android
  #41  
Old 02-21-2008, 06:12 PM
sassafras's Avatar
sassafras sassafras is offline
Samsung Moderator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Everywhere
Posts: 1,590
Default

They only seem to offer UMS for sale in certain regions. A few posters have reported that they bought their player in UMS mode, but this is the exception to the rule. The vast majority of users get their player in MTP mode and that's the way it's supposed to stay. All firmwares offered everywhere are exactly the same and contain the features for either mode built in to the firmware. They were smart in not making different region coded firmwares and sticking with one universal one, although it does make for a rather tedious update process when you want to change So yeah, there will never be a "UMS firmware" because there is no specific region/mode coded firmware.

In your case, I would recommend downgrading to the 1.15 firmware, then upgrading and changing to the 1.20 UMS using the guide. I know it's a pain to get another computer, but it's going to be a one time thing.
__________________
"Changed my mind so much I cant even trust it
My mind changed me so much I cant even trust myself"
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #42  
Old 02-21-2008, 06:19 PM
shaze shaze is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 5
Default Ok so...

The guide says to downgrade to 1.15, but then slowly upgrade back to the latest and greatest version (which I'm currently running).

Will staying on 1.20 keep me in UMS mode or something?
Reply With Quote

  #43  
Old 02-21-2008, 06:25 PM
sassafras's Avatar
sassafras sassafras is offline
Samsung Moderator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Everywhere
Posts: 1,590
Default

No, but once you're in UMS you shouldn't have any problem upgrading to the latest/greatest 3.15 from your home machine. I was just thinking about the time thing if you're paying for the time to use the computer or something. Upgrading without changing the config.dat file does not change your region or mode. The problem with upgrading past the 1.xx firmwares is that (at least for 2.xx) the config.dat file does not take if you try to use it with a blue wave firmware. So you have to go from 1.15 to 1.20 to get the config.dat file to take and change your mode. Once you're in UMS on 1.20 firmware, you can upgrade straight to 3.15 and it will remain UMS and you can do this from any computer.
__________________
"Changed my mind so much I cant even trust it
My mind changed me so much I cant even trust myself"
Reply With Quote

  #44  
Old 02-23-2008, 12:13 PM
defiant defiant is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 10
Default

Well, I was a little hesitant to change to UMS at first, but since the solution to fix a "bricked" P2 was released, I decided to go for it.
I followed the guide and upgraded from US MTP to EU UMS. Worked perfectly the first time. Thanks!
Reply With Quote

  #45  
Old 03-01-2008, 11:04 PM
{SavalA} {SavalA} is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 16
Default

I've got a question...

I've been thinking of changing my P2 from American MTP to Korean UMS.

Does American Samsung Media Studio support UMS P2s?
__________________
Suh-VAH-luh. Don't wear it out.
Reply With Quote

  #46  
Old 03-02-2008, 12:52 AM
sassafras's Avatar
sassafras sassafras is offline
Samsung Moderator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Everywhere
Posts: 1,590
Default

Yes.
__________________
"Changed my mind so much I cant even trust it
My mind changed me so much I cant even trust myself"
Reply With Quote

  #47  
Old 03-02-2008, 12:07 PM
{SavalA} {SavalA} is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 16
Default

Wow, thanks!

My P2 is even better in SMS as a Korean UMS! I love my P2 even more.
__________________
Suh-VAH-luh. Don't wear it out.
Reply With Quote

  #48  
Old 03-15-2008, 09:20 AM
Parman Parman is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Jackson, Ms
Posts: 2
Default

I'm trying to upgrade my firmware but It will not let me drag & drop the 2 files and WMP will not let me upgrade either. The software that came with my p2 will not either. Can someone tell me what I'm doing wrong... Thanks
Reply With Quote

  #49  
Old 03-15-2008, 08:22 PM
sassafras's Avatar
sassafras sassafras is offline
Samsung Moderator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Everywhere
Posts: 1,590
Default

Where are you trying to drag and drop them? What is the name of the folder you're putting them in, or trying to?
__________________
"Changed my mind so much I cant even trust it
My mind changed me so much I cant even trust myself"
Reply With Quote

  #50  
Old 03-20-2008, 12:53 PM
Blacklist Blacklist is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 12
Default

download link on firmware not work
Reply With Quote

  #51  
Old 03-20-2008, 01:19 PM
dapitbull's Avatar
dapitbull dapitbull is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 42
Default

Which firmware are you looking for? I have them all on my pc and can upload the one you want. By the way what link are you trying to use? The one's sassafras posted download just fine.
Reply With Quote

  #52  
Old 03-20-2008, 02:49 PM
Blacklist Blacklist is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 12
Default

this link from first page not work
Version 1.15
Version 1.20
Current Firmware
Reply With Quote

  #53  
Old 03-20-2008, 03:19 PM
dapitbull's Avatar
dapitbull dapitbull is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 42
Default

What do you mean? The links in your post even work. When you click them an explorer window pops up briefly then opens a window with options "open, save or cancel"
Reply With Quote

  #54  
Old 03-20-2008, 03:37 PM
Blacklist Blacklist is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 12
Default

no work for me in ie or firefox or another pc...
Reply With Quote

  #55  
Old 03-20-2008, 03:40 PM
dapitbull's Avatar
dapitbull dapitbull is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 42
Default

that's weird. Anyways which versions do you want.
Reply With Quote

  #56  
Old 03-20-2008, 03:48 PM
Blacklist Blacklist is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 12
Default

upload all what i need for change mtp on ums.thanx
Reply With Quote

  #57  
Old 03-20-2008, 03:53 PM
dapitbull's Avatar
dapitbull dapitbull is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 42
Default

Know What, I think the files are too large for the max allowance. If I put as a link you probably won't be able to get them since links don't seem to be working 4 u. Do you have that problem with all links? Other option is via e-mail
Reply With Quote

  #58  
Old 03-20-2008, 04:28 PM
Blacklist Blacklist is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 12
Default

the page yepp.co.kr not work.my e-mail do not accept so large files...
Reply With Quote

  #59  
Old 03-20-2008, 04:47 PM
dapitbull's Avatar
dapitbull dapitbull is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 42
Default

What's the max size your e-mail will allow?, Cuz' can compress them in winrar. How long have you had this link problem? Also, have you always had ie and firefox together, it shouldn't, but might be conflicting with each other
Reply With Quote

  #60  
Old 03-20-2008, 05:21 PM
Blacklist Blacklist is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 12
Unhappy

i have problem only this page!curiouse-mail only 5mb
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 03:36 AM.