ried to trnasfer my with other phone, bluetooth icon for p2 doesnt appear
Reply With Quote

  #20  
Old 07-05-2008, 08:20 AM
Exsecrabilus Exsecrabilus is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 32
Default

Quote:
Originally Posted by BestofWest View Post
Death is exactly right just put all your photo's on sms and transfer them back to your p2. Then they will all have thumbnails.
Will the same thing happen with EmoDio?
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 09:20 PM.