android
  #1  
Old 04-05-2010, 10:39 AM
danE danE is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4
Default WiFi problems with Zii EGG

I seem to be having problems with the WiFi on the Zii. It's about as sensitive as a rock. I can find several networks but cannot connect to any of them. At work I have to use an iTouch and it connects with no problems. Has anyone else noticed this problem and does anyone have any ides that might help.

Thanks in advance!

Dan
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 04-05-2010, 01:55 PM
Slaghead Slaghead is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 8
Default

It was a problem with mine when I had it too. According to the developer forum, it is still an issue even with the latest firmware builds for some people. Most of the time it appears to work eventually. Just have to keep trying to connect over and over until it finally works.
Reply With Quote

  #3  
Old 04-05-2010, 03:03 PM
danE danE is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4
Default

Quote:
Originally Posted by Slaghead View Post
It was a problem with mine when I had it too. According to the developer forum, it is still an issue even with the latest firmware builds for some people. Most of the time it appears to work eventually. Just have to keep trying to connect over and over until it finally works.
OK, Thanks. That sure puts a big negative to the Zii. I hope it gets fixed.
Reply With Quote

  #4  
Old 04-19-2010, 05:26 AM
IanFromAfrica IanFromAfrica is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 10
Default

Quote:
Originally Posted by danE View Post
OK, Thanks. That sure puts a big negative to the Zii. I hope it gets fixed.
If you are using 1.10.03, your device may eventually require a RMA (for WiFi). Fortunately there is a way to fix it (mine got to the RMA stage). Once fixed, there is no problem with the WiFi (on firmwares 0.98.xx-1.00.xx). If you want to know more, you can read my posts about in on the ZiiLabs forum.
Reply With Quote

  #5  
Old 04-19-2010, 07:42 AM
Olley Olley is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4,894
Default

I couldn't get mine to work under Plaszma (the latest firmware), but did get it to work after I put Android on it.
Reply With Quote

  #6  
Old 04-19-2010, 11:05 AM
IanFromAfrica IanFromAfrica is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Olley View Post
I couldn't get mine to work under Plaszma (the latest firmware), but did get it to work after I put Android on it.
Yes, that is what I had to do. Once you've 'fixed' it like this, you can use other Plaszma versions (I recommend 1.00.06). Without installing Android, it won't work again once you've installed 1.10.03 (even if you try installing older Plaszma versions). Be sure to power off the device between each firmware install.
Reply With Quote

  #7  
Old 04-20-2010, 06:14 PM
danE danE is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4
Default

Ian,

I hope you got your problems with shipping to S.A. figured out.

I loaded Android on my Zii and the WiFi works great. With a little help here at work I have a Java SDK loaded on my desktop and am going to try developing apps with that.

Thanks to one and all for the help.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 11:12 PM.