android
  #1  
Old 02-17-2011, 12:13 PM
s10010001 s10010001 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 7
Default Zune HD Dock options and remote function questions

Hello,

I have a Zune HD 16, 32, and soon to be another 16 for my daughter. I have various v2 docks around the house to sync, charge and hook into stero systems in different rooms. However, on one of the dock v2 kits it came with a remote. I see that there is a few remotes around on the web. Mins the most basic looking one with no clean cover, and its no the newer HD remote. It does not work with my HD, even when using tv output via RCA.

Is there any cheap dock remote that will let me change songs on the HD when just docked outputting audio.

if not, will the HD dock (expensive one) let me nav the menus even if im not using tv output?
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 02-17-2011, 05:48 PM
steinburger1109's Avatar
steinburger1109 steinburger1109 is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Naperville, Illinois
Posts: 2,456
Default

You can't navigate menus with an HD using any remote; only through touching the actual screen. You should be able to find one that can change songs.

Much luck,
__________________
- Justin
Glossary for Newbies Everybody
Babble. On.
Reply With Quote

  #3  
Old 02-19-2011, 11:50 AM
s10010001 s10010001 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 7
Default

Is there a known working remote that will change songs while in dock but not outputting to tv?
Reply With Quote

  #4  
Old 02-19-2011, 03:56 PM
alexiznumber1 alexiznumber1 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 187
Default

im prety sure the kicker docks do.
Reply With Quote

  #5  
Old 03-25-2011, 10:11 AM
peppe peppe is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 8
Default Remote for Zune HD on V2 Dock

Hope this thread isn't too old. Came up high on google and I have an account here, so thought I would post my experience.

You do not need the new V3 dock if you just need playlist control on the dock.

I just got an HD and tested this in my V2 dock that came with a remote. I think it was the V2 A/V pack, but don't recall the exact one.

The remote has a d-pad, center button in the dpad, back, and play buttons.

I have the zune dock plugged into a headphone amp and no video out.

The V2 zunes (had 120gb and 8gb) could be completely controlled by the remote on this dock.

The HD i just have to use the touchscreen to get it into a playlist then i can use the play/pause button to start/stop music, up/down does volume, and left/right changes songs. There is no visual indication on the volume.
Back and center buttons do nothing.

So while you can't get a playlist started with the remote once you are playing music you can move through the playlist and control volume.
Reply With Quote

  #6  
Old 03-25-2011, 11:12 AM
itss danny itss danny is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 23
Default

I have the Zune Dock V2, you can check out my video review of it on my YouTube channel: Electronicnerdhelp.. the Zune Dock V2, does let you change songs using its remote... before you can do that, start the music, plug it in the dock, and it'll let you change songs, lower, and higher volume.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 09:30 AM.