android
  #1  
Old 09-27-2010, 01:33 PM
csl37 csl37 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 5
Default How to restore Sansa Clip to default? (kinda helpless)

Well this is akward.
I've installed Rockbox on my device and everything went good, but now I want the Sansa Clip to return to the original Sansa Firmware, without any Rockbox or Bootloaders.
How can I do it?
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 09-27-2010, 01:45 PM
Marvin the Martian's Avatar
Marvin the Martian Marvin the Martian is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: east central NY state
Posts: 10,602
Default

Quote:
Originally Posted by csl37 View Post
Well this is akward.
I've installed Rockbox on my device and everything went good, but now I want the Sansa Clip to return to the original Sansa Firmware, without any Rockbox or Bootloaders.
How can I do it?
So you want the Rockbox components gone for good, or you just want to use the original firmware sometimes? It is a dual-boot system.
__________________
iPod Touch 5G 32GB, Touch 4G 32GB, Clip Sport 8GB. Rockbox-> Clip Zip 4GB, iPod Nano 2G 4GB, iPod 5.5G 80GB
2012 Nexus 7 32GB, Asus MeMoPad 8 16+64GB, LG Optimus G Pro, Nokia Lumia 900 and Lumia 520
Reply With Quote

  #3  
Old 09-27-2010, 01:46 PM
skip252 skip252 is offline
Administrator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chicago
Posts: 5,443
Default

Nooooo....! You didn't just love Rockbox and everything about it? Tough, it's on there forever.

Just kidding, actually it's really simple. Drop in a copy of the original firmware. Delete the .rockbox folder. Reboot. You're done.

You can find links to the OF in the start of this subforum. Be sure to use the one that matches your player and that you have at least 50% battery charge on it.
Reply With Quote

  #4  
Old 09-27-2010, 01:47 PM
csl37 csl37 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by Marvin the Martian View Post
So you want the Rockbox components gone for good, or you just want to use the original firmware sometimes? It is a dual-boot system.
I want the Rockbox componenets gone for good. :P
Reply With Quote

  #5  
Old 09-27-2010, 01:48 PM
Marvin the Martian's Avatar
Marvin the Martian Marvin the Martian is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: east central NY state
Posts: 10,602
Default

Quote:
Originally Posted by csl37 View Post
I want the Rockbox componenets gone for good. :P
In that case, skip252's post above explains how to do that.
__________________
iPod Touch 5G 32GB, Touch 4G 32GB, Clip Sport 8GB. Rockbox-> Clip Zip 4GB, iPod Nano 2G 4GB, iPod 5.5G 80GB
2012 Nexus 7 32GB, Asus MeMoPad 8 16+64GB, LG Optimus G Pro, Nokia Lumia 900 and Lumia 520
Reply With Quote

  #6  
Old 09-27-2010, 02:32 PM
csl37 csl37 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 5
Default

Well I've tried to do as skip told but the result after the reboot was: "Loading Firmware
File Not Found."
And the Rockbox logo appears.
Any solution?
Reply With Quote

  #7  
Old 09-27-2010, 02:40 PM
Marvin the Martian's Avatar
Marvin the Martian Marvin the Martian is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: east central NY state
Posts: 10,602
Default

Quote:
Originally Posted by csl37 View Post
Well I've tried to do as skip told but the result after the reboot was: "Loading Firmware
File Not Found."
And the Rockbox logo appears.
Any solution?
Have you done a manual firmware update before? It should be as simple as that.http://www.anythingbutipod.com/forum...70&postcount=1
__________________
iPod Touch 5G 32GB, Touch 4G 32GB, Clip Sport 8GB. Rockbox-> Clip Zip 4GB, iPod Nano 2G 4GB, iPod 5.5G 80GB
2012 Nexus 7 32GB, Asus MeMoPad 8 16+64GB, LG Optimus G Pro, Nokia Lumia 900 and Lumia 520
Reply With Quote

  #8  
Old 09-27-2010, 02:41 PM
skip252 skip252 is offline
Administrator
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chicago
Posts: 5,443
Default

You need to boot to the OF. Depending on model that's Power and hold the Home button or Power and hold <<-. When it boots you should see the the flower then the Updating Firmware message. After it shuts down and you reboot you shouldn't see anything else concerning Rockbox.
Reply With Quote

  #9  
Old 09-27-2010, 03:01 PM
csl37 csl37 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 5
Default

Thank you, at last managed to do that.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 03:48 AM.