android
  #1  
Old 06-26-2009, 02:31 AM
raymanism raymanism is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 4
Default Behold: The Gigabeat S120 (in S30 shell)!

Boys and girls,

I successfully managed to install Samsung's single platter 120GB drive HS12YHA N2-2D in my Gigabeat S30! Below is an image of the drive, and an image of the system info

Now to Rockbox it!
Attached Images
File Type: jpg HS12YHA.jpg (44.8 KB, 51 views)
File Type: jpg S120.jpg (84.2 KB, 58 views)
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 06-26-2009, 07:58 PM
robjrock's Avatar
robjrock robjrock is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 272
Default

Nice work. I miss my old gigabeat sometimes, it was a good player. 120 gb mod would really kick butt if I could pick up another on the cheap...
__________________
Samsung YP-P3 > LOD > Cmoy > Phonak Audeo PFE / Grado SR60i / ATH-AD900
Broke, Sold or Given Away - A couple of iPods, Gigabeat S30, Cowon D2, Creative ZWM, Clip, KSC75, Super.Fi 3
Reply With Quote

  #3  
Old 07-04-2009, 08:06 AM
gyrovague gyrovague is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1
Default Question

This may be a dumb question, but all you have to do was swap out the drives and use the firmware restore files to format the drive, right? I ask because I'd like to upgrade my gigabeat using the same drive, but want to make sure I'm not leaving out any steps.

Thanks!
Reply With Quote

  #4  
Old 08-08-2009, 03:50 PM
res res is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: Wairarapa, New Zealand
Posts: 41
Default

See:

http://istoba.googlepages.com/gigabeatharddriveupgrade

The S30 is the same. I upgraded my S60 to a Toshiba 120GB and it has worked well.
Reply With Quote

  #5  
Old 08-29-2009, 07:03 PM
roebeet's Avatar
roebeet roebeet is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Pennsylvania, USA
Posts: 266
Default

I also upgraded my S60 to a 120GB HDD (Toshiba MK1214GAH). Firmware update had no issue seeing it, and I even managed to get the Rockbox firmware to work. I ran it for a few months that way, before putting the drive back into my Gigabeat F.
__________________
Active DAP's: Cowon D3, Sansa Clip 2GB Rockboxed, modded Gigabeat F series
Non-working / Sold DAP's: Cowon S9, Zune 30, iPod Video 30/80GB, iPod 4G, Sansa E280, Gigabeat S60, iPod Shuffle 1G
Cans: Sennheiser HD 600, Yuin PK1, Sony MDR-V6
Reply With Quote

  #6  
Old 08-25-2011, 06:52 AM
petesbrew petesbrew is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 2
Default Battery upgrade

Cheers for the detailed info on the swap.
I just upgraded the battery then successfully (don't you love it when it works?!), but as for the hard drive, that's a future upgrade.
My question is, where is that black latch located for the ZIF drive? Am I blind? I can't see it anywhere.
Cheers in advance.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 10:53 PM.