android
Go Back   abi>>forums > MP3 Players By Brand > Samsung > Samsung P2 > Samsung P2 BlueWave Firmware

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #81  
Old 07-07-2008, 10:00 PM
sotodefonk sotodefonk is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 66
Default

Device Serial Number Type : SN_NOT_EXIST
Device Serial Number : NOT EXIST
Device Hidden Size : -1 pages

Those lines doesn't look too good for me... maybe your NAND memory is damaged, that's why it doesnt find a Serial number....

Try another PC, if the problems persists, try with samsung directly....
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #82  
Old 07-07-2008, 10:14 PM
leesh048 leesh048 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 1
Default stck on step 10

My computer wouldn't recognize my p2!!
it says update str file when i plug it in, or try 2 turn it on....!

HELP?
Reply With Quote

  #83  
Old 07-08-2008, 09:34 PM
sotodefonk sotodefonk is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 66
Default

try another PC or another USB port. and follow the steps again
Reply With Quote

  #84  
Old 07-17-2008, 01:39 AM
sutimcon91 sutimcon91 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 4
Default

good work dude , thankx alot
Reply With Quote

  #85  
Old 08-01-2008, 11:49 PM
psycosquirrel789 psycosquirrel789 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1
Default

Thank You Soooooo Much!!!!!!!
Reply With Quote

  #86  
Old 08-05-2008, 02:57 PM
mehdann1 mehdann1 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 8
Default

im still stuck on step 4....
when i try to enter in the vtcdrv.sys through the new found hardware i cant find the file to install it
Reply With Quote

  #87  
Old 08-06-2008, 01:32 AM
sotodefonk sotodefonk is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 66
Default

you have to select it manually, it is on the attached zip of the FDWN
Reply With Quote

  #88  
Old 08-07-2008, 11:19 PM
wasuptym wasuptym is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1
Default

Im getting an error saying"

-------- TARGET DEVICE INFORMATION ---------
Device Type : NAND Drive
Device Serial Number Type : SN_VALID_32
Device Serial Number : [ 023060C700095822B637958BF0049F16]
Device Hidden Size : 202240 pages
Device SDRAM Configuration Value : 0x22E92010



[INFO] Rom file consists of 1 number of images

[INFO] Image No.1 : 2647032 bytes, Default Target


[INFO] START of Writing Image No. 1

[ERROR] CFWDNDlg::OnBnClickedBtnWriteFirmware : ’B


and the writing failed...
any help?
Reply With Quote

  #89  
Old 08-08-2008, 10:32 AM
mehdann1 mehdann1 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 8
Default

after i finished pressing "ok" (after writing)
i pulled out the p2 and tried to turn it on, but it doesn't turn on

i installed a driver /// when i go to device manager, i scroll down to the ubs controllers *double click*
and i see "telechips firmware download driver"

when i check for properties it says under "device status"

This device is working properly.

If you are having problems with this device, click Troubleshoot to start the troubleshooter.

but when i take out the p2 from the usb port, it doesnt turn on....

Last edited by mehdann1; 08-09-2008 at 01:25 AM.
Reply With Quote

  #90  
Old 08-09-2008, 08:04 PM
Irllyneedhelpyo Irllyneedhelpyo is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 14
Default

if you do this for t10, would all the instructions be the same?
Reply With Quote

  #91  
Old 08-09-2008, 08:38 PM
Irllyneedhelpyo Irllyneedhelpyo is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 14
Default

and does these instructions work for the best buy firmware? (bb 3.06 or something)
Reply With Quote

  #92  
Old 08-09-2008, 10:20 PM
sotodefonk sotodefonk is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 66
Default

Irllyneedhelpyo, yes it does, virtually it works with all of firmwares, unless somebodya explains why not.

mehdann1, check with another USB port, or using another PC. If it doesnt turn on, leave it plugged for a while, maybe you run out of battery.
Reply With Quote

