android
  #81  
Old 01-22-2008, 02:43 PM
sassafras's Avatar
sassafras sassafras is offline
Samsung Moderator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Everywhere
Posts: 1,590
Default

Well, that's odd. Without knowing exactly what you did, I can't really help you.

It might help to revert all settings to their defaults and then try the extension again. The extension won't change settings that it doesn't specifically need to, so if you changed something it would normally leave default, that might be your issue.

Does it save it as an .svi or an .avi? Also, do you drag and drop into your video folder or do you use SMS?
__________________
"Changed my mind so much I cant even trust it
My mind changed me so much I cant even trust myself"
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #82  
Old 01-22-2008, 05:55 PM
KiDD.VANiTY's Avatar
KiDD.VANiTY KiDD.VANiTY is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Podunk, USA
Posts: 118
Default

It saves as an .svi.
I drag & drop.
__________________
Samsung YP-P2|Gregory-V2.
[r.i.p Greg-V1 ; you were a good man]
Microsoft Zune 8GB | Alastair
Samsung YP-P3 | Dervish
Reply With Quote

  #83  
Old 01-22-2008, 08:21 PM
sassafras's Avatar
sassafras sassafras is offline
Samsung Moderator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Everywhere
Posts: 1,590
Default

Did you try reverting settings to defaults (under the file drop down menu) and then using the extension again?
__________________
"Changed my mind so much I cant even trust it
My mind changed me so much I cant even trust myself"
Reply With Quote

  #84  
Old 01-22-2008, 09:41 PM
KiDD.VANiTY's Avatar
KiDD.VANiTY KiDD.VANiTY is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Podunk, USA
Posts: 118
Default

Eh. I gave up. I just used Badak
to convert 30 Days and it did it in 2 hrs,
and it played on the P2...
no Mediacoder for me.
=|
__________________
Samsung YP-P2|Gregory-V2.
[r.i.p Greg-V1 ; you were a good man]
Microsoft Zune 8GB | Alastair
Samsung YP-P3 | Dervish
Reply With Quote

  #85  
Old 01-22-2008, 10:00 PM
sassafras's Avatar
sassafras sassafras is offline
Samsung Moderator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Everywhere
Posts: 1,590
Default

There you go. It's ok, like I said, they both use the same encoder, they're just different ways of accomplishing the same task. Use what works for you
__________________
"Changed my mind so much I cant even trust it
My mind changed me so much I cant even trust myself"
Reply With Quote

  #86  
Old 01-22-2008, 10:01 PM
Voohoo Voohoo is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 9
Default Important:

Use MediaCoder 0.6.1.4031 !!!!!

It seems other versions are wonky when using the included P2 extension or the preset that CrazyFred made. I updated to 0.6.1.4036 and the converted files I got did not work with my P2. So, I reverted back to 0.6.1.4031

Here's a link to download 0.6.1.4031 for people having troubles. If it does not help, then I have no idea...

http://www.mediacoderhq.com/dlfull.htm
Reply With Quote

  #87  
Old 01-22-2008, 10:21 PM
lukeswits lukeswits is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 17
Default

Quote:
Originally Posted by sassafras View Post
You have to make sure that you re-transcode the audio and don't just stream copy it. If it syncs as input, it will sync as output if you transcode it. Are you using MediaCoder and the P2 plugin? Also, test the file on your computer before you transfer it to the P2. (WMP will open even if the extension is .svi) and make sure it syncs when you play it on the computer.
i've tested it and it doesnt sync even if i play it on my computer. im using the P2 plugin on mediacoder, do you know where i can find the settings and how to re-transcode the audio?
Reply With Quote

  #88  
Old 01-22-2008, 11:21 PM
sassafras's Avatar
sassafras sassafras is offline
Samsung Moderator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Everywhere
Posts: 1,590
Default

Just make sure that in the audio tab (on the main screen portion) that copy audio is not checked and that you're using the LAME mp3 encoder.
__________________
"Changed my mind so much I cant even trust it
My mind changed me so much I cant even trust myself"
Reply With Quote

  #89  
Old 01-23-2008, 09:06 PM
lukeswits lukeswits is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 17
Default

Quote:
Originally Posted by sassafras View Post
Just make sure that in the audio tab (on the main screen portion) that copy audio is not checked and that you're using the LAME mp3 encoder.
what do i use as the Source? do i just check Auto Select?
Reply With Quote

  #90  
Old 01-23-2008, 10:07 PM
crazyfred02's Avatar
crazyfred02 crazyfred02 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Quebec, Canada
Posts: 126
Default

Quote:
Originally Posted by lukeswits View Post
what do i use as the Source? do i just check Auto Select?
I think you should revert all settings... and then use the extension
__________________
P2 FTW
Owner of YP-P2 (Main), Zen V Plus (Podcast-only 'cause of dead screen), iPod Mini 4GB (HATE it!) and Sansa m230


Reply With Quote

  #91  
Old 01-23-2008, 10:08 PM
crazyfred02's Avatar
crazyfred02 crazyfred02 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Quebec, Canada
Posts: 126
Default

