android
  #421  
Old 06-02-2007, 10:35 AM
pyr0sphere's Avatar
pyr0sphere pyr0sphere is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Toronto, Canada
Posts: 727
Default

I actually havent tried the fixed controls yet, so something may have been broken

But I have a strong feeling you're in the wrong mode. Landscape vs Portrait
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

Advertisement [Remove Advertisement]

  #422  
Old 06-02-2007, 10:36 AM
Vortex Vortex is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 51
Default

Quote:
Have you tried running a chkdsk/scandisk?
Running fsck.vfat gives me the following:
Code:
# fsck.vfat -vVr /dev/sdb1
dosfsck 2.11 (12 Mar 2005)
dosfsck 2.11, 12 Mar 2005, FAT32, LFN
Checking we can access the last sector of the filesystem
There are differences between boot sector and its backup.
Differences: (offset:original/backup)
  71:53/4e, 72:61/4f, 73:6e/20, 74:73/4e, 75:61/41, 76:20/4d, 77:65/45
  , 78:32/20, 79:38/20, 80:30/20
1) Copy original to backup
2) Copy backup to original
3) No action
? 3
Boot sector contents:
System ID "MSDOS5.0"
Media byte 0xf8 (hard disk)
       512 bytes per logical sector
      4096 bytes per cluster
        36 reserved sectors
First FAT starts at byte 18432 (sector 36)
         2 FATs, 32 bit entries
   7818240 bytes per FAT (= 15270 sectors)
Root directory start at cluster 2 (arbitrary size)
Data area starts at byte 15654912 (sector 30576)
   1954503 data clusters (8005644288 bytes)
63 sectors/track, 255 heads
       600 hidden sectors
  15666600 sectors total
Starting check/repair pass.
Checking for unused clusters.
Checking free cluster summary.
Starting verification pass.
Checking for unused clusters.
/dev/sdb1: 4470 files, 1142092/1954503 clusters
It doesn't look like there is a problem with the filesystem. This would be very unlikely anyways, since
a) the videos play fine with the official build
b) I have tried several different files and the problem occurs with all of those
c) I haven't observed any symptoms of a corrupt filesystem so far (like not being able to read or delete files or things like that)

  #423  
Old 06-02-2007, 10:58 AM
ast ast is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 23
Default

can you add this one
http://www.rockbox.org/tracker/task/7252

tnx

  #424  
Old 06-02-2007, 02:31 PM
Gunde Gunde is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 36
Default

Quote:
Originally Posted by pyr0sphere View Post
I actually havent tried the fixed controls yet, so something may have been broken

But I have a strong feeling you're in the wrong mode. Landscape vs Portrait
Shouldn't I be able to customize the controls regardless? I mean, it used to work just fine....

  #425  
Old 06-02-2007, 04:24 PM
metalslug16's Avatar
metalslug16 metalslug16 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Earth
Posts: 32
Default

Quote:
Originally Posted by cpchan View Post
I don't understand your question. What do you mean by uploaded videos and pics?

Charles
What i meant was the videos and pic that were are there before you make the update or change to rockbox. From other branches of rockbox, you have to delete them, and add them again. I don't have alot of time to do that because it usually takes along time to add back the vids. I just saying will it detect videos and pic that are on your sansa, not just the music. Oh yea, does it detect asian music that is on your sansa, rockbox doesn't seem to do it. Thanks.
__________________
Sansa, Ripped off$But so totally worth it!
Sansa e250v1
Rockbox - cpchan's build

  #426  
Old 06-02-2007, 09:19 PM
dzr dzr is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 77
Default

Would that have anything to do with power issues? That is, for example, that it 'died' after using my Sansa for 15 minutes, when it said that I had 39% power left, before the 15 minutes?

After those 15 minutes, even on bootup, it told me there wasn't enough power to start... I have no idea if the calibration has anything to do with that...

Right now, with white letters on black background, standard theme, with 50% lighting, it goes down 1% every 14 seconds when browsing the menus (not using a plugin or anything.) That was after waiting a while, for the meter to 'settle down'. When playing mp3, it goes down 1% about every 15 minutes.

Quote:
Originally Posted by cpchan View Post
OK, just tested it out with a current build and it is showing the same thing. However, I found a patch to make it more accurate. It will be in the next build.

Charles

  #427  
Old 06-02-2007, 10:14 PM
jac0b jac0b is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 136
Default

Quote:
Originally Posted by cpchan View Post
OK, just tested it out with a current build and it is showing the same thing. However, I found a patch to make it more accurate. It will be in the next build.

Charles
Does the patch help with conserving power or just correct the battery meter?
__________________
Player: Gigabeat F40/S30
Firmware: Rockbox Simple F Series Branch, Rockbox Simple S Series Branch
Headphone: MDR-V150 / HA-FX34 / HA-FX66 / KSC75

  #428  
Old 06-02-2007, 11:39 PM
cpchan's Avatar
cpchan cpchan is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Toronto, Ontario
Posts: 2,012
Default

Quote:
Originally Posted by jac0b View Post
Does the patch help with conserving power or just correct the battery meter?
It suppose to correct the battery meter. However, I tried it and it didn't do much. I don't know what is wrong with the power issues you people are having- I used mine for more than 7 hour today (music) on a long flight and the battery is about half full.

Charles

  #429  
Old 06-02-2007, 11:43 PM
cpchan's Avatar
cpchan cpchan is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Toronto, Ontario
Posts: 2,012
Default

Quote:
Originally Posted by Vortex View Post
a) the videos play fine with the official build
b) I have tried several different files and the problem occurs with all of those
c) I haven't observed any symptoms of a corrupt filesystem so far (like not being able to read or delete files or things like that)
Strange. Iwill send you my config to try out later on once I get ssh setup on this machine (I am away from home right now).

