android
  #1  
Old 12-01-2007, 08:20 PM
nawz nawz is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 19
Exclamation archos 605 40GB Questions!

So, i have some strong urge to buy the Archos 605 40GB since it'll cover most of my favorite animes to watch on the train to college. I have a few questions:

1)How thick is the Archos 605 40GB?
2)Does the 40GB Version include a default web browser, or do you -need- to buy the opera browser? (or am i totally wrong?)
3)The specs say it supports XVID and DIVX, so i assume it'll support AVI Files?
4)Is the touch screen any good and what is the audio like?
5)Is there even a 40GB version...because the website doesn't show it :\

Thank you!
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 12-01-2007, 08:46 PM
Phoenix-X's Avatar
Phoenix-X Phoenix-X is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Alberta, Canada
Posts: 1,027
Default

1- 1.5cm thick
2-should include the browser
3- dont know, possibly
4-imagine it'll be responsive enough, sound quality... ahhh... needs some improvement
5-30gb not 40gb
for more info on it, here's the ABi>> compare page http://www.anythingbutipod.com/compa...chos-605-wi-fi
__________________
The rebel Rocker Phoenix has struck again
mp3-Samsung YP-P2(main) and an iPod Shuffle (RED) (Exercising/backup), Sansa m240 (backup of backup)
earphones-, Circuit City IEM's pretty good and at a low cost
Reply With Quote

  #3  
Old 12-02-2007, 01:05 AM
2nice 2nice is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 305
Page

1)How thick is the Archos 605 40GB?
there is no 40GB version, 30GB is .6", 80 or 160GB is double platter so .75"
2)Does the 40GB Version include a default web browser, or do you -need- to buy the opera browser? (or am i totally wrong?)
there is no 40GB version, the 605 does not include the web browser, (the 604WiFi does), you gotta buy it along with the widgets
3)The specs say it supports XVID and DIVX, so i assume it'll support AVI Files?
yes, it supports them in .avi
4)Is the touch screen any good and what is the audio like?
its not iPod Touch-like in orientation but it does the job, audio is fine with good headphones (ones included are a little sub-par), the built-in speaker, not so great
5)Is there even a 40GB version...because the website doesn't show it :\
no, it was supposed to exist, but got replaced with 30GB
Reply With Quote

  #4  
Old 12-06-2007, 02:01 PM
radavis radavis is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Woodford Green, Essex. UK
Posts: 2
Default

The 40gb does exist as I bought one from Currys in the UK this week.
Reply With Quote

  #5  
Old 12-07-2007, 10:46 AM
kittyhawk kittyhawk is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Pacific NW, USA
Posts: 15
Default

By the way, Opera is free.
Reply With Quote

  #6  
Old 12-07-2007, 12:42 PM
radavis radavis is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Woodford Green, Essex. UK
Posts: 2
Default

No its not on my 40gb. I had to buy it from the Archos site
Reply With Quote

  #7  
Old 01-16-2008, 05:02 PM
derf's Avatar
derf derf is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Montréal, QC, Canada
Posts: 404
Default

Quote:
Originally Posted by kittyhawk View Post
By the way, Opera is free.
On a computer yes, but not on a portable device.

Last edited by derf; 01-17-2008 at 12:39 PM. Reason: Typo
Reply With Quote

  #8  
Old 01-16-2008, 05:13 PM
defamed01 defamed01 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 18
Default

The 40GB model is only available in Europe, and is the same size as the 80 and 160 GB models.
Reply With Quote

  #9  
Old 01-17-2008, 07:22 AM
bootlegapparel's Avatar
bootlegapparel bootlegapparel is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 29
Default

1)
2)NO, you need to BUY it.
3)Yes that's true. Some files need you to buy an Additional codec for $30
4)Touch screen is average, it's a touch screen so yeah, bit of a gimmick. The sound quality is quite "meh" and the volume is quite low cause it's french.
5)


You might want to look at the Cowon A3, it'll have better codec support especially since Anime tends to be encoded in some different formats. And frankly it'd work out cheaper since you won't be buying all the add ons you have to for the 605 wifi.
The only problem is it doens't have a web browser, not sure why you want it though, seems wanky to me.
Reply With Quote

  #10  
Old 01-17-2008, 05:54 PM
defamed01 defamed01 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 18
Default

Better codec support doesn't necessarily mean a better device. The A3 does pretty much have every codec under the sun, but you're going to pay $399 for 60GB, compared to $399 for 160GB with the Archos 605. The plugins are a little pricey: $30 for the web browser, $20 for the cinema plugin and $20 for the podcast plugin, but out of the box it does play back .wmv and divx and xvid encoded .avi files. Personally, I never liked the miniature joystick navigation with the A2, and I'm pretty sure I wouldn't like it with the A3. And I like the fact that the 605's wifi capabilities allow me to stream videos, music, and photos off my hard drive onto the 605 (the web browser is not required for that). It's just personal preference really, and I have yet to run into any problem with anime in .mkv format (which the Archos does not support). I'm always able to find what I'm looking for in avi.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 07:25 PM.