android
  #1  
Old 04-10-2013, 05:15 PM
dr_zorbo dr_zorbo is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 3
Default Help with Cowon X9 Sync

Hello all, first time poster here.

My Cowon X9 is a few months old (got it in Taiwan, live in New Zealand) and in the last couple of days the 'Sync and charge' option has stopped working. It charges the battery but it not recognised on any computer. Everything else still works fine, and I can use my memory card separately to add/remove files. I just can't access the Cowon's folders, or add/remove files from the player itself.

Frustrating!

I've tried the following to no avail:

- Reset using volume buttons
- Restored defaults
- Tried it on other computers (four total, Mac and PC)
- Let the battery completely drain first
- Contacted Cowon (no answer)

Can anybody help out here? There is no Cowon supplier in New Zealand.
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 04-10-2013, 05:33 PM
Marvin the Martian's Avatar
Marvin the Martian Marvin the Martian is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: east central NY state
Posts: 10,602
Default

Damn, I hope this doesn't happen to me.

Are you sure the cable is in all the way when you're connecting it? I know the cable of mine, if it isn't set just so, will slide out just enough to break the connection. Sorry I can't come up with any other ideas.

I've never had the need to reset mine, but you say it is done with the volume buttons....how exactly do you do it? Hopefully I never need to, but it would be good to know, I guess.
__________________
iPod Touch 5G 32GB, Touch 4G 32GB, Clip Sport 8GB. Rockbox-> Clip Zip 4GB, iPod Nano 2G 4GB, iPod 5.5G 80GB
2012 Nexus 7 32GB, Asus MeMoPad 8 16+64GB, LG Optimus G Pro, Nokia Lumia 900 and Lumia 520
Reply With Quote

  #3  
Old 04-10-2013, 06:55 PM
dr_zorbo dr_zorbo is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 3
Default

Yep the cable is all the way in. I still get both options ('charge and sync' or 'charge and play') but the 'sync' part of 'charge and sync' doesn't work.

You hold down both volume buttons to reset it. It's pretty much the one useful thing in the manual.
Reply With Quote

  #4  
Old 04-10-2013, 07:02 PM
Marvin the Martian's Avatar
Marvin the Martian Marvin the Martian is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: east central NY state
Posts: 10,602
Default

Quote:
Originally Posted by dr_zorbo View Post
Yep the cable is all the way in. I still get both options ('charge and sync' or 'charge and play') but the 'sync' part of 'charge and sync' doesn't work.

You hold down both volume buttons to reset it. It's pretty much the one useful thing in the manual.
Yeah, their manuals really are almost completely useless.

Does that same spot on the screen work fine when you're not trying to sync it?
__________________
iPod Touch 5G 32GB, Touch 4G 32GB, Clip Sport 8GB. Rockbox-> Clip Zip 4GB, iPod Nano 2G 4GB, iPod 5.5G 80GB
2012 Nexus 7 32GB, Asus MeMoPad 8 16+64GB, LG Optimus G Pro, Nokia Lumia 900 and Lumia 520
Reply With Quote

  #5  
Old 04-10-2013, 07:34 PM
dr_zorbo dr_zorbo is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 3
Default

Yep, that part of the screen works fine. I mean, I can happily push the charge and sync button (button?) but it simply doesn't sync. Just charges.

If I choose the charge and play option it works normally.
Reply With Quote

  #6  
Old 04-10-2013, 07:40 PM
Marvin the Martian's Avatar
Marvin the Martian Marvin the Martian is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: east central NY state
Posts: 10,602
Default

That's strange......wish I had another idea, but I don't.
__________________
iPod Touch 5G 32GB, Touch 4G 32GB, Clip Sport 8GB. Rockbox-> Clip Zip 4GB, iPod Nano 2G 4GB, iPod 5.5G 80GB
2012 Nexus 7 32GB, Asus MeMoPad 8 16+64GB, LG Optimus G Pro, Nokia Lumia 900 and Lumia 520
Reply With Quote

  #7  
Old 06-20-2014, 12:20 PM
Clipman's Avatar
Clipman Clipman is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kentucky. USA.
Posts: 164
Default

I'm having the exact same problem as the OP with my new X9!

I love the X9, but between Cowon's worthless tech support, and the various defects (This is my 2nd X9- first one was returned to Amazon due to a battery issue) I'm beginning to think that Cowons are crap these days- and if this problem is not resolved, back it goes, and I will not be buying anymore Cowon products.

If the OP should see this, please let me know if your problem was ever resolved; and if so, how!
__________________
The world's foremost expert....on my own opinion!
Reply With Quote

Reply

Tags
cowon, problem, sync, x9

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 07:09 AM.