  #93  
Old 08-10-2008, 04:03 AM
tillu tillu is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 7
Default

hey thats really a best job eve i gues.. !
n well im still floatin with the problem.. im jus done till the 8th step perfectly but later on when i disconnect and turn on p2 .. derz jus a glance of that screen which generally comes while updatin firmware and den flashes of to dimlight without any display.... so what shud i do now.. i ve been repeatin my these 8 steps 3 times.. and one more thing i want to bring into u r notice.. i guess my p2 has got not enough charge.. coz i ve put it for 40 mins or so.. will that affectin the process anyway
Reply With Quote

  #94  
Old 08-10-2008, 07:57 AM
tillu tillu is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 7
Default

ryt at the screen where it comes " updatin " the batt has exhausted and even if i plug in it does'nt gettin charged up..
so lemme know how to charge it at this situation........im so sorry that before doin all dis process i must've charged it properly but was helpless and was curious in fixin by P2 back.. !!
Reply With Quote

  #95  
Old 08-10-2008, 10:03 AM
tillu tillu is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 7
Default

i tried fiddlin with that.. ! i was actually usin 5.08kr.. and now i ve put 1.15 and disconnected and turned it on.. ! to which it responds sayin " please image updated !" n also.. " please update aui file " n " update STR file " now what to do with it ?
Reply With Quote

  #96  
Old 08-10-2008, 10:19 AM
tillu tillu is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 7
Default

well one thing i finilized atlast.. !!!!
Ive downloaded all de firmwares sofar existin... !! and to recover my p2 from the loopin startup screen.. for every FW the startup screen shows different msg.. !!
and for the firmware which ive been usin at present 5.08 if i write it to SDRAM again the loopin screen again continues.. !!


Ill be much obliged with u r HELP
Reply With Quote

  #97  
Old 08-11-2008, 12:46 AM
sotodefonk sotodefonk is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 66
Default

You should try not to post several times, use the edit button instead, and try to write the full words, it only makes things easy for us, I hardly understand what you said.

Im pretty much blind here because you did so much steps, but dint say where did you left it.

If you are in a loop state, then:

Try to use an old FW instead of the new beta. Follow the steps again.

The different messages you get... they appear after step No. 8? If you pass to the step 9, it should be easy, the PC will recognize it as a MTP player you just need to install the driver that is on the zip file attached to the first post. It only work on Windows Xp, some user said it works on vista too.

Please post more info about the actual status of your player, and please write it clear and use dot. Dots are you friend. .
Reply With Quote

  #98  
Old 08-11-2008, 09:40 AM
tillu tillu is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 7
Default

Im so sorry sotodefonk..!!
Im successfull till step 8 but when i turn on the p2 some crap comes just for second.,which i cant even read and tell you and it never turns on or shows some message !! this is where im different with the other problems posted here .. and if load the same firmware and write it back on p2 it shows the looping screen again..
In detail what i wanted to tell what happens to the p2 after step 8

1.If i put the 1.15 FW after disconnecting the p2 it starts showing " please image ! update " please update STR file and also AUI file.. "
2.If u put back the the FW above 4.15 the p2 starts again with the looping screen

Last edited by tillu; 08-11-2008 at 10:28 AM.
Reply With Quote

  #99  
Old 08-11-2008, 12:59 PM
mehdann1 mehdann1 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 8
Default

instead of putting the Old FW after you finish formatting, can you put the New FW instead

the reason is because i dont know where to find my old FW, when i used the FWDN the rom that i used was the newest verison i could find for the p2
so i think it is the new verison right now
Reply With Quote

  #100  
Old 08-11-2008, 01:18 PM
tillu tillu is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 7
Default

Mehdann1 .., thanks and i think u too had a same problem like mine.. even i was stucked up at step 8 and when i pull out the cable to turn it on after step 8 it doesn't turn on ..!!.
Acutally i was using 5.08 kr version earlier and when i open the 5.08FW as rom file in FWDN application the same looping thing continues after the 8th step.. and if i use the old or FW less than 5.08 after step 8 disconnecting the p2 it starts showing " please image ! update " .., "please update 'STR' file and also 'AUI' file.. "
Reply With Quote

Reply

Tags
bricked, firmware, fwdn, loop, update

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 05:33 AM.