android
  #1  
Old 05-10-2012, 05:51 PM
IGITIHI IGITIHI is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 4
Angry NWZ-A866 cover art & tags problem

Hi there!
I recently bought a Sony Walkman NWZ-A866 and I have the following problems:

1) I use Ubuntu Linux and I have a huge collection of mp3 files, all tagged and with embedded cover art in jpg format. Drag and drop works flawlessly but for some albums the cover art is not displayed. I tried deleting and re-embedding the picture, I tried resizing it but no matter what I do it just doesn't work for some albums.

2) I have lots of mp3's with greek tags. No tags are displayed correctly In some cases, most letters are displayed while others (always the same letters by the way) get replaced by squares. In other cases, all letters are replaced by question marks. There is also a third case, where all characters become "chinese". I suppose it has something to do with the encoding. Which is the "correct" one? Is there any way I can find out the encoding of the tags?

Any help will be greatly appreciated!
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 05-14-2012, 11:09 AM
Drgn7101 Drgn7101 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 2
Default

I have an A865, and with regard to (1), I have found that it is very picky about images and embedded id3 tags:
  • Check if there are multiple images embedded for tracks which don't show an image. I have found that when more than one "Picture" tag is present in a file, my A865 doesn't display any image for that file.
  • Are there any 'Unknown' embedded tags (or do some of the tags not read correctly - for example being only a date as the tag name with no associated value)? If so, remove these tags, as my Walkman (V1.01 firmware) seems to ignore all except basic tags if it finds any tag it doesn't like.
Hope this helps with the first problem.
Reply With Quote

  #3  
Old 05-25-2012, 06:35 PM
IGITIHI IGITIHI is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 4
Default

Thanks for the answer!

I think I found a solution to both problems:

1) Walkman doesn't like ID3 tags other than ID3v2.3. I have a lot of files with ID3v2.4 and there are problems. As for the images, I use EasyTAG and set image type as "cover". It always works.

2) Only the unicode character set can be displayed. Unfortunately, it still lacks support for some greek characters. My old Zen Vision:M, on the other hand, supports almost any codepage. I suppose Sony doesn't care enough to fix the problem.
Reply With Quote

  #4  
Old 06-03-2012, 08:56 PM
raymond87 raymond87 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2
Default

refer to the 3rd problem,well, A866 is only for China mainland
see here:http://www.sonystyle.com.cn/products...r/nwz_a860.htm
Reply With Quote

  #5  
Old 06-04-2012, 06:07 PM
IGITIHI IGITIHI is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 4
Default

Well, I bought mine in Germany...
Reply With Quote

  #6  
Old 06-04-2012, 06:25 PM
skip252 skip252 is offline
Administrator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chicago
Posts: 5,197
Default

That post is inaccurate. The A866 is also sold by Sony.de. They're part of Sony EU. Means it's meant for that market.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 11:27 PM.