android
Go Back   abi>>forums > MP3 Players By Brand > Sony Walkman > Walkman A Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 10-03-2008, 11:17 PM
Akhtar Akhtar is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 17
Default

No, I haven't been able to get into the test mode yet!

I'm sure the information will become available soon, we just need one of those pdfs! lol
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #22  
Old 10-05-2008, 07:33 PM
Akhtar Akhtar is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 17
Default

Hello everyone, I contacted a sony analyst, and they claim its not available for this model:


Mitchell_ > I found the information about the NWZS638F Player from the U.K. website.
Mitchell_ > This Player doesn't have any Demo Mode feature.

Mitchell_ > Qays, I have searched for the Demo or Test Mode in the Player. But, this Player doesn't have that feature.


Although I think these analysts do not have much power, and search the websites for the answers. We just need that service manual which is not available on the net yet!

EDIT: He then said the models service manual has not yet been released as the model has not been released yet, so a service manual might be out soon, and we may find a test mode code inside it.

Anyone successful with it on this model at all?

Last edited by Akhtar; 10-05-2008 at 07:42 PM.
Reply With Quote

  #23  
Old 10-05-2008, 08:54 PM
The DarkSide's Avatar
The DarkSide The DarkSide is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Qns Vlg, NYC
Posts: 16,061
Default

I'll keep looking and post it when I get a copy. Seems that it'll be a guarded secret w/Sony ATM though.
Reply With Quote

  #24  
Old 10-06-2008, 09:17 PM
Akhtar Akhtar is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 17
Default

Good luck! I'll post as soon as I get a copy too (If I do)

Couldnt Sony just leave the code the same!?!?! lol
Reply With Quote

  #25  
Old 10-07-2008, 08:35 AM
The DarkSide's Avatar
The DarkSide The DarkSide is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Qns Vlg, NYC
Posts: 16,061
Default

Don't think they like us playing around in the service menu & complaining about their default settings!!! Oh, well, too bad for Sony - we'll get it sooner or later!!!
Reply With Quote

  #26  
Old 10-07-2008, 07:39 PM
jjrosaria's Avatar
jjrosaria jjrosaria is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Sheepland (NZ)
Posts: 956
Default

HEy the dark side tried your exact settings but I reckon there kinda over done. Do u have any other recommended settings?

I use:

-6.0 100HZ BASS

1.5 15Hz Treble

Dsee, clear stereo ON
Dynamic normalizer OFF

Do u mind trying this settings and can u give me some feed back about it?

Thanks


P.S forgot to mention i am also usung the UNIQUE eq
__________________
Portable Rig:
<sony a728 8Gb, Sennheiser Hd555, Ultimate Ears Metro fi 200, Koss KSC75, Sennheiser CX400, CMoy amp
-Awaiting to buy an AKG K701-
Reply With Quote

  #27  
Old 10-07-2008, 08:57 PM
The DarkSide's Avatar
The DarkSide The DarkSide is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Qns Vlg, NYC
Posts: 16,061
Default

I use these settings myself:
Bass: +0.00
Treble: -4.5
Dsee, clear stereo: OFF
Dynamic normalizer: ON
+ I use the CUSTOM EQ w/different settings w/different headphones.
ONLY the custon EQ BTW. also, I've noticed that the player sounds spectacular w/the EQ off, prob gonna' be trying to listen natural pretty soon & thinking about getting an amp - Fiio first, then the Pico!!!
Reply With Quote

  #28  
Old 10-07-2008, 09:07 PM
jjrosaria's Avatar
jjrosaria jjrosaria is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Sheepland (NZ)
Posts: 956
Default

Ok thanks dark side, I know I am a bit off topic but wat headphones are u using? cuz I am planning to get a sennheiser hd 555, is it good?
__________________
Portable Rig:
<sony a728 8Gb, Sennheiser Hd555, Ultimate Ears Metro fi 200, Koss KSC75, Sennheiser CX400, CMoy amp
-Awaiting to buy an AKG K701-
Reply With Quote

  #29  
Old 10-07-2008, 09:12 PM
jjrosaria's Avatar
jjrosaria jjrosaria is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Sheepland (NZ)
Posts: 956
Default

Hey tried your settings again. For me it really sounds unnatural even when the EQ was flat. But I guess all of us has different taste. I'll just probably stick to my old settings. I just wanna know wat headphones are u using?
__________________
Portable Rig:
<sony a728 8Gb, Sennheiser Hd555, Ultimate Ears Metro fi 200, Koss KSC75, Sennheiser CX400, CMoy amp
-Awaiting to buy an AKG K701-
Reply With Quote

  #30  
Old 10-08-2008, 04:46 AM
The DarkSide's Avatar
The DarkSide The DarkSide is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Qns Vlg, NYC
Posts: 16,061
Default

