android
  #201  
Old 05-17-2007, 03:41 PM
donutman25 donutman25 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 108
Default

can you add the radio patch?

http://www.rockbox.org/tracker/task/7178

Advertisement [Remove Advertisement]

  #202  
Old 05-17-2007, 03:43 PM
cpchan's Avatar
cpchan cpchan is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Toronto, Ontario
Posts: 2,012
Default

Quote:
Originally Posted by kratonator View Post
First of all I want to express my gratitude to Charles for the magnificent work here at ABi. I use his build since the 2nd of May and I want to thank him.
Hey no problem. I did it for selfish reasons- I want to use it. I am just making it available to others.

Quote:
I'm no audiophile and I usually don't feel differences between sounds but this one sounds indeed very good.
Glad that you like the sound. Tuning is still going on in SVN.

Charles




I don't hear these sounds but maybe your headphones are more sensitive.


Thanks Charles.[/QUOTE]

  #203  
Old 05-17-2007, 03:44 PM
major_works's Avatar
major_works major_works is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 256
Default

Sure he could, but you probably won't like it. It's in a pretty raw state and is best termed "work in progress" at this point. I tried it and it's already gone from my Sansa (for now).

  #204  
Old 05-17-2007, 03:46 PM
cpchan's Avatar
cpchan cpchan is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Toronto, Ontario
Posts: 2,012
Default

Quote:
Originally Posted by major_works View Post
It's in a pretty raw state and is best termed "work in progress" at this point. I tried it and it's already gone from my Sansa (for now).
Some here- tried it last night. However. I took it out because it wasn't ready yet.

Charles

  #205  
Old 05-17-2007, 03:51 PM
pyr0sphere's Avatar
pyr0sphere pyr0sphere is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Toronto, Canada
Posts: 727
Default

Hey, is it possible to move the positioning of items in the Context Menu? I've noticed that you added your own patch for the Playback menu. What I'd like is for Playlist to be the first item instead of Playback menu.

I don't know if people know this, but if you hold the Submenu button in the WPS, you have access to the playback options. So unless you are using the Playback menu for other purposes (Crossfade, replaygain) I feel that it would be better to have Playlist as the first item.

This way, all you have to do is press Submenu and click select two times to View the Curent Playlist
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

  #206  
Old 05-17-2007, 04:03 PM
cpchan's Avatar
cpchan cpchan is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Toronto, Ontario
Posts: 2,012
Default

Quote:
Originally Posted by pyr0sphere View Post
Hey, is it possible to move the positioning of items in the Context Menu? I've noticed that you added your own patch for the Playback menu. What I'd like is for Playlist to be the first item instead of Playback menu.
Yes, that could be done. I was actually think about it.

Quote:
So unless you are using the Playback menu for other purposes (Crossfade, replaygain)
Don't forget turning shuffle on/off, repeat, etc.

Quote:
This way, all you have to do is press Submenu and click select two times to View the Curent Playlist
True.

Charles

  #207  
Old 05-17-2007, 04:15 PM
smeakim smeakim is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 149
Default

Ok.... So I made one config on the default theme. I then took the settings that were given above and copied them into the config that gets created. I then added black aurora theme. I will see how it goes so far so good no faults

  #208  
Old 05-17-2007, 04:36 PM
pyr0sphere's Avatar
pyr0sphere pyr0sphere is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Toronto, Canada
Posts: 727
Default

Quote:
Originally Posted by cpchan View Post

Don't forget turning shuffle on/off, repeat, etc.

Yeah, but if you wanted to change those, you could instead hold the Submenu button under the WPS which is a lot quicker IMO, which is why I brought it up in case people didn't know of this shortcut
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

  #209  
Old 05-17-2007, 04:39 PM
smeakim smeakim is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 149
Default

Hey i organize my music into folders by artist, then album, then song. It appers shuffle only works within a folder is that right??? I put all the artist songs into a musicR folder but it does not shuffle from artist to artis.

  #210  
Old 05-17-2007, 04:50 PM
pyr0sphere's Avatar
pyr0sphere pyr0sphere is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Toronto, Canada
Posts: 727
Default

You have to understand how the playlist function works in Rockbox. Everytime you play something, a new playlist is created. View it and you'll see what I mean.

If you go to a specific artist and play All Tracks, that will become a new playlist and only music from there will play.

