android
  #1  
Old 11-26-2007, 09:06 AM
PromisedPlanet's Avatar
PromisedPlanet PromisedPlanet is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 234
Default Sansa Firmware Update install error?

Windows XP SP2

I noticed that after system reboot, the Sansa Firmware Updater was no longer displayed in my taskbar. I checked the Windows service which is supposed to run it, and it points to C:\Program Files\SanDisk\Sansa Updater\SansaSvr.exe, which doesn't exist, or at least on my system it doesn't. This disables the service and obviously doesn't run the Updater on system startup.

Anyone else seeing this? I tried changing it to point to sansaupdate.exe and SansaDispatch.exe, and neither worked as a service.
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 11-26-2007, 10:48 AM
WalkGood's Avatar
WalkGood WalkGood is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2006
Location: FL
Posts: 12,579
Default

Last time I played with the Sansa Firmware Updater I was not aware that SanDisk had updated it and it just would not work or appear on the task bar either. All I did was remove the program from my pc, downloaded the latest version from the official SanDisk site, and reinstalled it...presto it worked fine
__________________
WalkGood,
Ramón

abi >> | Forum Rules | Glossary | Why Rockbox | FLAC or MP3? | irc
Reply With Quote

  #3  
Old 11-26-2007, 11:27 AM
PromisedPlanet's Avatar
PromisedPlanet PromisedPlanet is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 234
Default

Quote:
Originally Posted by WalkGood View Post
Last time I played with the Sansa Firmware Updater I was not aware that SanDisk had updated it and it just would not work or appear on the task bar either. All I did was remove the program from my pc, downloaded the latest version from the official SanDisk site, and reinstalled it...presto it worked fine
Did it work OK after rebooting your PC?
Reply With Quote

  #4  
Old 11-26-2007, 04:14 PM
jeffrok jeffrok is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 341
Default

You must have the wrong version of the updater.. uninstall the version you have and download the latest one from Sandisk's webpage.
Reply With Quote

  #5  
Old 11-26-2007, 06:26 PM
PromisedPlanet's Avatar
PromisedPlanet PromisedPlanet is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 234
Default

Quote:
Originally Posted by jeffrok View Post
You must have the wrong version of the updater.. uninstall the version you have and download the latest one from Sandisk's webpage.
Funny you should say that, given that I'm the one who got Sandisk to correct the version they had at http://www.sandisk.com/Retail/Default.aspx?CatID=1376 in the first place.

Or are you referring to a different version? Someone said that there is a different version at the Sansa Clip "home page" ( which I guess is deep within the horrible set of flash pages that Sandisk just put up recently ).
Reply With Quote

  #6  
Old 11-26-2007, 06:52 PM
WalkGood's Avatar
WalkGood WalkGood is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2006
Location: FL
Posts: 12,579
Default

Quote:
Originally Posted by PromisedPlanet View Post
Funny you should say that......( which I guess is deep within the horrible set of flash pages that Sandisk just put up recently ).
I concur, the worst web site modification every (what’s up w/that stupid flash), what was/is SanDisk thinking
__________________
WalkGood,
Ramón

abi >> | Forum Rules | Glossary | Why Rockbox | FLAC or MP3? | irc
Reply With Quote

  #7  
Old 11-26-2007, 07:22 PM
dfkt's Avatar
dfkt dfkt is offline
Moderator
 
Join Date: May 2006
Location: Vienna, Austria
Posts: 15,330
Default

Here's the recent firmware, without the need for the moronic Sansa Updater: http://www.anythingbutipod.com/forum...ad.php?t=22669
__________________
Please don't PM me with questions that can be answered in a forum thread. Don't be an idiot.
My Gear and Reviews | My RMAA Tests | IRC: #anythingbutipod on Freenode | Last.fm | Album Art Exchange | Rockbox | Replaygain
Reply With Quote

  #8  
Old 11-27-2007, 08:03 AM
PromisedPlanet's Avatar
PromisedPlanet PromisedPlanet is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 234
Default

I reinstalled the Updater, and sure enough, it worked. Thanks jeffrok. I don't know *why* it worked, as I'm pretty sure my previous install used the Updater at the same link ( http://www.sandisk.com/Retail/Default.aspx?CatID=1376 ). Anyways, from now on I'll just load the firmware directly, assuming some good API person makes it available for every release. ;-)
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 02:42 AM.