android
  #121  
Old 01-30-2008, 09:12 AM
Kaplowee's Avatar
Kaplowee Kaplowee is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: T.dot
Posts: 134
Default

Quote:
Originally Posted by Yossi View Post
Hey, if I change my V.208 Firmware to US US UMS, will I have to change it back to US US MTP before I install the new V3.08 Firmware?

Hope for a reply from someone!
no
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #122  
Old 01-30-2008, 12:36 PM
Yossi Yossi is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 15
Default HELP! - Can't Switch to V2.08 UMS

Help! - I can't seem to be able to switch from the US 2.08 MTP to US 2.08 UMS using the Config.dat file. Do I have to downgrade to V1.20 to switch to UMS?
Reply With Quote

  #123  
Old 01-30-2008, 03:01 PM
MrGroover MrGroover is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 131
Default

Quote:
Originally Posted by Yossi View Post
Help! - I can't seem to be able to switch from the US 2.08 MTP to US 2.08 UMS using the Config.dat file. Do I have to downgrade to V1.20 to switch to UMS?
Yes...
Reply With Quote

  #124  
Old 02-02-2008, 05:20 PM
cornedrue77 cornedrue77 is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 3
Default

No you don't have to ! Guys, I've followed this topic and I got to tell you that you don't have to downgrade at all before upgrading, you just have to modify a simple line of code in a file + adding the config.dat
Anyway, if someone wants more details, you just have to ask me ....
Reply With Quote

  #125  
Old 02-02-2008, 06:57 PM
sassafras's Avatar
sassafras sassafras is offline
Samsung Moderator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Everywhere
Posts: 1,590
Default

Why don't you just post how you did it then?
__________________
"Changed my mind so much I cant even trust it
My mind changed me so much I cant even trust myself"
Reply With Quote

  #126  
Old 02-02-2008, 08:37 PM
BestofWest BestofWest is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 223
Default

Yeah seriously Your just bsing trying to get some attention
__________________
LOADING PLEASE WAIT...
Reply With Quote

  #127  
Old 02-03-2008, 04:50 AM
cornedrue77 cornedrue77 is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 3
Default

Not really, I don't really care of what you think guys ....
So the method is whatever your firmware is :
- create the config file ....
+ going to the folder SYSTEM > opening the file SYTEM.VER and modify what you want :
VER 3.07 KR UMS
MODEL P2
DRM NE.PD

As it worked for me, it will certainly work for everyone

PS : guys don't be so aggressive with people who want to help you ...
Reply With Quote

  #128  
Old 02-09-2008, 10:54 AM
tisu tisu is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2
Default

Isn't it possible to just update from the EU firmware to the KR fw?
I think the KR fw is always UMS
Reply With Quote

  #129  
Old 02-09-2008, 11:47 AM
sassafras's Avatar
sassafras sassafras is offline
Samsung Moderator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Everywhere
Posts: 1,590
Default

Quote:
Originally Posted by cornedrue77 View Post
Not really, I don't really care of what you think guys ....
So the method is whatever your firmware is :
- create the config file ....
+ going to the folder SYSTEM > opening the file SYTEM.VER and modify what you want :
VER 3.07 KR UMS
MODEL P2
DRM NE.PD

As it worked for me, it will certainly work for everyone

PS : guys don't be so aggressive with people who want to help you ...
That's pretty sweet. I'm actually a little mad that we didn't find this out before! I'm not about to do it to my player, but if someone else is interested in being a guinea pig, I'd love to hear some results. If it's confirmed to work, I can take down that awkward workaround thread for updating the player!

sassafras
__________________
"Changed my mind so much I cant even trust it
My mind changed me so much I cant even trust myself"
Reply With Quote

  #130  
Old 02-09-2008, 08:45 PM
thedeadliving5 thedeadliving5 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 2
Default

Quote:
Originally Posted by cornedrue77 View Post
Not really, I don't really care of what you think guys ....
So the method is whatever your firmware is :
- create the config file ....
+ going to the folder SYSTEM > opening the file SYTEM.VER and modify what you want :
VER 3.07 KR UMS
MODEL P2
DRM NE.PD

As it worked for me, it will certainly work for everyone

PS : guys don't be so aggressive with people who want to help you ...

Im new to all of this, but I really wan my p2 to work on my Mac. Can you give me a fool proof way of doing this?
Reply With Quote

  #131  
Old 02-10-2008, 06:31 PM
sassafras's Avatar
sassafras sassafras is offline
Samsung Moderator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Everywhere
Posts: 1,590
Default

http://www.anythingbutipod.com/forum...ad.php?t=25784

You will have to have an XP machine initially, so go over to a friends house the first time.

If you change it to UMS then it will work on your mac no problems.
__________________
"Changed my mind so much I cant even trust it
My mind changed me so much I cant even trust myself"
Reply With Quote

  #132  
Old 02-11-2008, 12:28 AM
Utew's Avatar
Utew Utew is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2006
Location: Oregon USA
Posts: 793
Default

One thing I'd recommend when using a UMS converted P2 on a Mac.. I'd avoid using iTunes as your Music Manager/Sync program.