Charles

  #430  
Old 06-02-2007, 11:48 PM
cpchan's Avatar
cpchan cpchan is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Toronto, Ontario
Posts: 2,012
Default

Quote:
Originally Posted by Gunde View Post
Am I the only one having Doom control problems with the latest build?
The controls are nothing like what's described on the first page of this thread, and changing them in options doesn't work.....???
Try deleting your default.cfg.

Charles

  #431  
Old 06-02-2007, 11:49 PM
cpchan's Avatar
cpchan cpchan is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Toronto, Ontario
Posts: 2,012
Default

Quote:
Originally Posted by ast View Post
I will look into it.

Charles

  #432  
Old 06-03-2007, 12:33 AM
Lacene Lacene is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: South Carolina, USA
Posts: 606
Default

this is something funny: I'm still converting my album art to .bmp, and have the kratoglass theme. But I was scrolling through my music, and selected a song to play of an album that I hadn't yet given any .bmp album art for, or so I thought (My Sharona by The Knack). The album already had a .jpg album art installed for the native Sandisk firmware.

Anyhow, I actually double-selected the track real rapidly (for some reason my thumb jerked), and the album art appeared, with black background around it. The song does not play, though. And I can't get out of it. If I click real fast, I can see white text in the upper left corner, like it's the property info for the album art.

I also was able to get the art to zoom full-screen: it's even a little too wide for the screen, and I can scroll the art from left to right. But no music is playing, and the backlight has yet to go out (it's been lit for the whole duration I've typed this.

Anybody else experience this? I've yet figured out how to get out of this, or get the sansa turned off......


update edit: just was able to turn it off, by the normal method of holding the power/menu button. But I could swear I tried this twice before, with no results. Weird.........

OK, I guess what's happening is when I browse Music, then select The Knack, I'm showed a listing of album art first (in this case, The Knack.jpg), then the .alb file, then the album tracks. When I double-clicked fast, I selected the artist, then the top item in the sub-directory, which was the .jpg album art. So .jpg's can be viewed in Rockbox, and with the album art patch (if this was fixed recently, I missed it), but the Sansa get's locked once you select the album art.....

Last edited by Lacene; 06-03-2007 at 12:40 AM.

  #433  
Old 06-03-2007, 01:06 AM
cpchan's Avatar
cpchan cpchan is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Toronto, Ontario
Posts: 2,012
Default

I might not be very responsive until Wed. evening since I am out of town at a family reunion.

Charles

  #434  
Old 06-03-2007, 08:18 AM
jac0b jac0b is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 136
Default

Quote:
Originally Posted by cpchan View Post
It suppose to correct the battery meter. However, I tried it and it didn't do much. I don't know what is wrong with the power issues you people are having- I used mine for more than 7 hour today (music) on a long flight and the battery is about half full.

Charles
My battery lasts about 12-14 hours but I think when I was using the OF it lasted about 16 hours. I was wondering if it helped conserve more battery power, it doesn't hurt to have a couple more hours between charges.
__________________
Player: Gigabeat F40/S30
Firmware: Rockbox Simple F Series Branch, Rockbox Simple S Series Branch
Headphone: MDR-V150 / HA-FX34 / HA-FX66 / KSC75

  #435  
Old 06-03-2007, 09:10 AM
Vortex Vortex is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 51
Default

Quote:
So .jpg's can be viewed in Rockbox, and with the album art patch (if this was fixed recently, I missed it), but the Sansa get's locked once you select the album art.....
jpg files can always be viewed with Rockbox, the album art patch is not required. To exit the jpg viewer, press the "Rec" button and then select "Quit" from the menu. It took me a while to figure that out too, but the jpg viewer does not lock up your Sansa.

  #436  
Old 06-03-2007, 09:23 AM
Vortex Vortex is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 51
Default

cpchan, I have tried your test build now, and it seems to fix the problems I had with video playback.
So far, after some testing, I haven't had any Prefetch Aborts or stkovs yet.

I noticed however, after switching back and forth between your build the official build, that your build takes _significantly_ longer to boot (about double the amount of time). The official build takes about 3 seconds to load on my Sansa (that is counting from when you see the Rockbox logo until you are presented the main menu). Your build takes at least 8 seconds. It's still bearable but if this is caused by some particular patch it would be great if someone could figure out what causes this.

  #437  
Old 06-03-2007, 12:35 PM
Llorean Llorean is offline
Rockbox Developer
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 397
Default

Are you using different WPSes when you switch builds? (Or more specifically, is the official build cancelling the WPS load because the WPS you're using has unsupported tags like album art?)

Basically, a large part of the boot time is dependent upon how complex your WPS is. If you use an album art WPS, the official build will get to an unrecognized tag, not load the WPS, and probably boot more quickly.

  #438  
Old 06-03-2007, 02:15 PM
Gunde Gunde is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 36
Default

Quote:
Originally Posted by cpchan View Post
Try deleting your default.cfg.

Charles
I did - it didn't help.

  #439  
Old 06-03-2007, 04:11 PM
Fed Fed is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 14
Default

Does your build support voice recording?

  #440  
Old 06-03-2007, 06:02 PM
cpchan's Avatar
cpchan cpchan is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Toronto, Ontario
Posts: 2,012
Default

Quote:
Originally Posted by Gunde View Post
I did - it didn't help.
Strange, you are first one to report that it is not working (i have had reports of people liking the bindings). By any chance are you tryig to plsy in landscape mode? What happens when you try to press the buttons or use the scrollwheel?

Charles

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 10:18 AM.