If you want to play all your songs, you could create the root.m3u8 playlist or just by browsing by Tracks
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]

  #211  
Old 05-17-2007, 05:19 PM
cpchan's Avatar
cpchan cpchan is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Toronto, Ontario
Posts: 2,012
Default

Quote:
Originally Posted by smeakim View Post
It appers shuffle only works within a folder is that right???
Incorrect, it can shuffle tracks in different directories. My usual setting is one big playlist of all my music on shuffle.

Quote:
I put all the artist songs into a musicR folder but it does not shuffle from artist to artis.
Try enabling "Settings"-> "Playback"-> "Auto-Change Directory"-> "Random".

Charles

  #212  
Old 05-17-2007, 05:35 PM
smeakim smeakim is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 149
Default

thanks for all the help..... I figured out I had to build the DB and then use shuffle and then auto change directoy random. Dummy me was just going to file and then selecting a folder. I feel stupid as I should.... Also using the config settings has seemed to fixed all my issues.... Yeah no more using original firmware except to load music. Thanks Alll.....

  #213  
Old 05-17-2007, 05:41 PM
cpchan's Avatar
cpchan cpchan is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Toronto, Ontario
Posts: 2,012
Default

Quote:
Originally Posted by smeakim View Post
thanks for all the help.....
No problem.

Quote:
Yeah no more using original firmware except to load music. Thanks Alll.....
Hopefully we don't have to soon. I can't stand the sight of the OF. Have you ever tried loading a large playlist in the OF? You will have to wait til next Xmas.

Charles

Last edited by cpchan; 05-17-2007 at 05:49 PM.

  #214  
Old 05-17-2007, 07:53 PM
zviper zviper is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 61
Default

cpchan, the newest update is giving me trouble. when i turn the wheel clockwise or counterclockwise the audio skips. and the wheel is a bit slow in response

  #215  
Old 05-17-2007, 08:43 PM
cpchan's Avatar
cpchan cpchan is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Toronto, Ontario
Posts: 2,012
Default

Quote:
Originally Posted by zviper View Post
cpchan, the newest update is giving me trouble. when i turn the wheel clockwise or counterclockwise the audio skips. and the wheel is a bit slow in response
Strange, I am not getting any audio skip and most people actually thinks that the wheel is more responsive. Have you tried doing a hardware shutdown?

Charles

  #216  
Old 05-17-2007, 09:23 PM
dzr dzr is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 77
Default

Quote:
Originally Posted by MonoPete View Post
I tried the hardware shutdown. It works better, but the jpeg viewer wont work. And data aborts still come quite often. And the rockdoom seems not to work. I cant do nothing else but to go up & down in the menu.
Yah, I installed your build, plus the standard fonts and changed font sizes... No other changes... When I go to the photo viewer it either Data Aborts, or goes and plays some music!

  #217  
Old 05-17-2007, 09:30 PM
cpchan's Avatar
cpchan cpchan is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Toronto, Ontario
Posts: 2,012
Default

Quote:
Originally Posted by dzr View Post
Yah, I installed your build, plus the standard fonts and changed font sizes... No other changes... When I go to the photo viewer it either Data Aborts, or goes and plays some music!
Strange, jpeg viewer works perfectly for me. Also, I have never seen 1 data abort. We are not sure why some people are getting it. Try one of the solutions in these 2 threads:

http://www.anythingbutipo...um/showthread.php?t=14543

and

http://www.anythingbutipo...ead.php?p=121297#poststop

and see if it works.

Charles

  #218  
Old 05-17-2007, 11:02 PM
cpchan's Avatar
cpchan cpchan is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Toronto, Ontario
Posts: 2,012
Default

Previous build for zviper

Here is the previous build you requested. See if it works for you.

Charles
Attached Files
File Type: zip rockbox_1.zip (1.01 MB, 10 views)
File Type: zip rockbox_2.zip (694.5 KB, 12 views)

  #219  
Old 05-18-2007, 03:29 PM
MonoPete MonoPete is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Finland
Posts: 48
Default

I noticed that when using your Rockbox build, music distorts more easily than in the normal Rockbox build and when I try to put a backdrop, comes backdrop failed text.

  #220  
Old 05-18-2007, 03:56 PM
cpchan's Avatar
cpchan cpchan is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Toronto, Ontario
Posts: 2,012
Default

Quote:
Originally Posted by MonoPete View Post
I noticed that when using your Rockbox build, music distorts more easily than in the normal Rockbox build
Do a hardware shutdown and see if the problem reoccurs.

Quote:
and when I try to put a backdrop, comes backdrop failed text.
Hum, just tested it out here- it works fine. However, I am using a newer version build an hour ago which I am testing out right now.

Please report back if you still have problems after doing the shutdown.

Charles

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 05:42 AM.