android
  #121  
Old 08-01-2009, 07:55 PM
andreboba andreboba is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 10
Default

Has anyone had success with a different brand of compactflash other than adata?

I'm looking at a Kingston, same specs, but wonder if anyone else has purchased it??
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #122  
Old 08-02-2009, 12:38 AM
trikon000 trikon000 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Disassembly LABS
Posts: 259
Default

http://www.anythingbutipod.com/forum...ad.php?t=42129
Reply With Quote

  #123  
Old 08-02-2009, 05:49 PM
myxomatosis myxomatosis is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 3
Default

Thanks a lot. If I can sell the Transcend i will buy the Adata!
Reply With Quote

  #124  
Old 08-05-2009, 03:47 PM
andreboba andreboba is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 10
Default

Why would you sell your Transcend CF??

I just ordered two Transcend 16 gb CF from Amazon, they're supposed to be compatible for this flash hack.

Or am I missing something??
Reply With Quote

  #125  
Old 08-22-2009, 12:05 PM
myxomatosis myxomatosis is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 3
Default

My CF didn't work... With a ZenMicro.
Reply With Quote

  #126  
Old 09-28-2009, 06:42 AM
andreboba andreboba is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 10
Default

Trikon and others, thanks for all the help!!

I was able to upgrade one of my two 'busted' 8gb microphotos into a 16gb using a Transcend Ultra speed 133x 16 gb CF card!!

But when I try to go into recovery mode on my other ZMP and attempt to reformat, the player never advances past the 'formatting..' screen.

Help anyone??
Thanx
Reply With Quote

  #127  
Old 11-01-2009, 08:57 PM
Simba7 Simba7 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 2
Default

I have a 32GB Kingston in my Zen Micro. It works exceptionally well.

I also did a 4GB slice for a Removable Drive.
Reply With Quote

  #128  
Old 11-13-2009, 10:00 PM
bargainmagnet bargainmagnet is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 5
Default

Just a quick note to let all know that I used this post to hack my Micro and install a 16 gig card 2 years ago and it's still going strong!
I've even flung it to the concrete a few times (accidentally) with no ill effects.. This is a terrific post especially if you hate fruit!
Thanks to all who contributed
Reply With Quote

  #129  
Old 11-29-2009, 10:21 PM
infideL infideL is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 19
Help Battery charging

I've read every page of this thread and more about this, but no one seemed to mention having battery problems.

I bought the A-DATA 16gb CF 133x speedy card, and I'm still waiting for it to arrive, but, in the tutorial, you specifically say you need a fully charged battery at some point before going any further.

The problem is, I can't get my old battery to charge with the broken HDD when I plug it in the computer. I've been recommended to buy a new battery so I won't have to deal with a 1-2 year old battery that may or may not work, but I'm concerned I would have to charge the new battery also.

So, I guess my main question is, do you need to charge a new battery you bought off the internet? If so, do you have any other way of charging the ZMP's battery other than using the player itself and a USB/wall charger plug or is it my only option?

Thanks!
Reply With Quote

  #130  
Old 11-30-2009, 02:08 AM
coachop94's Avatar
coachop94 coachop94 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: california
Posts: 1,062
Default

It should charge even though there is not hardrive inside.You may want to get a wallcharger if the battery is totally drained & has sat for a longtime without being charged. it's bset to get a real Creative brand charger if not the the wall charger for the PSP is a good substitute.
__________________
Sit Down, Shut Up, Don't *!@#*^#!! With Me. I'm Drivin'
Reply With Quote

  #131  
Old 11-30-2009, 07:15 PM
infideL infideL is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 19
Default

alright, thanks for the info!
Reply With Quote

  #132  
Old 12-11-2009, 04:39 PM
infideL infideL is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 19
Help Stuck formatting

Quote:
Originally Posted by beno View Post
First I just wanted to thank trikon000 for the great tutorial, the photos helped a lot during this mini operation.

