android
  #1  
Old 03-28-2012, 06:01 AM
MotorMouth MotorMouth is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Sydney
Posts: 11
Default HELP! My ZuneHD's Touchscreen is Playing Up

I've had a 64Gb ZuneHD for around 18 months and recently the touchscreen has started playing up. It appears not to work and then, all of a sudden, it executes all the touches at once, then goes crazy, jumping around from screen to screen and switching songs constantly. It first happened last week but after a few days of non-use I plugged it back into the dock and it seemed OK. But after 4 or 5 days it has gone crazy again and this time it doesn't look like its coming back.

I live in Australia so there is nowhere I can take it to get fixed. I can get a new touchscreen on eBay, with all the tools to open it up and fix it, but I don't want to waste $50 if it doesn't fix the problem.

This is a huge issue for me because I use my ZuneHD to listen to music at home 4 to 6 hours a day. I absolutely love it and there really isn't anything out there that could possibly replace it, but I could never justify paying up to $600 for another one if it is only going to last another 18 months. If anyone has any ideas, it will be greatly appreciated.
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 03-28-2012, 06:10 AM
Marvin the Martian's Avatar
Marvin the Martian Marvin the Martian is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: east central NY state
Posts: 10,550
Default

Have you tried a reset? I don't remember how it is done, but I know there is a way to do it. Beyond that, I have no idea.
__________________
Clip Zip 4GB, iPod Nano 2G 4GB, iPod 5.5G 80GB<-All RB'd Clip Sport 8GB, Cowon D2+20GB
iPod Touch 5G 32GB, Touch 4G 32GB,Touch 2G 8GB,2012 Nexus 7 32GB(4.4.2),Asus MeMoPad 8 16+64GB(4.2.2)
Reply With Quote

  #3  
Old 03-28-2012, 07:43 AM
steinburger1109's Avatar
steinburger1109 steinburger1109 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Naperville, Illinois
Posts: 2,456
Default

Along the same vein as Marv, have you turned it off and back on recently?

I can't really help if its a hardware problem, but if it's an issue with the firmware, I can help.

First, try shutting it off and turning it back on. Then, try recovery mode (holding the power and media buttons until instructions appear on screen. If that doesn't work, you can factory reset by holding all three buttons until you see instructions on the screen. THIS LAST OPTION ERASES ALL DATA ON THE DEVICE. EVERYTHING.

While there is a chance that your problem is somewhere in the hardware, this is how I fixed basically all problems I ever had with my Zune.
__________________
- Justin
Glossary for Newbies Everybody
Babble. On.
Reply With Quote

  #4  
Old 03-28-2012, 04:12 PM
MotorMouth MotorMouth is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Sydney
Posts: 11
Default

I've tried doing this several times, as per the instructions in the Power User Guide, and it doesn't work. i.e. Holding the Media and Power buttons down, even for several minutes, only causes the Zune to restart. Then I noticed you said to hold all three buttons and that worked fine. So I've reinstalled the OS and now I am filling it back up.

I'm wondering if the problem might be related to the fact that the device was getting quite full, less than 5Gb left? I'll be a bit more discerning when I fill it back up today and see how we go.

Thanks for your help. I should have mentioned that I had already done the hard restart thing a few times but I didn't know about the Recovery Mode trick. Hopefully that will do it.

Last edited by MotorMouth; 03-28-2012 at 04:38 PM.
Reply With Quote

  #5  
Old 03-28-2012, 05:40 PM
MotorMouth MotorMouth is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Sydney
Posts: 11
Default

Well, it was worth a try but it hasn't fixed the problem. As soon as I disconnected it from the PC it started playing up again. I'm glad I only put 100 albums onto it before I tried it out.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 02:31 AM.