android
  #1  
Old 10-30-2011, 08:30 AM
katem katem is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 3
Default Need help fixing my NWZ-S639F

My Sony mp3 player (NWZ S639F 16gb, serial number 5113526)
got squashed at the bottom of my bag and since then it has been malfunctioning. It will appear to play a song but no sound will come out no matter what the volume setting is, and the headphones are not faulty. Then it refuses to move on to the next song and if you try to navigate elsewhere it either reverts back to the first song or switches itself off and on again.


I've reset it, reformatted it, uploaded music again but the same problem reoccurs - this time getting stuck on a different song, so it's not a corrupt mp3 file. I've made sure it has the most up to date firmware (version 1.11). What should I try next?
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 10-30-2011, 10:36 AM
katem katem is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 3
Default Need help fixing my NWZ-S639F

(I'm reposting this request as I got the wrong subforum first time around - sorry)

My Sony mp3 player (NWZ S639F 16gb, serial number 5113526) got squashed at the bottom of my bag and since then it has been malfunctioning. It will appear to play a song but no sound will come out no matter what the volume setting is, and the headphones are not faulty. Then it refuses to move on to the next song and if you try to navigate elsewhere it either reverts back to the first song or switches itself off and on again.

I've reset it, reformatted it, uploaded music again but the same problem reoccurs - this time getting stuck on a different song, so it's not a corrupt mp3 file. I've made sure it has the most up to date firmware (version 1.11). What should I try next?

Last edited by katem; 10-30-2011 at 10:54 AM.
Reply With Quote

  #3  
Old 10-30-2011, 10:54 AM
TexasRockbox TexasRockbox is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: USA (guess the state ;-) )
Posts: 218
Default

Really squashed?

Could be broken solder connections or circuit traces from the pressure. I do find it interesting however that it can be reset, reformatted and music uploaded. Is it possible to run a chkdsk on the flash storage? Perhaps an error will be found.
Reply With Quote

  #4  
Old 10-30-2011, 12:54 PM
katem katem is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 3
Default

No physical damage to the outside but I think one of the buttons must have got rammed by the corner of a book or something. It's possible that something's got physically damaged, but I find it weird that it's still attempting to work.

Was thinking of taking apart the casing but the screws don't want to budge, even with a tiny screwdriver, and I thought I'd explore other options first. I'll see if chkdsk throws up anything helpful.

Thanks
Reply With Quote

  #5  
Old 11-24-2012, 10:49 AM
paultb10 paultb10 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1
Default

hi Katem,

My S639 has the same problem, no sound, but has had no damage.

Did you manage to sort yours out?

Thanks
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 02:17 AM.