I have now had to reformat/re-install firmware 3 different times on 2 completely different P2's, due to my nephew using a KR UMS firmware P2 on a Mac-Mini. I am not 100% certain that iTunes is causing an un-recoverable error each time.. but everything points to that being the case. YMMV.

iTunes on the Mac also creates a trash bin on the P2 and numerous .DS store files.. which tend to play havoc with the proper operation of the device.
__________________
Sony-Ericsson TM506 w/ 4GB M2 - Samsung YP-P2 8GB, YP-K5 4GB, YP-T9 4GB - Creative ZV:M 30GB
Sony DR-BT101 - Motorola S9 - Kilpsch Custom-2s - Sennheiser HD555 & PX100 - Audio-Technica ATH-FC7
Reply With Quote

  #133  
Old 02-11-2008, 11:52 AM
sassafras's Avatar
sassafras sassafras is offline
Samsung Moderator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Everywhere
Posts: 1,590
Default

iTunes should be avoided. The primary reason for switching to UMS in my opinion was to avoid the Draconian/proprietary architectures of Microsoft, it doesn't make the most sense to switch to the equally "special" architecture of a program like iTunes.

Utew, if you have to do another re-format, could you test to see whether the region/mode change settings described by this poster HERE work? I'd love for a simple solution to the problem. I just don't have any reason to change the region of my player so I'm not terribly interested in messing with it
__________________
"Changed my mind so much I cant even trust it
My mind changed me so much I cant even trust myself"
Reply With Quote

  #134  
Old 02-11-2008, 02:58 PM
Utew's Avatar
Utew Utew is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2006
Location: Oregon USA
Posts: 793
Default

Hopefully, I have the problem solved with my nephew's P2.. I have him charging via AC adapter and transferring via D&D.. so far so good.

One member claims he has changed from MTP to UMS via the method stated by cornedrue77.. using the config.dat + sys.ver change. Doubt I'll be doing a test myself.. as I'm of your opinion sassafras. But if I do, I'll be sure to give an update.
__________________
Sony-Ericsson TM506 w/ 4GB M2 - Samsung YP-P2 8GB, YP-K5 4GB, YP-T9 4GB - Creative ZV:M 30GB
Sony DR-BT101 - Motorola S9 - Kilpsch Custom-2s - Sennheiser HD555 & PX100 - Audio-Technica ATH-FC7
Reply With Quote

  #135  
Old 02-11-2008, 03:55 PM
4DThinker 4DThinker is offline
Banned
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 567
Default

For the sake of experiment, I just tried this with my 8gb P2 3.07 EU firmware:

Added a Config.dat file, within which I had changed MTP to UMS, to the P2 root folder.
Backed up and renamed the system.ver file, then replaced it with one where the only thing changed was MTP to UMS.

I unplugged the P2 from my PC (Vista Home Premium). It momentarily "updated library" then turned itself off. When I turned it on again plugged back into the PC, the Config.dat files was gone, and the system.ver file I had added was changed back to reading MTP.

Unless there is some step I missed, this method does NOT work to change a 3.07 version from MTP to UMS.

4D
Reply With Quote

  #136  
Old 02-12-2008, 01:12 PM
sassafras's Avatar
sassafras sassafras is offline
Samsung Moderator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Everywhere
Posts: 1,590
Default

As I suspected, I think the system.ver is more of a diagnostic indicator than anything that actually controls the firmware install. I think the firmware region and mode is set upon it's actual flashing to the drive, not every time the player initializes... As it would have to be if the system.ver actually controlled it.
__________________
"Changed my mind so much I cant even trust it
My mind changed me so much I cant even trust myself"
Reply With Quote

  #137  
Old 02-12-2008, 03:49 PM
4DThinker 4DThinker is offline
Banned
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 567
Default

I didn't add the firmware files, just a config.dat file. I'll give it another try with 3.07 firmware files, a config.dat file, and a change in the system.ver file. I love a good experiment.

4D

OK, that took a minute. No effect. Same results as before, except it did "upgrade" my firmware from 3.07 to 3.07. No UMS using this strategy.
Reply With Quote

  #138  
Old 02-13-2008, 04:38 PM
YeppBoy's Avatar
YeppBoy YeppBoy is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: San Antonio
Posts: 91
Default

If I make my P2 UMS will I still be able to download songs from Wal-Mart or no? Yeah, I know this is a noobish question.
__________________
For God so loved the world that he gave his one and only son that whoever believes in Him shall not perish, but have eternal life.

John 3:16
Reply With Quote

  #139  
Old 02-13-2008, 10:29 PM
Utew's Avatar
Utew Utew is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2006
Location: Oregon USA
Posts: 793
Default

That depends, YeppBoy..

If the downloaded songs are protected ie DRMed, then you would not be able to play them back on a UMS firmware P2. MTP firmware and Plays4Sure (DRM) work hand in hand to allow for playback of subscription and payed-for DRM restricted music. The idea here, is to keep you from sharing or making copies of the downloaded music that you payed for.

This would apply to any pay-for Music Download services, that attach DRM to their songs.

BTW that isn't a noobish question at all IMO... and a question that many have and don't really understand the answer to.
__________________
Sony-Ericsson TM506 w/ 4GB M2 - Samsung YP-P2 8GB, YP-K5 4GB, YP-T9 4GB - Creative ZV:M 30GB
Sony DR-BT101 - Motorola S9 - Kilpsch Custom-2s - Sennheiser HD555 & PX100 - Audio-Technica ATH-FC7
Reply With Quote

  #140  
Old 02-13-2008, 11:12 PM
sassafras's Avatar
sassafras sassafras is offline
Samsung Moderator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Everywhere
Posts: 1,590
Default

I researched it and WalMart sells mp3s un-DRMed at 256 kbps. Not bad for an evil corporation.

They also sell DRM enabled WMA tracks at 128kbps. Avoid these at all costs and you should be safe
__________________
"Changed my mind so much I cant even trust it
My mind changed me so much I cant even trust myself"
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 11:32 PM.