I have however hit a roadblock which I don't know if i'll be able to get past. I've gotten to the point in the tutorial where you format the drive after the unit's been fully charged. After selecting 'Yes' to format the 16GB CF drive (the one suggested in the guide), my screen has been stuck showing "Formatting..." for at least 3minutes now. I was pretty excited too that I almost got it working .. damn. What are your thoughts? The reason I'm replacing the drive is because the ZMP was dropped ~3 feet and stopped working. Before I replaced the original microdrive with this CF drive, I tried formatting it and it produced the same result - it just stayed at this formatting screen. Any thoughts/suggestions?

Well now that I finally have my CF card and everything, I have the exact same problem as this guy, but no one actually answered him or anything.

I rolled back to WMP10, I don't have any Creative MediaSource installed anymore.

I tried to format it while it was plugged in the computer. I really don't know what to do anymore.

Any help would be appreciated
Reply With Quote

  #133  
Old 01-01-2010, 03:52 PM
infideL infideL is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 19
Default

bump!
I'm hoping I didn't just waste 50$
Reply With Quote

  #134  
Old 02-23-2010, 03:09 PM
andreboba andreboba is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 10
Default

I had a microphoto stuck at 'formatting' too and couldn't really fix it. I chalked it up as a hardware problem with the microphoto's motherboard.

The upside is you can get a microphoto cheap( <$50) on Amazon and swap your CF card in and viola, you're back in business.

Last edited by andreboba; 05-29-2010 at 06:58 PM.
Reply With Quote

  #135  
Old 08-10-2010, 04:42 PM
kishkizzle kishkizzle is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Ontario, Canada
Posts: 47
Default

Just want to reveal that this eBay item, although only 4GB, does work in my Micros/MicroPhoto. Speeds are quite decent.

It would be a good option for someone with a minimal music collection. I didn't buy it specifically for this purpose, but since I had bought it anyway thought I'd try it. About 3.7GB usable space, reliably stores stuff in all of that space.
Reply With Quote

  #136  
Old 02-17-2011, 03:39 PM
Taiyaki Taiyaki is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 3
Default Zen Micro Flash Upgrade

Hello, finally i did the flash upgrade to my zen micro with an 8GB SanDisk CF card.
Brought my favourite player back to life.
Awesome thread. thanx
Reply With Quote

  #137  
Old 03-02-2011, 04:20 PM
Taiyaki Taiyaki is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 3
Lightbulb Zen MicroPhoto 32 GB



Uploaded with ImageShack.us

My "new" ZEN MicroPhoto with 32 GB Flash Memory . Swaped the Harddrive with:
Transcend 32 GB Ultra Speed 133x MLC CF-Card
link:
http://www.amazon.de/Transcend-Ultra...9104268&sr=8-3
Reply With Quote

  #138  
Old 04-30-2012, 12:52 AM
galatnaja galatnaja is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 1
Default

Hi everybody and thanks for a great thread!

I dropped my microphoto onto a concrete floor and the HD broke. I swapped it with a Transcend card, and now I can start it into recovery mode, but the touchpad won't work.

I've made sure the connectors are ok and I've tried pushing the front while pressing the buttons if a connector still would be loose, that hasn't worked.

When I opened the player again, I saw that the small, round, battery on the mainboard, it looks like it's leaking. It's in the upper left corner, at least I think it's a battery. Could this be the problem? Can I replace it?

Thanks for any advice you can offer!
Reply With Quote

  #139  
Old 04-30-2012, 01:37 AM
coachop94's Avatar
coachop94 coachop94 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: california
Posts: 1,062
Default

Quote:
Originally Posted by galatnaja View Post

When I opened the player again, I saw that the small, round, battery on the mainboard, it looks like it's leaking. It's in the upper left corner, at least I think it's a battery. Could this be the problem? Can I replace it?

Thanks for any advice you can offer!
Sounds like a capasitor you would need a new board.
__________________
Sit Down, Shut Up, Don't *!@#*^#!! With Me. I'm Drivin'
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 05:19 AM.