HD555 are out of my league! I've been using HD202's and 212's, and also my favs, the PX100's! On occasion I use my Panasonic HTX7's - they sound great also.
Reply With Quote

  #31  
Old 10-08-2008, 02:58 PM
jjrosaria's Avatar
jjrosaria jjrosaria is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Sheepland (NZ)
Posts: 956
Default

Ok thanks the dark side.
__________________
Portable Rig:
<sony a728 8Gb, Sennheiser Hd555, Ultimate Ears Metro fi 200, Koss KSC75, Sennheiser CX400, CMoy amp
-Awaiting to buy an AKG K701-
Reply With Quote

  #32  
Old 10-14-2008, 11:37 AM
AFSlug's Avatar
AFSlug AFSlug is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Cochabamba- Bolivia
Posts: 26
Wink

Hello, im getting into this.
I have some questions...on Bass:
the lower the frecuency-more bass or less bass?
negative number gain means more bass or...
When the gain is zero, do i get less bass?

Why you change the treble frecuency to 15Hz?, is this acute or neutral

Thank you.
Reply With Quote

  #33  
Old 10-14-2008, 12:49 PM
The DarkSide's Avatar
The DarkSide The DarkSide is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Qns Vlg, NYC
Posts: 16,061
Default

Lower + more bass - YES. If you use the (-) it means your making the bass less, or lower. Same goes for the treble, as using (-) cuts the high frequencies down. The A78X/A82X series has the treble over-boosted.
Reply With Quote

  #34  
Old 10-31-2008, 06:19 PM
babya's Avatar
babya babya is offline
Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 209
Default

I know why the S630/S730 has not had its test mode yet-the service manual for these is on docs.sony.com/reflib (password protected site for Sony employees or servicers).
__________________
MP3 PlayersCreative ZEN Stone,Philips SA2845,SA6145,GoGear Aria Sony NWZ-S738F,NWZ-E436F, NWZ-W202, NWZ-B135F, Samsung YP-S2, YP-T10, YP-P2,iRiver H10,E10,S10,X20
Reply With Quote

  #35  
Old 10-31-2008, 07:05 PM
jjrosaria's Avatar
jjrosaria jjrosaria is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: Sheepland (NZ)
Posts: 956
Default

Quote:
Originally Posted by babya View Post
I know why the S630/S730 has not had its test mode yet-the service manual for these is on docs.sony.com/reflib (password protected site for Sony employees or servicers).
Nice, now we just have to find someone that works on sony..
__________________
Portable Rig:
<sony a728 8Gb, Sennheiser Hd555, Ultimate Ears Metro fi 200, Koss KSC75, Sennheiser CX400, CMoy amp
-Awaiting to buy an AKG K701-
Reply With Quote

  #36  
Old 05-31-2009, 05:06 PM
sadaniel sadaniel is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 1
Default

can someone provide me with the default settings for tgain and bgain for S618F? I changed the settings but I forgot the default.
Reply With Quote

  #37  
Old 02-04-2010, 07:59 PM
Kloug Kloug is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 2
Default Changing the DAC Frequency

Quote:
Originally Posted by tannn View Post
i have a sony a818 and the default settings where:

Bass -6.4 @ 50Hz
Treble 0.0 @ 5Hz

I changed only the bass:

B 0.0 @ 100Hz

And it sound quite well on my koss the plug's

Any idea what should i change if i'd like to get even more bass?
Hi!

I have access to the service menu, but in the DAC B-GAIN and T-GAIN, I can only change the GAIN, not the FC (Frequency). It shows on the screen, I see DAC BASS FC : 50 Hz and DAC TREBLE FC : 5 kHz, but I can't change these values, even if I tried every buttons.

I can just change this :

DAC BASS GAIN : from -10.5 to 0.0
DAC TREBLE GAIN : from -10.5 to +1.5

So how can you change the value of DAC FC (like 100 Hz instead of 50 Hz and 15 kHz instead of 5 kHz)?

Thanks!
Reply With Quote

  #38  
Old 02-16-2011, 11:47 AM
dbugkris dbugkris is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 3
Default

Hi!

I have access to the service menu, but in the DAC B-GAIN and T-GAIN, I can only change the GAIN, not the FC (Frequency). It shows on the screen, I see DAC BASS FC : 50 Hz and DAC TREBLE FC : 5 kHz, but I can't change these values, even if I tried every buttons.

I can just change this :

DAC BASS GAIN : from -10.5 to 0.0
DAC TREBLE GAIN : from -10.5 to +1.5

So how can you change the value of DAC FC (like 100 Hz instead of 50 Hz and 15 kHz instead of 5 kHz)?

Thanks!

==============================================

Press option menu for change value ( sorrry in English)
Reply With Quote

  #39  
Old 07-18-2011, 06:05 AM
Damon88 Damon88 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 20
Default

does the key combo works on NWZ A844 as well ??
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 07:28 AM.