android
  #1  
Old 05-18-2007, 01:19 PM
adspen adspen is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 1
Unhappy Archos 404 in-car?

Does anyone know how to play an Archos 404 through a car stereo without losing the quality of sound? ( That means an AUX lead is out of the question ). I've also tried to play it through a USB port on the front panel of my car stereo, that didn't work either. Please help.
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 06-13-2007, 08:22 PM
stapleated's Avatar
stapleated stapleated is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Southeastern United States
Posts: 8
Post

Ever since I have read this topic, I have wondered the same thing. I have a creative idea, but it requires quite a bit of money to follow through on.

It would be, theoretically, possible to take a DVR Station, hack it open, and use that. First, you would need to convert your vehicle's 12V DC to the voltage that the DVR Station uses. Then, figure out what connections you need from the back of the DVR and wire them appropriately. For example, if you have a car stereo that happens to have one of those fancy 7" LCD screens in the dashboard, you could just setup the DVR station someplace out of the way, and run the output of the DVR to the input of the stereo with LCD screen. If you do it that way, you just need some way to strap the whole unit, the Archos *04 and the DVR station, down so that bumps and such while driving do not cause the
unit to fall over.

The way I would need to set up all of this is my stereo has a standard AUX in at the back of the unit. All I need to connect is the power to the DVR and the left and right audio channels to their appropriate inputs. A travel DVR dock might accomodate this fairly well, but I don't really have the money to buy one new just to hack apart.

Another thing I am looking into is a floor mounted, adjustable arm to hold my Archos 404. If anyone has some suggestions on where I could find one/supplies to make one, I would be much appreciative. Anyone have an old working or non-working travel DVR dock they would sell/give me?

~S
__________________
Then, during the third reconciliation of the last of the McKetrick supplicants, they chose a new form for him: that of a giant Slor! Many Shuvs and Zuuls knew what it was to be roasted in the depths of the Slor that day, I can tell you!
Reply With Quote

  #3  
Old 06-14-2007, 07:36 AM
eoniverse eoniverse is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 53
Default

Quote:
Originally Posted by stapleated View Post
Another thing I am looking into is a floor mounted, adjustable arm to hold my Archos 404. If anyone has some suggestions on where I could find one/supplies to make one, I would be much appreciative. ~S
eBay. I've found them there from time to time.
Reply With Quote

  #4  
Old 06-14-2007, 10:44 AM
stapleated's Avatar
stapleated stapleated is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Southeastern United States
Posts: 8
Default

Thanks eoniverse. I'll check that out and if I get my hands on one, I'll document the process and share with the forums.

~S
__________________
Then, during the third reconciliation of the last of the McKetrick supplicants, they chose a new form for him: that of a giant Slor! Many Shuvs and Zuuls knew what it was to be roasted in the depths of the Slor that day, I can tell you!
Reply With Quote

  #5  
Old 11-16-2007, 11:21 PM
tehCoop tehCoop is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 2
Default

i know its a little old, and its a 604 but

http://forum.archosfans.com/viewtopic.php?t=2379
Reply With Quote

  #6  
Old 11-26-2007, 11:32 AM
stapleated's Avatar
stapleated stapleated is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Southeastern United States
Posts: 8
Thumb Up

tehCoop, that's a nice link. Thanks for sharing.

~S
__________________
Then, during the third reconciliation of the last of the McKetrick supplicants, they chose a new form for him: that of a giant Slor! Many Shuvs and Zuuls knew what it was to be roasted in the depths of the Slor that day, I can tell you!
Reply With Quote

  #7  
Old 02-19-2008, 09:15 PM
JJBPenguin JJBPenguin is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 3
Default

I am looking at getting a new stereo with an auxilary 3.5mm jack and was wondering...

Are you saying that there is quality loss due to the players headphone jack output, or does an auxilary line cause quality loss?
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 11:02 PM.