android
  #1  
Old 12-08-2009, 05:31 PM
Limey Johnson Limey Johnson is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 7
Default Mozaic help...Creative noob

Hello all.

I have read about similar problems, but not exactly the same as mine.

I'll start by saying I have a 16gb Mozaic, and it works great.(recently tossed my iRiver H10 in the trash)

It has the latest firmware.

I don't bother to sync with anything, I just drag and drop my music easily enough from a mass file backed up on an external drive.

I have not used the CC software, nor do I want to.

anyway..my only issue is this:

There are times when my song doesn't show up in the "Artist" section, but I can search the "Albums" section, and it's there.
I would never want to search my songs by album...so,how to I get them to always show up under the "artist"
section...both for now, and for further additions?

It seems to happen randomly...out of 1455 songs, there are maybe a dozen not showing up under my "artist" title.

I have tried to avoid bothering you guys with my problems, but I just can't get it to "see" the songs all in one place.

thanks in advance for any help!

Last edited by Limey Johnson; 12-09-2009 at 05:52 AM. Reason: firmware info
Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

  #2  
Old 12-28-2009, 01:16 AM
ZenChick's Avatar
ZenChick ZenChick is offline
Ultra Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Right... Behind... You...
Posts: 7,427
Default

It sounds like you have missing, incomplete, or inaccurate ID3 tags in some of your songs. Your Mozaic uses these tags to index your songs and display them where they are supposed to be.

I recommend downloading and installing a bulk ID3 tagging utility such as MP3Tag, then using it to inspect all of your songs' tags - particularly those of the songs that aren't showing up properly.
__________________
ZenChick - The one them iPod-owners warned you about!
Creative Zen Vision:M 30GB * Creative MuVo N200 1GB * Philips GoGear Vibe 4GB
Resident Linux Geekette ** Got IRC? Look me up on irc.freenode.net #AnythingButiPod
Reply With Quote

  #3  
Old 12-29-2009, 08:27 AM
Limey Johnson Limey Johnson is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 7
Default

Thank You. I figured it was a tag issue. I renamed some songs in Windows Media Player, and that seems to have worked...so far.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 11:44 AM.