Quote:
Originally Posted by KiDD.VANiTY View Post
Eh. I gave up. I just used Badak
to convert 30 Days and it did it in 2 hrs,
and it played on the P2...
no Mediacoder for me.
=|

glad to see you finally got video working on your p2
__________________
P2 FTW
Owner of YP-P2 (Main), Zen V Plus (Podcast-only 'cause of dead screen), iPod Mini 4GB (HATE it!) and Sansa m230


Reply With Quote

  #92  
Old 01-23-2008, 10:14 PM
Voohoo Voohoo is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 9
Default

I don't know what the deal is. I've been using MediaCoder to convert an anime series for me. I thought all was good but it turns out only 10-11 minutes were converted for each episode when really there should be about 24 minutes an episode. I've used MediaCoder for a bunch of music videos (all 5 min or less) and the videos are perfect. So this makes me suspect that MediaCoder won't handle a video with a long duration time?? I'm pretty sure it should though.

So can anybody help me out? I'm so frustrated now because I deleted most of the original videos already...
Reply With Quote

  #93  
Old 01-27-2008, 12:12 PM
Dweller Dweller is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: Moscow, Russia
Posts: 6
Default

Hi everybody
I've just installed the latest version of MediaCoder but it doesn't work. After transcoding Samsung writes that format is not supported. How to resolve the issue?
__________________
Samsung YP-P2 2Gb
iPod Nano 1Gb (1 gen)
Reply With Quote

  #94  
Old 01-27-2008, 03:47 PM
sassafras's Avatar
sassafras sassafras is offline
Samsung Moderator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Everywhere
Posts: 1,590
Default

Please give us more detail. Did it transcode to .avi or .svi? Did you pick XviD for encoding? Tell us everything you did.
__________________
"Changed my mind so much I cant even trust it
My mind changed me so much I cant even trust myself"
Reply With Quote

  #95  
Old 01-28-2008, 01:50 PM
D-jump D-jump is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 18
Default Video conversion to P2 for Mediacoder 6.1.4038

Okay everyone, here is what I did that worked for me.

1. Use version 6.1.4038
2. Select the file you want to transcode.
3. Select the Samsung YP-P2 extension from the Extension menu or Extension button
4. It will ask you to revert to defaults, I just clicked yes.
-----KEY STEP HERE-----
5. Check the Video encoding format under the "Video" tab on the left hand side of the screen.
6. Make sure it says Xvid
7. Start Transcoding
8. Drag and Drop (if using UMS) to the Video folder of your P2.

I had many frustrations in the last hour but following these steps should work. Make sure the video encoding is Xvid. That was my problem.

Hope this help. Happy Transcoding.
Reply With Quote

  #96  
Old 01-29-2008, 02:21 PM
death__machine death__machine is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: India
Posts: 558
Default

Hey the latest version cannot be downloaded, when u click the link for download you get two sources, but they are in text format and not a link. And btw i am usin the version 0.60 is that good enough?

and when i tried to change the audio source to autoselect, there is no option as such, only default and others are there.
__________________
Samsung P2 8GB black>Sennheiser PX100
Want an SDK for the Samsung YP-P2? Vote here
Reply With Quote

  #97  
Old 01-29-2008, 02:56 PM
Lilith Lilith is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 21
Default

YESSSSSSSSSSS, YOU ARE THE MAN! Now work! It's my same problem, it strange, because somewhere i've read the p2 support h.264 and wmv, so, i've think, if the preset v2 is with h.264 there is a good reason, instead

Many thank
Reply With Quote

  #98  
Old 01-29-2008, 04:26 PM
death__machine death__machine is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: India
Posts: 558
Default

Instead of downloading the new version of mc i upgraded^^^

I followed instructions as given in post #8
My movie got converted to .avi and when I pasted it in the videos folder it didnt work on the p2.
Any idea what to do?
and where is the extensions tab in mc 0.61

And i
__________________
Samsung P2 8GB black>Sennheiser PX100
Want an SDK for the Samsung YP-P2? Vote here
Reply With Quote

  #99  
Old 01-29-2008, 04:31 PM
death__machine death__machine is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: India
Posts: 558
Default

Okay guys, i saw the screenshots of mp and i saw that extensions is besides settings, but in my mc extensions is not present at all!! neither 0.60 nor 0.61
__________________
Samsung P2 8GB black>Sennheiser PX100
Want an SDK for the Samsung YP-P2? Vote here
Reply With Quote

  #100  
Old 01-29-2008, 04:41 PM
death__machine death__machine is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: India
Posts: 558
Default

Hey i just changed the avi to svi and it worked yay awesome quality movie is goal - the dream begins

EDIT: I feel the video lags A TEENY BIT, evry1 experience that?it is set exactly as post no.8
__________________
Samsung P2 8GB black>Sennheiser PX100
Want an SDK for the Samsung YP-P2? Vote here
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 03:05 PM.